zaterdag 2 januari 2016

Oh oh Den Haag

Lichtelijk gedesoriënteerd werd ik vanmorgen wakker. Oudjaarsavond hadden we doorgebracht bij mijn ouders. Gezellig gekaart, veel gelachen en uiteraard veel te laat naar bed gegaan. Ik sliep op wat wij noemen een 'kermisbed' (oftewel matras op de grond). De poes dacht, hee, dat is gezellig en bracht nog een uurtje of wat dicht tegen mij aan gelegen bij me door.
We waren redelijk op tijd weer uit bed en na een kop thee vertrokken we naar huis.

Snel douchen, aankleden, tas inpakken en weer op pad. Dit keer met de trein richting mijn schoonouders. Mijn schoonzus is over uit Amerika en die wilden we 
ook graag nog even zien.Lekker zo licht mogelijk reizen, dus namen we het hoogstnoodzakelijke mee. Dat is bij mij altijd iets te handwerken, mijn iPadje en in dit geval een studieboek.

We hadden een gezellige avond. We bespraken de mogelijkheden van emigratie van mijn schoonouders naar Amerika. Een en ander hangt af van de kosten voor een zorgverzekering aldaar. Mocht iemand daar nog tips voor hebben, dan lees ik die graag. Want tsjonge, jonge wat een bedragen zijn dat.

Vanmiddag gingen we nog even met schoonzus 'de stad' in. Den Haag in dit geval. Naar de Marks & Spencers en naar de Bijenkorf. Korte wandeling in de passage waar mijn schoonmoeder vroeger vlakbij werkte, bij Maison de Bonneterie. In dat pand zit nu de H&M. 

En nu weer in de trein. Onderweg naar mijn zusje, zwager, neefje en nichtje. Eens zien of onze dochter weer mee terug wil :)) 

Vanavond weer lekker in eigen bed slapen en dan morgen een dagje bijkomen met ons drie. Hopelijk is het nieuwe jaar voor jou/jullie ook goed gestart.

4 opmerkingen:

 1. De zorgverzekering in America is goedkoper geworden met de AFCA, maar zal voor Nederlanders heel hoog lijken, (vergeleken met NL). Als je gewoon werkt dan betaal je de premie via je werkgever. En dat is goedkoper, maar nog steeds hoog vergeleken met NL. Hier is het echt goedkoop. Ik heb heel lang in de VS gewoond. Vandaar dat ik het nu goedkoop vind hier. - M

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reislustig typje haha. Hiervoor een goede start van het nieuwe jaar, had dochter en kleinzoons te logeren. Zijn gisteravond weer naar huis gegaan. Vandaag laatste dagje thuis. Morgen weer in het ritme van alledag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij noemden dat vroeger ook een kermisbed, leuk! Grappig, het roept meteen herinneringen op aan een tante uit Belgie die weken bleef... Zij lag niet op dat kermisbed hoor, dat was ik. Tante had mijn kamer. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn schoonzusje moet misschien ook tijdelijk een particuliere ziektekostenverzekering omdat haar man al eerder naar europa vertrekt en zij paar maanden later zullen komen ivm schooljaar. Ik hoorde haar ook al klagen dat het enorm duur was. Geen tips voor je.

  BeantwoordenVerwijderen