Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
18 december 2015

4000 euro in één afspraak

Vanmorgen kwam er iemand namens Centrum Veilig Wonen kijken of de mega scheur in de achtergevel gevolg was van een aardbeving.
Ik was net van plan om voor M. en 'moi' een cappuccinootje te brouwen.
Uiteraard bood ik de bouwkundige er ook eentje aan. Dit werd erg gewaardeerd.

We namen de vragenlijst door en keken buiten hoe en wat.

Alles werd heel duidelijk uitgelegd. De scheur is geen gevolg van de aardbeving.
Daardoor hebben we geen recht op een vergoeding voor reparatie. 
De scheur was niet zo ernstig als ik dacht hoor. Pfieuww. Is gewoon te repareren/voegen.

We kregen wel advies over het verwijderen van de cementsluier op de stenen van ons huis. Met appelsap. Echt waar. Hij wist niet zeker of het bij de oude bakstenen die wij hebben werkt. Dat zal toch wat zijn zeg, haha.

We hebben het nog niet getest hoor. Het voegbedrijf komst sowieso in het nieuwe jaar voor herstel werkzaamheden.

En... in de folder van het CVW stond iets over de waardevermeerderingsregeling van SNN. Daar had ik wel vaker over gehoord/gelezen. 

Ik dacht dat we niet aan de voorwaarden voldeden. Maar de bouwkundige vertelde iets meer. We hoefden maar aan 1 voorwaarde te voldoen. Alleen wordt dat niet actief 'gepromoot'. Op de website staat het heel duidelijk. Dus nu heb ik een aanvraag gedaan. Het was even wat 'werk' maar hé, voor 4000 euro had ik dat er graaaaag voor over.

Binnen 8 weken vanaf nu krijgen we bericht. En... als het meezit het geld ook.

Dan komt er vloerisolatie onder de woonkamer. HR++ glas in het dakkapel. Een nieuwe kunststof dakgoot. Wellicht nog kunststof kozijnen en HR ++ramen in de keuken. Wat een lekker vooruitzicht.

Voor de rest gaat het goed. Volgende week nog drie dagen werken en dan vakantie. Daar kijk ik naar uit. Zonder wekker wakker worden. Plannen maken met M. voor ons bedrijf in 2016. Studeren, klussen, de laatste koffietjes van dit jaar drinken en heerlijk ontspannen.


Gisteren had ik een kerstborrel van mijn werk. M. heeft het vanavond. Dus ga ik met dochter de voice kijken en verder met mijn breiwerk. Lekker 'huiselijk'.

Fijne avond, goed weekend alvast. Nog leuke plannen?

Would you like to comment?

 1. Lekker puh: mijn vakantie is gisteren al begonnen. Ik ga eerst uitbuiken - bijkomen van alle stress en drukte - en dan zien we wel verder...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) het is je gegund hoor. Uitbuiken, ja, dat ga ik ook doen.

   Verwijderen
 2. kan je iets meer vertellen over CVW en SNN?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Centrum voor Veilig wonen doet de beoordelingen van schademeldingen. Ze huren daarvoor bouwkundigen in, die komen kijken/beoordelen of het een A, B of C schade is. De waardevermeerdingsregeling heb ik voorzien van een link in de blogpost
   http://www.snn.eu/waardevermeerdering/ Hier wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn. Wij hebben ons huis na 17 januari 2014 gekocht. Ik heb nu de rekeningen van de reeds uitgevoerde werkzaamheden ingediend. Met een beetje mazzel krijgen we daar dan 4000 euro van terug. Dat geld investeren we weer in de rest van de nog uit te voeren werkzaamheden.

   Verwijderen