Doorgaan naar hoofdcontent

Slechte voornemens en ik geef iets gaafs weg

03.21 uur werd ik vannacht wakker. Met een licht paniekerig gevoel in mijn lijf. Want het is oudjaarsdag en ik wilde echt zoveel dingen afronden in dit oude jaar.
De vakantie leek (zoals altijd) veeeeel langer. Nu is het nog geen maandag natuurlijk, maar de komende dagen zijn van die 'gebroken dagen'.

Adem in, adem uit. 3 - 2 - 1 , de cijfers van de klok kon ik natuurlijk ook zien als een soort van aftellen. Vanmorgen las ik een berichtje van iemand die zin heeft in een 'vers jaar'. Dus laat ik los dat mijn blog nog geen leuke 'header' met foto's heeft. Dat ik nog geen begin heb gemaakt met het schrijven van mijn boek (het rijke wijf van twee hoog achter). Dat ik nog niet alles heb gedaan voor de studie. Dat die twee dozen met spullen op de zolder er gewoonweg nog staan. Ik ga lekker nog schrijven, in mijn nieuwe agenda en 'werkboeken'.
Oftwel de Biz and Life workbooks van Leonie Dawson. Waarvan ik er twee weg 
ga geven. Hoe en waarom? Lees even verder na de foto's.

Bovenaanzicht :)) met foute belichting

Mijn nieuwe Filofax Malden A5 lekker vol

Nu nog lege jaarplanner

Details jaarplanner
/
To do lijstjes 

Wat ik wil weggeven, omdat ik geven zo leuk vind. (Ja, krijgen ook hoor :))
Eén digitaal Life Workbook en één digitaal Biz Workbook t.w.v. 9,25 euro per boek. Klik op een van de linkjes*, bekijk of het jou aanspreekt. Niet iedereeen is gecharmeerd van haar stijl. Laat me weten welke versie je graag wilt ontvangen en waarom, dus misschien niet voor jezelf, maar voor een ander. 
Mag als reactie hieronder, mag ook per mail (hetrijkewijf apestaartje gmail punt com). Meedoen kan tot en met vrijdag 8 januari 2016, 23:59 uur.

Koop je liever direct zelf een digitaal (of misschien wel de geprinte versie, zoals ik ze ook heb) werkboek, dan verloot ik voor de kopers een jaarkalender (die heb ik dubbel) en 3 to-do lijstjes. Die gebruik ik zelf gelamineerd, met een 'whiteboard' marker. Laat me dan even weten wanneer je iets hebt aangeschaft.

*Ja, het zijn gesponsorde linkjes, ik ben al jaaaaaren fan van Leonie Dawson en lid van de Biz and Life Academy Dus wanneer je zelf via de linkjes iets koopt, krijg ik 'THANK YOU money' voor het promoten. De weggeefactie financier ik zelf hoor. Hoef ik niet te doen, maar vind ik gewoon leuk. 

Ga ik na het invullen, mijn boeken in de kast leggen, de tafel leeg maken en het huis lekker opfluffen. Fijne oudjaarsdag en tot in het nieuwe jaar.

Reacties

  1. Dat laatste ga ik ook doen. In een 'vers' jaar heb ik niet echt zin. Het oude was zo mooi, maar ja. Straks is daar 2016. Ik wens jouw gezinnetje veel moois toe in 2016. 't Wordt vast ook heel schoon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Sandra fijn dat 2015 zo mooi was. Dat voorspelt dan toch veel goeds voor 2016?

      Verwijderen
  2. Wat lief van je! Veel plezier met weggeven :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij ook fijne jaarwisseling en een creatief jaar! Groetjes Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een creatief jaar, dat zou fijn zijn Mariëtte. Voor jou ook alle goeds.

      Verwijderen
  4. Dat ziet er echt gaaf uit! Ze lijken me allebei super, maar ik weet van mezelf dat ik op het moment (of beter gezegd: de afgelopen jaren) vooral wel weer een zet kan gebruiken op zakelijk gebied. Ik zou dus graag kans maken op de Biz-versie, om het wat dat betreft eens niet bij voornemens of 'go with the flow' te houden, maar echt te knallen.

    Fijne jaarwisseling!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Go with the Flow klinkt anders wel goed :) Maar echt knallen is natuurlijk ook fijn. Ik zet je op de lijst LLMM voor de Biz versie.

      Verwijderen
  5. Wat een leuke actie, Christel!
    Ik werd een paar weken geleden geattendeerd op Leonie Dawson en heb toen meteen haar Biz boek (geprint) besteld. Ik wil in 2016 nog meer uit mijn eigen bedrijf halen. Ik verheug me erop het allemaal in te gaan vullen. Maar dat doe ik vanaf maandag, als iedereen weer naar school en aan het werk is en ik makkelijker de rust en tijd kan vinden.
    Ik zou ook best de life versie willen hebben want volgens mij is het een geweldige manier om effectiever en veel blijer te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk Saskia dat je het geprinte boek al hebt. Veel plezier met invullen. Ik heb je op de lijst gezet voor de Life versie.

      Verwijderen
  6. Mijn vakantiedagen vliegen ook voorbij. Het lijkt wel alsof ik alleen maar in m'n pj rondgehobbeld heb en verder heel weinig... Best lekker, maar in 2016 worden we weer streng voor onszelf! Sporten, goed koken, mediteren.... Fijne jaarwisseling!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, herkenbaar, hele dagen in pj. Mijn huissetjes kwamen ook goed van pas. Mediteren, dat kan ik wel eens gaan doen. Sporten en goed koken ook wel hoor.

      Verwijderen
  7. Moet ik ergens lid van zijn om hiervoor in aanmerking te komen? Lijkt me leuk als herinnering.1 jaar beschrijven waaraan ik mijn tijd gaf,innerlijke zielen roerselen daarover en ook om te zien of ik wensen en plannen gerealiseerd heb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor Janneke, je hoeft geen lid te zijn. Ik weet ineens een leuk verjaarscadeau voor je :))

      Verwijderen
  8. Ga wat een leuke actie. Ik zou voor het Life book gaan. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke actie. Ik ben ook heel enthousiast over (het Life Workbook van) Leonie ! (ik heb de digitale versie) En ben alles aan het invullen en merk nu al hoe dit me helpt meer te richten op wat ik echt graag wil. En hoe blij ik ervan word. Een ding dat daar zeker bijhoort, is het onderzoeken van de droom die ik al heel lang heb, en dat is het starten van mijn eigen onderneming. Heel spannend.
    Maar omdat ik nog geen eigen onderneming heb, dacht ik dat het biz werkboek misschien nog wat te vroeg zou zijn (en misschien is dat ook zo hoor !) Maar ik zou me toch graag willen opgeven voor het biz werkboek. Het effect van het Life boek maakt dat ik bijna zeker weet dat ik er toch heel veel aan zal kunnen hebben, ook in dit voorbereidende stadium.
    Heel veel succes en ik hoop dat je nog veel blijft schrijven, want ik geniet van je blog.

    Groetjes van Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk Margreet dat je het Life Workbook al hebt. Ik ben erg benieuwd naar je droom voor je eigen onderneming. Ik ga straks de uitslag van de Give Away bekend maken.

      Verwijderen
  10. Oh zeker *spannend* Marleen, ik ga straks de uitslag van de Give Away bekend maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z