vrijdag 4 maart 2016

Overvloedig leven en onze hypotheek onder de 73.000 euro

Kaarten voor een concert van 10CC, zomaar 100 euro op de rekening, een Canon ansichtkaartprinter, zomaar wat (hele) leuke dingen die afgelopen week onze kant uitkwamen. Zo fijn, een overvloedig leven. Tussen het typen door eten we een pizza, opgewarmd in onze 'nieuwe' oven :)) 

Mijn haar zit nog in de (haar)verf, mijn vader heeft vanmiddag twee muurtjes gestuct. Ik verfde ondertussen met (grond)verf allerlei houtwerk. Latje hier, latje daar zoals we in ons scheve huis wel zeggen. Het wordt mooier en mooier, elke dag.

Zometeen moet ik één muurtje nog een beeeeeetje bijwerken van mijn vader, dan nog gauw douchen en mijn klusset omwisselen voor een concertset kleding.
Laat ik het er op houden dat ik geen saai leven heb, haha. (En slecht kan plannen, want over een half uur moeten we in de auto zitten).

Gisteren schreef ik het al, met de aflossing van gisteren, komt onze hypotheek onder de 73.000 euro. Dat houdt in dat we met de reguliere betalingen samen, 11.000 euro hebben afgelost in 2 jaar tijd. Niet slecht :)) Uiteraard moet het klussen nu ook doorgang vinden. Lang leve de klusrekening. Want vanmorgen kochten we weer wat verfbenodigdheden. Ik was even vergeten wat een 2,5 liter blik van de H.istor kocht. Lichte hartverzakking. En nee, ik had helaas geen kortingsbon. Gevalletje niet zo goed uitgekiend zeg maar.

Ach, het was wel erg fijn, zo'n vers blik verf. Besparen doen we vast binnenkort wel weer ergens anders op. Nu als de wiedeweerga zorgen dat ik weer netjes voor de dag kom. 

7 opmerkingen:

 1. Verbouwen blijft iets prijzigs, met of zonder kortingsbonnen. Veel plezier bij het concert!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, zeg dat wel, gaat heel wat zakgeld inzitten, dat verbouwen. Concert was zeer geslaagd.

   Verwijderen
 2. Klinkt goed, maar vergeet je de andere leningen die bij je huis horen niet? Ik dacht toen ik dat bedrag zag Huh ze hadden toch een veel hogere hypotheek, maar toen ik op het kopje klikte zag ik allerlei andere leningen staan. Jullie zijn op de goede weg, hoop dat het concert leuk is geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Concert was erg leuk. Een paar meezingers en voor de rest genieten van nummers die ik niet kende. De andere leningen hebben een 10 jarige looptijd, nu nog 8 jaar. Met dezelfde mogelijkheid voor HRA. Streven is om de hypotheek dan ook afgelost te hebben binnen dezelfde periode :)

   Verwijderen
  2. Het gaat in dit tempo wel lukken!! Sowieso erg knap wat jullie doen. Hier nog 149000 te gaan, maar staat op een laag pitje.

   Verwijderen
 3. Hoi Wat een leuk blog, veel succes met alles en pluk de dag. Fijn zo man die kookt : ) kom graag aanschuiven groetjes Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker zo'n hypotheek nog over. Dat je leegloopt op dat klussen zijn we ook wel achter.. ;-)

  Wij kochten de verf altijd via internet. Kwaliteitsverf voor een zachter prijsje. En thuisbezorgd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen