Doorgaan naar hoofdcontent

Energieweek in Andalusië

Foto van www.jeaninehofs.nl
Kijk eens even, zie je mij liggen? Dat ben ik helaas niet haha. Mocht je denken dat ik daarom een week niet geblogd heb. Maar ik ga wel, in mei, een hele week. Alleen vliegen, alleen ergens heen, een hotelkamer voor mij alleen. 
Enorm spannend, want ik ben een 'schijterd' als het aankomt op dingen alleen doen. Maar ik had de energieweek (nee, geen aandelen :)) al twee jaar op mijn verlanglijst staan. 

En de afgelopen periode was energietechnisch niet om over naar huis te schrijven. Dus over een paar maandjes lig ik daar ook aan het zwembad. Heerlijk, ik kijk er nu al naar uit. Ik heb vanmiddag de vlucht geboekt. 

Verder.... Hadden we heeeeeeel veel gedoe met de lekkage en onze kozijnen. Helaas is het probleem nog niet opgelost. Ik heb nog steeds hoop dat het goed komt. De cementsluier van de nieuwe voegen wordt binnenkort verwijderd.
Het proefstukje ziet er goed uit.

Als de werkzaamheden aan de voorkant zijn afgerond wil ik wel graag ons voortuintje aanpakken. Wie heeft er tips voor een eetbare voortuin? Het is een lapje tuin van ongeveer 2 bij 3 meter. Nu ligt er grind en wat van die lelijke bloempotachtige stenen.

Vandaag heb ik trouwens voor het eerst dit jaar gesport (applaus). Tussen allemaal van die 'hippe, slanke en sportieve' meisjes, vielen we (ik was met een vriendin/collega) wel op haha. Nou ik ben trots op ons. Allebei zijn we erg a-sportief namelijk. Dus dit was een overwinning.

Vanavond lekker op de bank, filmje kijken.
Ik ontving gisteren nog leuk nieuws in mijn mailbox.
Zal ik waarschijnlijk morgen over schrijven.

Reacties

  1. Gaaf zeg!! Ga je dan ook echt die week doen, of heb je zelf een trip gepland? En super dat je aan het sporten geweest bent :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @LLMM ik ga ook de week doen. Zoooo spannend.

      Verwijderen
    2. Oh, spannend!! Ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen! Super dat je dat soort dingen doet.

      Verwijderen
  2. Zal je goed doen. Ik zou iedere winter in Andalusië willen doorbrengen en dan langer dan een maand,

    Vandaag begonnen aan een cursus Spaans, voor toeristen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk vooruitzicht, die energieweek, leuk! Stoer dat je bent gaan sporten #eigenlijkooklieverluidanmoe ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gaaf!! Zo roep ik al een poos: ik ga naar Bali, een week voor mezelf, helemaal alleen....en dan fijn mediteren ofzoiets....De uitvoering ervan kan nog wel jaren duren hoor, maar ooit kom ik er!!

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Qua eetbare voortuin, zet er zeker wat bessenstruiken in, heerlijke jam kan je ervan maken. Rabarber is een vaste plant, ook fijn. Muntplanten voor thee, kruidenhoekje met salie,rozemarijn,bieslook, is naast te gebruiken ook heerlijk geurend(en het zijn ook weer vaste planten, die steeds blijven of terugkomen)Er zijn ook leuke miniappelboompjes(minitree.nl)!

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eetbare voortuin, succesnummers bij ons: frambozenplant (weinig werk, behoorlijke opbrengst die in de winkel duur is). Let vooral op de opbrengst. Een doornloze braam is ook OK.
    Lavendel is ook een makkie. Niet direct eetbaar (hoewel er een koekjes recept is geloof ik), maar fantastische geur daarna in huis van de bosjes, de hele winter lang.
    En keukenkruiden. Kleine bosjes kruiden in je tuin levert bizar lekkere maaltijden op (salade, pizza, aardappelstrooisel, viskorstje,....)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat tof dat je dit voor jezelf doet. Veel plezier én energie natuurlijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z