Doorgaan naar hoofdcontent

Extra salaris voor het behalen van mijn diploma

Wat 'schuift' dat nou, zo'n HBO diploma? Vanaf deze maand gaat mijn loonsverhoging inzake het afronden van mijn opleiding in. Ik kreeg een loonschaal + een periodiek voor de bevordering. Om eerlijk te zijn, zet dat nog niet veel zoden aan de dijk. (Ja, ja, ik weet het, ik krijg het maar :)) Gelukkig krijg ik in mei mijn jaarlijkse periodiek er ook bij. Daardoor wordt het een stuk leuker. 112 euro netto per maand extra. 

Helaas levert M. met zijn onvrijwillige thuisblijfactie wel iets meer in en gaan we er zo'n 368 euro per maand op achteruit. Dat klinkt zwaarder dan het is gelukkig. Want hij is een ster in het voordelig boodschappen doen. Doordat hij nu kan koken kan ik bij thuiskomst aanschuiven en gaan we niet meer spontaan buiten de deur eten of duurdere makkelijke maaltijden halen. Reiskosten kreeg hij niet volledig vergoed, dat scheelt ook nog een paar tientjes. En hij kan klussen :)) Dat zou anders zo'n 25 tot 35 euro per uur kosten bij het inhuren van iemand (wat we voor een aantal klussen nog wel moeten doen hoor).


Dus ik zie veel voordelen vooralsnog. De eerste twee dagen had M. het drukker dan ooit, zo als huisman :) Wassen draaien, stofzuigen, boodschappen doen, naar de bieb, eten koken, klusdingen voorbereiden etc. Hij nam gelukkig ook tijd voor de sportschool en uiteraard actie inzake werk/opdrachten/projecten.


Omdat de financiële noodzaak om direct iets anders te vinden er niet is, vind ik dat hij echt moet kijken wat hij leuk vindt om te gaan doen. De afgelopen tien jaren zijn voorbij gevlogen. Als topconsuminderaar in onze minder rijke periode heeft hij veel gedaan en ook veel gelaten. Dus ik gun hem van harte de tijd. Onder het motto, doe de dingen waar je hart van gaat zingen <3

Schoonzus belde net uit Las Vegas. (Ze woont in Amerika en is een paar dagen op vakantie in eigen land). Of we volgend jaar vanwege het 50 jarige huwelijk van mijn schoonouders meewillen naar Florida? Maar natuurlijk!!! De bedoeling is dat we een huis aan het strand huren. Nou, dat lijkt mij verrukkelijk. Dus wij gaan zo 'neuzen' op het internet. 

Reacties

  1. Zo klinkt het als alleen maar goed nieuws. Heerlijk, kan een mens ook wel eens gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er allemaal goed uit. En dat je man maar lekker even de tijd neemt om zijn keuze te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goed nieuws allemaal! En mooi dat de ruimte er is om je man die kans te geven.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z