Doorgaan naar hoofdcontent

Het groene wijf met kiemen en moestuinpotjes

Afgelopen week kwam M. thuis van het boodschappen doen bij de Appie. Hij bracht twee mini moestuinpotjes mee. Toen bedacht ik dat ik nog de potjes van vorig jaar had. In een opwelling plantte ik alle zaadjes in de mini potjes. Direct wist ik weer waarom ik het niet eerder had gedaan. Er moet straks verpot worden, schema's welk plantje waar en wanneer en ze hebben aandacht nodig. Plus water. Laat ik het erop houden dat ik niet zulke 'groene vingers' heb.

Hier zes van de zestien (16!) minipotjes

Daarnaast kocht ik bij de X.enos twee potjes voor 'sprouts' oftewel kiemen.
Dit is een experiment, met snel resultaat, want de kiemen beginnen al te komen. Ik verwacht over een dag of drie wel een cracker te kunnen beleggen haha. Of ik gooi ze door een salade ofzo. 

Kijk even naar het avondlicht in de huiskamer :) 

Hopelijk smaken ze beter dan ze er uit zien :) 

Gelukkig ken ik mijzelf goed genoeg, om hier geen hele hoge verwachtingen van te hebben. Op een of andere manier heb ik een hekel aan vieze handen. (Met uitzondering van verf, stiften en behangplaksel :)) Modder onder mijn nagels, daar trekken mijn tenen krom van. Tuinieren zonder aarde wordt wat lastig. Dus ik vermoed dat we gewoon ons groente en fruitpakket van de Odin af blijven nemen. Maar, bij succes, wordt het vervolgd. In het kader van zelfvoorzienend leven zou dat wel fijn zijn. 

Reacties

  1. Tuinkers kun je kweken in zo`n bakje van de chinees met nat keukenpapier op de bodem. Komt geen zand bij kijken en is lekker op brood ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb hier ook al verschillende potjes gevuld staan! Mijn zoon ontfermt zich erover gelukkig...elke ochtend voelen of er nog water bij moet en zonodig aanvullen! Erg leuk om ze zo bezig te zien. En vorig jaar hebben we daadwerkelijk er iets van gegeten, radijsjes en mini paprika's. De preien staan nog in de tuin en worden steeds iets dikker...of ze smaken, geen idee, zie het vanzelf haha

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kiemen zijn veel makkelijker te kweken in een vergiet met een vord eronder en een schotel erop. Dan schimmelt het minder snel.
    Die potjes van AH gingen hier vorig jaar erg goed. Ik heb alleen de kruiden gekweekt en ze later wat uitgedund. Toen afgehard en met potje en al in de tuin gezet. Dan beschadig je de wortels minder en het bakje vergaat wel.
    Ik had ook een los laagje plastic folie over de bakjes gelegd voor een broeikaseffect. De groei gaat sneller en minder kans op uitdroging.
    Een van mijn zoons wil een makkelijke moestuin bij ons huis maken. Leuk :-) Ik ben ook meer iemand om de producten van een moestuin te verwerken dan om het zelf te doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach ja, soms is het experiment leuker dan het resultaat.
    Mijn vingers waren vroeger veel groener. Had ik heel veel planten in mijn woonkamer en verpotte ze elk jaar. Nu andere zaken die mijn aandacht vragen, maar ik begin ze wel te missen, die kamerplanten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z