Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing en de hypotheek onder de 75.000 euro

We hebben even getwijfeld. Wel of niet nog een bedrag aflossen? Gezien de 'extraatjes' die we in december gaan ontvangen, hebben we het toch gedaan. Een extra aflossing van 750 euro op de hypotheek

Als het goed is, komt daarmee de hypotheek onder de 75.000 euro dit jaar.
Daarmee hebben we wel iets meer afgelost dan ons oorspronkelijke plan. Maar dat mag de pret niet drukken haha. We zitten op koers om onze hypotheek binnen 10 jaar volledig afgelost te hebben.

Onder het motto, plannen zijn er om van af te wijken.
Hopelijk onvangen we snel een nieuw leningoverzicht.
De vorige keer duurde dat ongeveer twee weken.

Ondertussen is dochter thuis van school. Ze heeft daar Sinterklaas gevierd en kreeg maar liefst 4 chocoladeletters. Waarvan ze 1,5 reeds op heeft gegeten.

De snert is klaar (zie bericht van vanmorgen). Ik heb mijn huiswerk grotendeels af en ga zo nog wat zaken afronden voor het weekend aan.

Reacties

 1. 10 jaar is een mooie periode om af te lossen. Dan sleep je dat gewicht niet te lang met je mee. Hoeveel jaar hebben jullie gepland voor de laatste 75.000?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Joris Nog maximaal 8 jaren te gaan. Streven is nog eerder. We willen het wel leuk houden :))

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ja, voelt ook wel erg fijn hoor. De maandlasten weer omlaag met een eurootje of 4.

   Verwijderen
 3. En meer afgelost dan ons oorspronkelijke plan….jullie zijn lekker bezig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk, dat het aflossen zo als een speer gaat. En meestal gaat het alleen maar sneller, als het balletje eenmaal rolt. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Teunie. We weten nog niet hoe 2016 wordt, hopelijk kunnen we het op deze manier volhouden.

   Verwijderen
 5. tof vooruitzicht zo onder de 75.000 euro . op naar de 70.000

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou helemaal leuk zijn Bespaarvarkentje. We doen eerst maar een tussenstap naar 72.500 euro

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wat ik nou hele dagen aan het doen ben nu ik niet meer werk

De vraag van vandaag Of ik mij niet verveel? Ehhh nou nee. Wat ik dan hele dagen doe nu ik niet meer werk? Nou dit dus. Zoveel mogelijk genieten.  Klussen :), breien, haken, schrijven, tekenen, koken, moestuinieren, lezen, cappuccino’s drinken met M.  Plannen maken, dingen bedenken, vrienden bezoeken en nog veel meer. Geniet van het leven, soms duurt het maar even. Bij de geboorte ploept er geen cellofaantje uit met handleiding en uiterste houdbaarheidsdatum.

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar šŸ’—  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geĆÆnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk