vrijdag 11 maart 2016

Het groene wijf met kiemen en moestuinpotjes

Afgelopen week kwam M. thuis van het boodschappen doen bij de Appie. Hij bracht twee mini moestuinpotjes mee. Toen bedacht ik dat ik nog de potjes van vorig jaar had. In een opwelling plantte ik alle zaadjes in de mini potjes. Direct wist ik weer waarom ik het niet eerder had gedaan. Er moet straks verpot worden, schema's welk plantje waar en wanneer en ze hebben aandacht nodig. Plus water. Laat ik het erop houden dat ik niet zulke 'groene vingers' heb.

Hier zes van de zestien (16!) minipotjes

Daarnaast kocht ik bij de X.enos twee potjes voor 'sprouts' oftewel kiemen.
Dit is een experiment, met snel resultaat, want de kiemen beginnen al te komen. Ik verwacht over een dag of drie wel een cracker te kunnen beleggen haha. Of ik gooi ze door een salade ofzo. 

Kijk even naar het avondlicht in de huiskamer :) 

Hopelijk smaken ze beter dan ze er uit zien :) 

Gelukkig ken ik mijzelf goed genoeg, om hier geen hele hoge verwachtingen van te hebben. Op een of andere manier heb ik een hekel aan vieze handen. (Met uitzondering van verf, stiften en behangplaksel :)) Modder onder mijn nagels, daar trekken mijn tenen krom van. Tuinieren zonder aarde wordt wat lastig. Dus ik vermoed dat we gewoon ons groente en fruitpakket van de Odin af blijven nemen. Maar, bij succes, wordt het vervolgd. In het kader van zelfvoorzienend leven zou dat wel fijn zijn. 

4 opmerkingen:

 1. Tuinkers kun je kweken in zo`n bakje van de chinees met nat keukenpapier op de bodem. Komt geen zand bij kijken en is lekker op brood ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb hier ook al verschillende potjes gevuld staan! Mijn zoon ontfermt zich erover gelukkig...elke ochtend voelen of er nog water bij moet en zonodig aanvullen! Erg leuk om ze zo bezig te zien. En vorig jaar hebben we daadwerkelijk er iets van gegeten, radijsjes en mini paprika's. De preien staan nog in de tuin en worden steeds iets dikker...of ze smaken, geen idee, zie het vanzelf haha

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kiemen zijn veel makkelijker te kweken in een vergiet met een vord eronder en een schotel erop. Dan schimmelt het minder snel.
  Die potjes van AH gingen hier vorig jaar erg goed. Ik heb alleen de kruiden gekweekt en ze later wat uitgedund. Toen afgehard en met potje en al in de tuin gezet. Dan beschadig je de wortels minder en het bakje vergaat wel.
  Ik had ook een los laagje plastic folie over de bakjes gelegd voor een broeikaseffect. De groei gaat sneller en minder kans op uitdroging.
  Een van mijn zoons wil een makkelijke moestuin bij ons huis maken. Leuk :-) Ik ben ook meer iemand om de producten van een moestuin te verwerken dan om het zelf te doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach ja, soms is het experiment leuker dan het resultaat.
  Mijn vingers waren vroeger veel groener. Had ik heel veel planten in mijn woonkamer en verpotte ze elk jaar. Nu andere zaken die mijn aandacht vragen, maar ik begin ze wel te missen, die kamerplanten.

  BeantwoordenVerwijderen