Doorgaan naar hoofdcontent

Wat als....

Na drie dagen reizen met de trein, vind ik het wel weer welletjes. Ik heb altijd iets te breien of haken mee trouwens. Ter afleiding van smakkende, bellende, hard pratende en hoestende medepassagiers. Op de heenweg had ik heerlijk mijn oordopjes in, met 'Soulradio' aan. Mijn mobiele telefoon zet ik dan aan als soort van modem voor de 'wifi'. Dochter keek via mijn internet naar een serie op N.etflix.

Ik heb al één mouw af van mijn vest in wording. En ik vind het leuk dat ik altijd wel contact leg met (meestal) vrouwen, over het handwerken. 

Vandaag op de terugweg reisden we ook weer eerste klas. Langzaam zagen we steeds meer sneeuw. Onze auto (welke we bij het station geparkeerd hadden) was voorzien van zo'n 10 cm dikke laag. Gelukkig had M. een vooruitziende blik en hadden we de voorruit bedekt met zo'n folieding.

We waren op tijd vertrokken en nog met daglicht weer thuis. Spullen uitgepakt, direct maar een was gedraaid. Gekeken wat ik nog te eten kon maken. Bleek ik alles in huis te hebben voor een romige preisoep. Creme fraiche was wel al een week over datum :)) Maar smaakte nog prima hoor.

Van het restantje creme fraiche en twee pakjes slagroom, plus wat bevroren vruchtjes en een beetje verse jus, maakte ik een 'laagjes'toetje. Net echt, haha.
In gedachten bereid ik altijd de lekkerste creaties. Smaaktechnisch blijkt het niet altijd zo uit te pakken. Maargoed, deze gerechten konden er zeker mee door. 

Aangezien ik morgen voor het eerst sinds jaaaaaaren weer ga sporten, haalde ik mijn M.exx sportbroek uit de kast. Gekocht voor 4,50 euro bij de kringloop. De broek was iets te lang. Nu 'iets' te kort, aangezien ik wel heel driest de stofschaar er in zette. Ach, mag de pret niet drukken. Ik neem aan dat mijn bilpartij de komende weken iets verminderd. Wordt de broek weer iets langer.

Oh ja, de titel van het blogje, wat als.... Dat slaat op de inrichting van de keuken. Elke keer hebben we weer andere ideeën. Nog geen idee is echt een blijvertje. M. heeft vanavond de keukenonderdelen op schaal getekend. We blijven nog even schuiven :)

Reacties

  1. Ik geloof dat ik ook maar eens zo'n folieding moet scoren. Thuis heb ik een garage, maar bij vriend sta ik dan met een bevroren ruit. Even rustig opstarten is mij op zich prima, maar als je dan iemand naast je *floep* zo'n folieding weg ziet halen, dan lijkt dat toch ook wel heel gemakkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Naast een folieding hebben we nu ook nog een speciale afdekdoek :)) Garage zou nog prettiger zijn natuurlijk.

      Verwijderen
  2. Mijn vraag gaat niet over dit stukje maar over de 6 potjes. Ben je op jaarbasis niet veel geld kwijt aan al deze verschillende rekeningen en spaarrekeningen met pinpassen? Heb zelf om kosten te besparen 1 van onze pinpassen opgezegd. Wij hebben dus nu 1 rekening met 1 pinpas en sinds kort geen dubbel salaris meer maar een uitkering. Dus ondanks dat ik je systeem met de 6 potjes en je blog erg inspirerend vind, zit zoiets er voor ons voorlopig niet in. Heb niet eens geld genoeg om al die potjes of rekeningen mee te vullen..........

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat is veel geld? Om eerlijk te zijn weet ik niet wat we op jaarbasis aan pasjes betalen. Volgens mij 1,50 euro per pasje bij de ASN. Voor de spaarrekeningen betalen we niets extra. Ik heb het er graag voor over in ieder geval. Ik kan me voorstellen dat je met een uitkering gaat kijken waar je op kunt besparen. Je zou kunnen kijken of je (al is het maar een klein bedrag) toch iets van een potje kunt maken voor dat wat belangrijk voor jullie is.

      Ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat is, als er niet genoeg geld is. Maar ik weet ook hoe belangrijk dat is om het wel te doen. En om te kijken welke mogelijkheden er wel zijn voor extra inkomsten. Binnen de mogelijkheden naast de uitkering uiteraard.

      Verwijderen
  3. En..hoe was het om weer te sporten??
    Voor motivatie tips, zie mijn berichtje van vandaag ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kuch... Ik durfde er niet over te bloggen. Maandag stonden we bij de verkeerde locatie. Dinsdag was er iets op het werk waardoor ik langer moest blijven. En woensdag was de les afgelast. #echtwaar hahaha

      Verwijderen
    2. Haha....kuch. Ach het is al bijna weer maandag ;-)

      Verwijderen
    3. Haha en maandag en dinsdag ben ik vrij ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z