Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
24 februari 2016

Het vervolg van de keukenplannen en klusvorderingen

Was ik toch aardig van de 'wapper' de afgelopen week na het nieuws van mijn behaalde examen. De eerste avond zat ik een beetje doelloos voor mij uit te staren. M. vertrok naar de sportschool namelijk en dochter ging slapen. Wat nou feeststemming :))

De volgende avond was ook zo maar voorbij. Van vrienden en collega's kreeg ik felicitaties en kadootjes. Zo attent. Van de lezers hier op mijn blog trouwens ook. DANK nog daarvoor.

Op woensdag kreeg ik bloemen van M. nadat ik mijn 'beklag' had gedaan over zijn (naar mijn mening) niet enthousiast genoeg gedrag. Over zijn lieve actie wist ik zelfs nog te zeuren en toen wist ik dat ik te ver was gegaan #schaam

Donderdag kreeg ik een prachtig boeket van mijn werkgever. 's Middags nam ik vrij, want 's avonds kwamen mijn oom en tante eten. M. had ik gevraagd eerder naar huis te komen, dat kon gelukkig. Dus samen maakten we een heerlijke maaltijd. Dochter dekte ondertussen de tafel. Van mijn tante kreeg ik nog een mega bos tulpen en zo was de woonkamer ineens een bloemen oase.

Over de keuken... Nou, heb je nog even? Haha... Het lange aanrechtdeel bleek toch wel erg lang. In een oude (digitale) folder van I.kea zag ik een hele leuke kleinere kast. Bij nog een laatste ronde M.arktplaats voor het slapengaan, zag ik   De combikast staan. Met oven, zonder inductie, maar wel met een 5 pits gasplaat. Voor 200 euro. Helaas niet naast de deur, maar ach...


M. heeft een bestelauto gehuurd voor vrijdag en gaat het ophalen. Ondertussen veranderden we nog wel tig keer de keukenindeling. Maargoed dat we nog niet met de keuken aan het klussen zijn. Wel met de bovenverdieping. Daar was ik niet zo goed bezig. Iets met verkeerde kwast en verfroller, veel strepen en dikke klodders verf. Super voor mijn humeur. Echt ook goed voor het familie gevoel.

Vrijdag komen ze ook van het kozijnenbedrijf. Gaat het nu toch eindelijk gebeuren? Lekvrije ramen. Wat een heerlijk vooruitzicht. Geen handdoeken meer in het raamkozijn. 

De 'wapperitus' is wel redelijk over. De druk voelen om niet meer te hoeven studeren zal wel 'slijten'. Vanaf 1 maart gaat mijn 'bevordering' qua salaris in. Dat is een prettig vooruitzicht. Compenseer ik daarmee een gedeelte van het bedrag wat M. als tijdelijke huisman minder gaat ontvangen. 

Would you like to comment?

 1. Spannend, hopelijk pakt het mooi uit met de keuken! En mooi dat jullie verder ook flink aan de gang zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De keuken, bijna sluitstuk van het huis, alhoewel, de badkamer willen we ook nog aanpakken. Ja, het voelt heerlijk om weer aan de klus te zijn.

   Verwijderen
 2. Soms moet je even moeite doen voor het "familiegevoel", maar meestal degene die het dichtst bij je staat, krijgt het meest te verduren. Succes met de keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja Anja, je weet het mooi te omschrijven, familie gevoel. Nou, gelukkig gaat het weer een stuk beter met mij, ik ben weer iets aardiger :))

   Verwijderen
 3. Geniet er nou eens even van! Je hebt er veel voor moeten doen, nu ontspannen en genieten van dingen waar je nu tijd voor hebt. Fijne dag, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Thea, je hebt helemaal gelijk. Ik heb er niet echt van genoten. Ik was zo bezig met het eindresultaat. Nu weer lekker aan het breien. Ik heb een vest af en al een nieuwe op de pen.

   Verwijderen
 4. Logisch toch dat je even moest bijkomen.
  Wat goed dat je toch die oven en gasplaat hebt gevonden. Over een paar jaar worden de inductieplaten vast goedkoper. Daar hoop ik op :-) . De overheid wil steeds meer af van gas in woonhuizen en dat we overschakelen naar elektrisch. Ik wilde nooit aan inductie, maar als we onze keuken gaan vernieuwen komt er wel een inductiekookplaat in. Dan koken we gratis vanwege overcapaciteit van de zonnepanelen. We blijken meer elektra op te wekken dan verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat jullie overcapaciteit hebben. Dat was voor ons ook de reden om inductie te willen. Ach, we stellen dat nog even uit :)) Ik ben benieuwd wat de prijzen voor inductie kookplaten gaan doen. Ja, hopelijk zakken ze. Nu ik nadenk is het bijkomen zeker logisch. Af en toe moet ik mijn eigen 'turbo' tempo even afremmen.

   Verwijderen