woensdag 14 september 2016

Ruim 1100 euro bespaard op isolatie van de kruipruimte

Bladzijde uit mijn agenda

Vandaag had ik een mini weekend op woensdag. Het blijft wennen, zo'n vrije 
dag midden in de week. Al was vrij ietwat overdreven. Om 8.30 uur kwam mijn vader om samen met M. het dakleer van het oude dak naar de stort te brengen.

Ik was toen net iets van 20 minuten uit bed. Bij terugkomst stelde mijn vader voor om bij de B.ouwmaat naar materialen voor het nieuwe plafond te kijken. Dat zat niet echt in mijn planning, maargoed, snel omgekleed en op pad.

Het idee is om het plafond te voorzien van houten kraaldelen. Dus we vergeleken kwaliteit hout, afmetingen en prijzen. We keken nog naar wat andere materialen voor het afwerken van de keuken en zagen een isolatiepakket voor de kruipruimte. Onder onze woonkamervloer zit nog geen isolatie. We hadden daar al offertes voor aangevraagd en zouden met T.onzon of een andere variant daarop zo rond de 1350 euro uitkomen.

Twee pakken met alle materiaal waren beduidend voordeliger :)) Uiteraard moet M. er dan nog wel mee aan de slag. Maar daar is hij (nu nog haha) heel enthousiast over.

Bij thuiskomst lag de factuur voor het nieuwe dak in de brievenbus. We wisten uiteraard wat het om en nabij zou zijn qua bedrag. Bleef even schrikken. 
Werk ik toch bijna weer twee maanden voor. Ach, ik moet het maar ruim zien. Ik ben dankbaar dat we het hebben kunnen laten doen.

Voor de kraaldelen hebben we vanavond nog even een speurtocht op internet gedaan. In plaats van grenen wordt het vuren. Iets andere maat dan we vanmorgen zagen. Scheelde al gauw weer zo'n 300 euro. 55 planken van 2,70 lengte. Die ik dan in de grondverf kan gaan zetten (x2) en dan aflakken (x2).
220 keer #schrik

Daar ga ik nog even een nacht over slapen. Wat een werk.
Al ben ik wel de schilderkoningin hoor. Heb namelijk afgelopen weekend onze trap naar zolder gedaan. Een acrobaat in het circus was er niets bij.
De trap kraakt niet meer. Is nog niet helemaal naar wens (perfectionistisch gedoe, ja van mij hoor). Maar we hebben besloten, we doen het er maar mee. Goed genoeg is ook prima.

Nog nog een zo'n hete dag en dan koelt het weer lekker af. Is het bij jou thuis een beetje uit te houden?  

9 opmerkingen:

 1. Wat een plannen, maar een goed geisoleerd huis is echt fijn. Net als die lagere energierekening.
  Het is hier erg warm in huis. Ik kon er niet van slapen en lig nu op de bank in de woonkamer. Waar het ook al 25,5 graad is. We hebben een groot raam en een grote schuifpui op het westen. Dan krijg je veel zon binnen en het knikarmscherm houdt niet zoveel warmte buiten. Bij het grote raam wil ik binnenkort luxaflex.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja wat een plannen he, maar alles voor 'het goede doel'. Gelukkig is het ondertussen weer een stuk koeler. Lig je lekker weer in je eigen bed?

   Verwijderen
 2. Wat een toffe agenda! Zelf gemaakt? Mooi dat die isolatie nog een hoop scheelt. En zo'n factuur is inderdaad een stuk minder, maar het is mooi dat je het kunt doen. Droog zitten is toch prettig. Hier is het ook warm. Ik maak me er maar niet te druk om en probeer er wat van te genieten. Straks is het weer herfst voor je het weet. Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De agenda is mijn Filofax A5 Malden (poch poch) in de agenda heb ik o.a. de bladen van de agenda van Leonie Dawson. En de tabbladen heb ik zelf gefröbeld.

   Verwijderen
 3. Ik kan niet slapen! Gelukkig onweert het inmiddels, koelt het misschien af... Maar ik moet morgen voor 10.00 uur bij de fietsenmaker zijn, dus ik zou nu wel heel graag een paar uurtjes willen pitten nog......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh gunst, ik had ook last van wakkere nachten. Combi warmte en volle maan bij mij. Slaap je inmiddels weer lekker door?

   Verwijderen
 4. O schilderkoningin, hoe ontkraak je een trap? Dat klusje moeten wij nog uitvoeren, ontdekken we in ons NieuwHuis.
  Verder petje af voor alle in-huis-fitness die jullie maar blijven doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons kan er niets onder de vloer, de vorige bewoners hebben de kruipruimte met cement gevuld... Ik zou het wel willen hoor, 's winters is het steenkoud. Wel heel fijn dat het bij jullie straks helemaal klaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. vloerisolatie is de beste investering en effectiefste is mijn ervaring, nog beter dan spouw.

  BeantwoordenVerwijderen