woensdag 13 januari 2016

Declareren bij de nieuwe zorgverzekeraar is even wennen

Na veel wikken en wegen kozen we vorig jaar toch nog voor een andere zorgverzekeraar. We hebben nu alledrie 'een abonnement' bij de kinetisch chiropractor namelijk. M. was vorig jaar door zijn rug gegaan. Op mijn aanraden #ikbenfan ging hij naar 'mijn' chiropractor. Hij (ja M.) bleek wel 'heel erg scheef' te zijn. Dat wist hij natuurlijk wel een beetje, maar dat het zo erg was had hij niet verwacht.

Ook dochter wordt nu sinds twee weken behandeld. Ze is voor haar leeftijd erg lang en heeft eigenlijk altijd al pijn aan schouders, rug, armen en benen gehad. Haar houding is door het 'verkleefd zijn' aan haar mobieltje niet echt bewonderingswaardig. Dus daar wordt nu hard aan gewerkt. Ze doet zelf ook actief mee, met de oefeningen die ze mee heeft gekregen. Afgelopen zondag ging ze uit zichzelf hardlopen en vanaf volgende week gaat ze met een vriendin onder begeleiding naar de sportschool.

Zelf kom ik nog 1x per vier weken bij de chiropractor. Soort van onderhoud zeg maar :)) Vandaar dus een keuze voor een zorgverzekering met ruime vergoeding voor alternatieve zorg. Helaas viel de Hema zorgverzekering daardoor af. Want die heeft geen vergoeding daarvoor. We kozen voor F.BTO.

Nu is het wel even wennen met declareren. Dat ging zo lekker vlot vorig jaar. Fotootje maken, doorsturen en meestal een dag of drie later het geld al op de rekening. Nou... Nu duurt het 7 dagen voor het behandeld is. En vervolgens nog 7 dagen voor het uitbetaald wordt. Maargoed dat we zo'n 'rijk stel' zijn zeg :)

Vandaag kwam ook de langverwachte brief van de hypotheekverstrekker. De extra aflossing van 750 euro in december, bracht het hypotheekbedrag daadwerkelijk onder de 75.000 euro. 

74.942,18 euro om precies te zijn. Met een bruto aflossing/rente bedrag van 469,07 euro per maand te betalen. We begonnen in februari met 497,53 euro, dus er zit zeker schot in de zaak.

Nou, genoeg geldpraat weer voor deze avond. Ik heis mij in mijn huissetje. Ik sla de studieboeken open en ga lekker breien ga aan de studie. M. gaat voor het eerst dit jaar naar de sportschool. Uiteraard niet eerder dan dat hij de zooi die ik heb gemaakt met koken (dat kan ik zoooooo goed, is dat ook een talent) heeft opgeruimd. Prima taakverdeling hier haha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten