woensdag 20 januari 2016

Van jaar- naar maandannuïteit

Even dacht ik dat de jaarlijkse overzichten van onze energiebespaarleningen bij de post zaten. Helaas nog niet. Maar... Wel goed nieuws. De aflossingswijze van de leningen is namelijk aangepast van jaar- naar maandannuïteit.

Uw termijnbedrag is een gelijkblijvend bedrag dat bestaat uit een rentecomponent en een aflossingcomponet ..... Bladiebladie bla ... Sneller verschuiven in het voordeel van de aflossingscomponent.... Bladiebladie...
Hierdoor kan vanaf heden worden volstaan met een lagere maandtermijn.

Kijk. Daar hou ik van :)) Lagere maandtermijnen. Dat klinkt als muziek in mijn oren. Dus gaan we van het weekend weer ons overzicht aanpassen. Want er zijn een aantal aanpassingen bij onze inkomsten en uitgaven. Door een aanpassing van de belasting valt mijn salaris erg gunstig uit. Ondanks dat ik minder uren op mijn contract heb staan, krijg ik t.o.v. vorig jaar zelfs nog 2,89 euro meer per maand. 

De maandtermijnen van de leningen zijn dus naar beneden. Aflossing/rente van de hypotheek ook. Mobiel abonnement van M. en ons internet abonnement zijn veranderd en het mobiele abonnement van dochter ook.
Ach, we schuiven gewoon nog even door met de bedragen.

En met de was. Van de wasmachine zometeen in de droger. Wie van de drogergebruikers heeft trouwens al een warmtepompdroger? Wij hebben nog een (ik denk wel meer dan) 15 jaar oude condensdroger. Die het nog doet hoor. Maar gezien ons (vele) gebruik (nee, geen consumindergedrag op dat gebied, we hebben zonnepanelen en energie over, plus geen klamvochtige was die eeuwen hangt te drogen aan een rekje :)) kan dat vast voordeliger.

1 opmerking:

 1. Ik heb een splinternieuwe droger met afvoer in een waterbak geruild tegen een drie jaar oudemet slang naar buiten droger. Het water droop van de muren bij dat nieuwerwetse ding. En dan zwijg ik nog over ramen, laminaat en kasten.
  Dat was eens en niet weer. Die kamer werd minder vochtig als ik,de was gewoon ophang op een rekje.
  Condensdrogers werken wat mij betreft fijner. En zuinig? Ach oude apparaten vervangen voor ze dood zijn is slechter voor het milieu, zeker als je het van de zon op je eigen dak doet. Toen ik de droger nodig had draaide ik een was, deed de tweede was in de wasmachine en na een hakfuur deed ik de eerste was in de droger. De tweede was kon dan in een warme droger en deed er een uur korter over dan de eerste was. Ik hield de was netaan klam, even heet nastrijken en opvouwen.
  Inmiddels vouw ik het kurkdroog van de lijn. Strijken? Ja nette broen en overhemdem. En af en toe de linnen zomerjurk.

  wij kregen ook zon brief. 80 cent in de maand goedkoper uit.. Je kunt er net goedkope droge boterham van eten. Ach na een jaar is het toch bijn a10 euro.

  Leuker was de duobrief. Mijn studieschuld is onder de 5000 euro gezakt. Dus is een derde afbetaald. 100 euro over. Als ik 1000 euro in de hypotheek heb gekiept doe ik om en om de duurzaamheidslening of het duo een klein beetje.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen