Doorgaan naar hoofdcontent

Hypotheek onder de 73.000 euro

72.775,83 euro om precies te zijn :)) 

Is dat leuk, of is dat leuk? Ik schreef er op 4 maart ook al over, afgelopen week ontvingen we het nieuwe overzicht, met het nieuwe maandbedrag.

Wij zijn er natuurlijk nog niet. Eerst maar eens de kudde verbouwingen/aanpassingen aan ons huis afwachten qua kosten. We hebben natuurlijk wel wat offertes gekregen. Uit ervaring weten we ook dat met de staat waarin we ons klushuis kochten, het in de praktijk vaak tegenvalt.

Volgende week wordt onze dakgoot vervangen. Die bleek wel erg bijzonder geconstrueerd te zijn. (Dat is een positief bedoelde omschrijving voor oh help, onze slaapkamervloer loopt door in de constructie buiten, dusss....)

Ons idee om een kunststof goot aan te schaffen moesten we laten gaan. 
Het wordt een nieuwe zinken goot, in de bestaande constructie. Wel helemaal verstevigd en (heel belangrijk) weer lekvrij.

M. heeft gisteren de 'luxaflex' in de woonkamer weer opgehangen. Het binnenwerk moet nog aangepast worden, dat doen we na het plaatsen van het nieuwe raam. Morgen hebben we een feestje en we willen er toch nog een beetje fatsoenlijk bijzitten haha.


Ach, ooooooit zullen alle klussen voorbij zijn, wij ondertussen oud en versleten, dan lachen we er om, hahahahaha.... Nou, genoeg gelachen :)) 

Ik ga nog twee pannen met soep brouwen en daarna lekker met de voetjes omhoog.


Reacties

  1. Vind het knap hoor, zo lang met je huis bezig zijn, ik moet er echt niet aan denken haha, iedere zijn ding!
    Fijn weekend verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, vergeleken met mijn ouders en hun klushuizen stelt dit nog niets voor :)) Wij zijn ook blij wanneer het klaar is hoor. Ondertussen maar gewoon doorgaan met ademhalen en leuke dingen doen. Jij ook een fijn weekend verder @Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij deden het omgekeerd. Gingen van een klushuis naar een AF huis (min of meer), maar hebben nu wel een gigantische schuld. Onder de 73000 Euro. Amai. Daar droom ik van.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan niet anders zeggen dan heerlijk goed nieuws natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z