zondag 17 januari 2016

Wat als....

Na drie dagen reizen met de trein, vind ik het wel weer welletjes. Ik heb altijd iets te breien of haken mee trouwens. Ter afleiding van smakkende, bellende, hard pratende en hoestende medepassagiers. Op de heenweg had ik heerlijk mijn oordopjes in, met 'Soulradio' aan. Mijn mobiele telefoon zet ik dan aan als soort van modem voor de 'wifi'. Dochter keek via mijn internet naar een serie op N.etflix.

Ik heb al één mouw af van mijn vest in wording. En ik vind het leuk dat ik altijd wel contact leg met (meestal) vrouwen, over het handwerken. 

Vandaag op de terugweg reisden we ook weer eerste klas. Langzaam zagen we steeds meer sneeuw. Onze auto (welke we bij het station geparkeerd hadden) was voorzien van zo'n 10 cm dikke laag. Gelukkig had M. een vooruitziende blik en hadden we de voorruit bedekt met zo'n folieding.

We waren op tijd vertrokken en nog met daglicht weer thuis. Spullen uitgepakt, direct maar een was gedraaid. Gekeken wat ik nog te eten kon maken. Bleek ik alles in huis te hebben voor een romige preisoep. Creme fraiche was wel al een week over datum :)) Maar smaakte nog prima hoor.

Van het restantje creme fraiche en twee pakjes slagroom, plus wat bevroren vruchtjes en een beetje verse jus, maakte ik een 'laagjes'toetje. Net echt, haha.
In gedachten bereid ik altijd de lekkerste creaties. Smaaktechnisch blijkt het niet altijd zo uit te pakken. Maargoed, deze gerechten konden er zeker mee door. 

Aangezien ik morgen voor het eerst sinds jaaaaaaren weer ga sporten, haalde ik mijn M.exx sportbroek uit de kast. Gekocht voor 4,50 euro bij de kringloop. De broek was iets te lang. Nu 'iets' te kort, aangezien ik wel heel driest de stofschaar er in zette. Ach, mag de pret niet drukken. Ik neem aan dat mijn bilpartij de komende weken iets verminderd. Wordt de broek weer iets langer.

Oh ja, de titel van het blogje, wat als.... Dat slaat op de inrichting van de keuken. Elke keer hebben we weer andere ideeën. Nog geen idee is echt een blijvertje. M. heeft vanavond de keukenonderdelen op schaal getekend. We blijven nog even schuiven :)

8 opmerkingen:

 1. Ik geloof dat ik ook maar eens zo'n folieding moet scoren. Thuis heb ik een garage, maar bij vriend sta ik dan met een bevroren ruit. Even rustig opstarten is mij op zich prima, maar als je dan iemand naast je *floep* zo'n folieding weg ziet halen, dan lijkt dat toch ook wel heel gemakkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naast een folieding hebben we nu ook nog een speciale afdekdoek :)) Garage zou nog prettiger zijn natuurlijk.

   Verwijderen
 2. Mijn vraag gaat niet over dit stukje maar over de 6 potjes. Ben je op jaarbasis niet veel geld kwijt aan al deze verschillende rekeningen en spaarrekeningen met pinpassen? Heb zelf om kosten te besparen 1 van onze pinpassen opgezegd. Wij hebben dus nu 1 rekening met 1 pinpas en sinds kort geen dubbel salaris meer maar een uitkering. Dus ondanks dat ik je systeem met de 6 potjes en je blog erg inspirerend vind, zit zoiets er voor ons voorlopig niet in. Heb niet eens geld genoeg om al die potjes of rekeningen mee te vullen..........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is veel geld? Om eerlijk te zijn weet ik niet wat we op jaarbasis aan pasjes betalen. Volgens mij 1,50 euro per pasje bij de ASN. Voor de spaarrekeningen betalen we niets extra. Ik heb het er graag voor over in ieder geval. Ik kan me voorstellen dat je met een uitkering gaat kijken waar je op kunt besparen. Je zou kunnen kijken of je (al is het maar een klein bedrag) toch iets van een potje kunt maken voor dat wat belangrijk voor jullie is.

   Ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat is, als er niet genoeg geld is. Maar ik weet ook hoe belangrijk dat is om het wel te doen. En om te kijken welke mogelijkheden er wel zijn voor extra inkomsten. Binnen de mogelijkheden naast de uitkering uiteraard.

   Verwijderen
 3. En..hoe was het om weer te sporten??
  Voor motivatie tips, zie mijn berichtje van vandaag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kuch... Ik durfde er niet over te bloggen. Maandag stonden we bij de verkeerde locatie. Dinsdag was er iets op het werk waardoor ik langer moest blijven. En woensdag was de les afgelast. #echtwaar hahaha

   Verwijderen
  2. Haha....kuch. Ach het is al bijna weer maandag ;-)

   Verwijderen
  3. Haha en maandag en dinsdag ben ik vrij ;-)

   Verwijderen