woensdag 2 maart 2016

Extra salaris voor het behalen van mijn diploma

Wat 'schuift' dat nou, zo'n HBO diploma? Vanaf deze maand gaat mijn loonsverhoging inzake het afronden van mijn opleiding in. Ik kreeg een loonschaal + een periodiek voor de bevordering. Om eerlijk te zijn, zet dat nog niet veel zoden aan de dijk. (Ja, ja, ik weet het, ik krijg het maar :)) Gelukkig krijg ik in mei mijn jaarlijkse periodiek er ook bij. Daardoor wordt het een stuk leuker. 112 euro netto per maand extra. 

Helaas levert M. met zijn onvrijwillige thuisblijfactie wel iets meer in en gaan we er zo'n 368 euro per maand op achteruit. Dat klinkt zwaarder dan het is gelukkig. Want hij is een ster in het voordelig boodschappen doen. Doordat hij nu kan koken kan ik bij thuiskomst aanschuiven en gaan we niet meer spontaan buiten de deur eten of duurdere makkelijke maaltijden halen. Reiskosten kreeg hij niet volledig vergoed, dat scheelt ook nog een paar tientjes. En hij kan klussen :)) Dat zou anders zo'n 25 tot 35 euro per uur kosten bij het inhuren van iemand (wat we voor een aantal klussen nog wel moeten doen hoor).


Dus ik zie veel voordelen vooralsnog. De eerste twee dagen had M. het drukker dan ooit, zo als huisman :) Wassen draaien, stofzuigen, boodschappen doen, naar de bieb, eten koken, klusdingen voorbereiden etc. Hij nam gelukkig ook tijd voor de sportschool en uiteraard actie inzake werk/opdrachten/projecten.


Omdat de financiële noodzaak om direct iets anders te vinden er niet is, vind ik dat hij echt moet kijken wat hij leuk vindt om te gaan doen. De afgelopen tien jaren zijn voorbij gevlogen. Als topconsuminderaar in onze minder rijke periode heeft hij veel gedaan en ook veel gelaten. Dus ik gun hem van harte de tijd. Onder het motto, doe de dingen waar je hart van gaat zingen <3

Schoonzus belde net uit Las Vegas. (Ze woont in Amerika en is een paar dagen op vakantie in eigen land). Of we volgend jaar vanwege het 50 jarige huwelijk van mijn schoonouders meewillen naar Florida? Maar natuurlijk!!! De bedoeling is dat we een huis aan het strand huren. Nou, dat lijkt mij verrukkelijk. Dus wij gaan zo 'neuzen' op het internet. 

3 opmerkingen:

  1. Zo klinkt het als alleen maar goed nieuws. Heerlijk, kan een mens ook wel eens gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er allemaal goed uit. En dat je man maar lekker even de tijd neemt om zijn keuze te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goed nieuws allemaal! En mooi dat de ruimte er is om je man die kans te geven.

    BeantwoordenVerwijderen