Doorgaan naar hoofdcontent

Ruim 1100 euro bespaard op isolatie van de kruipruimte

Bladzijde uit mijn agenda

Vandaag had ik een mini weekend op woensdag. Het blijft wennen, zo'n vrije 
dag midden in de week. Al was vrij ietwat overdreven. Om 8.30 uur kwam mijn vader om samen met M. het dakleer van het oude dak naar de stort te brengen.

Ik was toen net iets van 20 minuten uit bed. Bij terugkomst stelde mijn vader voor om bij de B.ouwmaat naar materialen voor het nieuwe plafond te kijken. Dat zat niet echt in mijn planning, maargoed, snel omgekleed en op pad.

Het idee is om het plafond te voorzien van houten kraaldelen. Dus we vergeleken kwaliteit hout, afmetingen en prijzen. We keken nog naar wat andere materialen voor het afwerken van de keuken en zagen een isolatiepakket voor de kruipruimte. Onder onze woonkamervloer zit nog geen isolatie. We hadden daar al offertes voor aangevraagd en zouden met T.onzon of een andere variant daarop zo rond de 1350 euro uitkomen.

Twee pakken met alle materiaal waren beduidend voordeliger :)) Uiteraard moet M. er dan nog wel mee aan de slag. Maar daar is hij (nu nog haha) heel enthousiast over.

Bij thuiskomst lag de factuur voor het nieuwe dak in de brievenbus. We wisten uiteraard wat het om en nabij zou zijn qua bedrag. Bleef even schrikken. 
Werk ik toch bijna weer twee maanden voor. Ach, ik moet het maar ruim zien. Ik ben dankbaar dat we het hebben kunnen laten doen.

Voor de kraaldelen hebben we vanavond nog even een speurtocht op internet gedaan. In plaats van grenen wordt het vuren. Iets andere maat dan we vanmorgen zagen. Scheelde al gauw weer zo'n 300 euro. 55 planken van 2,70 lengte. Die ik dan in de grondverf kan gaan zetten (x2) en dan aflakken (x2).
220 keer #schrik

Daar ga ik nog even een nacht over slapen. Wat een werk.
Al ben ik wel de schilderkoningin hoor. Heb namelijk afgelopen weekend onze trap naar zolder gedaan. Een acrobaat in het circus was er niets bij.
De trap kraakt niet meer. Is nog niet helemaal naar wens (perfectionistisch gedoe, ja van mij hoor). Maar we hebben besloten, we doen het er maar mee. Goed genoeg is ook prima.

Nog nog een zo'n hete dag en dan koelt het weer lekker af. Is het bij jou thuis een beetje uit te houden?  

Reacties

  1. Wat een plannen, maar een goed geisoleerd huis is echt fijn. Net als die lagere energierekening.
    Het is hier erg warm in huis. Ik kon er niet van slapen en lig nu op de bank in de woonkamer. Waar het ook al 25,5 graad is. We hebben een groot raam en een grote schuifpui op het westen. Dan krijg je veel zon binnen en het knikarmscherm houdt niet zoveel warmte buiten. Bij het grote raam wil ik binnenkort luxaflex.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja wat een plannen he, maar alles voor 'het goede doel'. Gelukkig is het ondertussen weer een stuk koeler. Lig je lekker weer in je eigen bed?

      Verwijderen
  2. Wat een toffe agenda! Zelf gemaakt? Mooi dat die isolatie nog een hoop scheelt. En zo'n factuur is inderdaad een stuk minder, maar het is mooi dat je het kunt doen. Droog zitten is toch prettig. Hier is het ook warm. Ik maak me er maar niet te druk om en probeer er wat van te genieten. Straks is het weer herfst voor je het weet. Succes met alles!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De agenda is mijn Filofax A5 Malden (poch poch) in de agenda heb ik o.a. de bladen van de agenda van Leonie Dawson. En de tabbladen heb ik zelf gefröbeld.

      Verwijderen
  3. Ik kan niet slapen! Gelukkig onweert het inmiddels, koelt het misschien af... Maar ik moet morgen voor 10.00 uur bij de fietsenmaker zijn, dus ik zou nu wel heel graag een paar uurtjes willen pitten nog......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh gunst, ik had ook last van wakkere nachten. Combi warmte en volle maan bij mij. Slaap je inmiddels weer lekker door?

      Verwijderen
  4. O schilderkoningin, hoe ontkraak je een trap? Dat klusje moeten wij nog uitvoeren, ontdekken we in ons NieuwHuis.
    Verder petje af voor alle in-huis-fitness die jullie maar blijven doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij ons kan er niets onder de vloer, de vorige bewoners hebben de kruipruimte met cement gevuld... Ik zou het wel willen hoor, 's winters is het steenkoud. Wel heel fijn dat het bij jullie straks helemaal klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. vloerisolatie is de beste investering en effectiefste is mijn ervaring, nog beter dan spouw.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z