Doorgaan naar hoofdcontent

Dit was niet helemaal de bedoeling

Jaaaaaaaa, let op, ik kan foto's plaatsen, gewoon, echt zo vers van de pers. Nouja, vanaf mijn mobiel, gemaild naar mijn rijkewijf mail. Op mijn iPad gezet, geladen in Google foto's en dan hier op het blog, dat allemaal voor 6.30 uur, adem in, adem uit..... #ookgoedemorgen 

De trap voor de behandeling. 
Met lelijke lijmplekken en niet mijn smaak tapijttegels.

De trap nadat we (nouja M.) de tegels verwijderd hadden.
Ingesmeerd met superchemisch tapijtlijm verwijderaar en
voorzien van huishoudfolie. Wat een meur dat spul trouwens.

De trap nu. De lijm is weg. Dat wel.
De rest van de verf ook. Hmmmm...
Dat was niet helemaal de bedoeling.

Gelukkig zit er nog wat lijmverwijderspul in de verpakking en gaat M. de rest van de witte vlakken dan ook maar behandelen. Scheelt dan weer schuren bedenk ik maar :)) Terwijl M. de trap behandelde, schilderde ik boven wat balken. En heel gymnastisch een vensterbank plus houtwerk rondom ACHTER de trap naar zolder. Enig werk. Ik verheug mij dan ook op de tweede schilderbeurt. 

Reacties

  1. Je schrijft er wel een heel hilarisch stukje over :-) Balen van die trap. Ik moet de trap hier ook nodig een nieuw verflaagje geven. Zal vast nog even duren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach... de rest van de verf moet er toch nog af...
      Mocht je makkelijk verf willen verwijderen wanneer jij toe bent aan de trap weet je dat je lijmverwijderaar kunt gebruiken.

      Verwijderen
    2. Hier gelukkig geen tapijt op de trap, alleen verf.

      Verwijderen
  2. Waarom zet je de foto's niet meteen vanaf je mobiel in Google photo's?
    Dat scheelt een hoop werk. Bij mij gaan de foto's daar standaard in en op m'n blog kan ik dan kiezen voor foto's van mobiel invoegen. Dan heb he er helemaal geen werk aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk bedacht :)) Ik heb een Windows telefoon, vandaar mijn omslachtige constructie. Maar het werkt en dat is het belangrijkste. Zal binnenkort eens kijken of ik Google foto's kan gebruiken in combinatie met mijn Nokia Lumia.

      Verwijderen
    2. Als je een onedrive account hebt, kun je automatisch je foto's uploaden van Windows telefoon naar je onedrive account (kan je instellen dat het dus direct in je account staat)
      Mariska

      Verwijderen
    3. @Mariska One drive heb ik wel hoor, maar vanuit Blogger kan ik met onedrive geen foto's importeren :)) Gelukkig werkt mijn constructie van vanmorgen verder prima. Dank voor het meedenken in ieder geval.

      Verwijderen
  3. Die klus hadden we om het huis van manlief te verkopen. Inderdaad wat geurt dat verwijderspul dramatisch! Tja, het meurt net zo hard als dat de lijm stevig is, dacht ik toen.
    Wij moesten wel het resterende spul nog afsteken, voordat we konden schuren en verven. Dat was idd een waanzinnnige fitness klus (ik fitness nooit, "dus ik sport nooit") Sterkte er mee, want het resultaat gaat echt heel mooi worden. Bij ons wel toen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hopelijk lukt het M. om de rest net zo chemisch te verwijderen. Ik hoop echt dat we weer een gave trap krijgen, dan is de 'entree' van ons huis namelijk helemaal klaar. Heerlijk vooruitzicht.

      Verwijderen
  4. Misschien een hele schrale troost, maar volgens mij zijn dat soort dingen sowieso niet te verwijderen, zonder de verf mee te nemen. Ik had er hier eentje, met vloerkleed erop, van slechts 3 treden en dat was al een gruwel. En die kon ook nog losgehaald worden, dus dat was niet eens een kwestie van je in allerlei bochten wringen ofzo. Het is voor mij bijna reden om nooit meer een huis met een (Deels) beklede trap te kopen.

    Oh, misschien een tip: van dat transparante Glitsa-spul erop tegen uitglijden, als je 'm straks mooi strak (en glad!) hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Glitsa alleen de naam vind ik al leuk, daar ga ik zeker naar kijken. Dank voor de tip @LLMM

      Verwijderen
  5. Ooit in een huis dezelfde klus moeten doen; mijn ouders hielpen (ex man stond erbij en keek ernaar) en wat slaat dat op je longen!

    Dacht alleen even dat jullie een piano hadden gekocht toen ik zonder contactlens t plaatje zag :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh.... dat is niet leuk, hij stond er bij en hij keek er naar...
      Whoehaha een piano, nou, nee, een bult werk, dat wel.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z