Doorgaan naar hoofdcontent

Oh oh Den Haag

Lichtelijk gedesoriënteerd werd ik vanmorgen wakker. Oudjaarsavond hadden we doorgebracht bij mijn ouders. Gezellig gekaart, veel gelachen en uiteraard veel te laat naar bed gegaan. Ik sliep op wat wij noemen een 'kermisbed' (oftewel matras op de grond). De poes dacht, hee, dat is gezellig en bracht nog een uurtje of wat dicht tegen mij aan gelegen bij me door.
We waren redelijk op tijd weer uit bed en na een kop thee vertrokken we naar huis.

Snel douchen, aankleden, tas inpakken en weer op pad. Dit keer met de trein richting mijn schoonouders. Mijn schoonzus is over uit Amerika en die wilden we 
ook graag nog even zien.



Lekker zo licht mogelijk reizen, dus namen we het hoogstnoodzakelijke mee. Dat is bij mij altijd iets te handwerken, mijn iPadje en in dit geval een studieboek.

We hadden een gezellige avond. We bespraken de mogelijkheden van emigratie van mijn schoonouders naar Amerika. Een en ander hangt af van de kosten voor een zorgverzekering aldaar. Mocht iemand daar nog tips voor hebben, dan lees ik die graag. Want tsjonge, jonge wat een bedragen zijn dat.

Vanmiddag gingen we nog even met schoonzus 'de stad' in. Den Haag in dit geval. Naar de Marks & Spencers en naar de Bijenkorf. Korte wandeling in de passage waar mijn schoonmoeder vroeger vlakbij werkte, bij Maison de Bonneterie. In dat pand zit nu de H&M. 

En nu weer in de trein. Onderweg naar mijn zusje, zwager, neefje en nichtje. Eens zien of onze dochter weer mee terug wil :)) 

Vanavond weer lekker in eigen bed slapen en dan morgen een dagje bijkomen met ons drie. Hopelijk is het nieuwe jaar voor jou/jullie ook goed gestart.

Reacties

  1. De zorgverzekering in America is goedkoper geworden met de AFCA, maar zal voor Nederlanders heel hoog lijken, (vergeleken met NL). Als je gewoon werkt dan betaal je de premie via je werkgever. En dat is goedkoper, maar nog steeds hoog vergeleken met NL. Hier is het echt goedkoop. Ik heb heel lang in de VS gewoond. Vandaar dat ik het nu goedkoop vind hier. - M

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reislustig typje haha. Hiervoor een goede start van het nieuwe jaar, had dochter en kleinzoons te logeren. Zijn gisteravond weer naar huis gegaan. Vandaag laatste dagje thuis. Morgen weer in het ritme van alledag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij noemden dat vroeger ook een kermisbed, leuk! Grappig, het roept meteen herinneringen op aan een tante uit Belgie die weken bleef... Zij lag niet op dat kermisbed hoor, dat was ik. Tante had mijn kamer. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn schoonzusje moet misschien ook tijdelijk een particuliere ziektekostenverzekering omdat haar man al eerder naar europa vertrekt en zij paar maanden later zullen komen ivm schooljaar. Ik hoorde haar ook al klagen dat het enorm duur was. Geen tips voor je.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z