Doorgaan naar hoofdcontent

4000 euro in één afspraak

Vanmorgen kwam er iemand namens Centrum Veilig Wonen kijken of de mega scheur in de achtergevel gevolg was van een aardbeving.
Ik was net van plan om voor M. en 'moi' een cappuccinootje te brouwen.
Uiteraard bood ik de bouwkundige er ook eentje aan. Dit werd erg gewaardeerd.

We namen de vragenlijst door en keken buiten hoe en wat.

Alles werd heel duidelijk uitgelegd. De scheur is geen gevolg van de aardbeving.
Daardoor hebben we geen recht op een vergoeding voor reparatie. 
De scheur was niet zo ernstig als ik dacht hoor. Pfieuww. Is gewoon te repareren/voegen.

We kregen wel advies over het verwijderen van de cementsluier op de stenen van ons huis. Met appelsap. Echt waar. Hij wist niet zeker of het bij de oude bakstenen die wij hebben werkt. Dat zal toch wat zijn zeg, haha.

We hebben het nog niet getest hoor. Het voegbedrijf komst sowieso in het nieuwe jaar voor herstel werkzaamheden.

En... in de folder van het CVW stond iets over de waardevermeerderingsregeling van SNN. Daar had ik wel vaker over gehoord/gelezen. 

Ik dacht dat we niet aan de voorwaarden voldeden. Maar de bouwkundige vertelde iets meer. We hoefden maar aan 1 voorwaarde te voldoen. Alleen wordt dat niet actief 'gepromoot'. Op de website staat het heel duidelijk. Dus nu heb ik een aanvraag gedaan. Het was even wat 'werk' maar hé, voor 4000 euro had ik dat er graaaaag voor over.

Binnen 8 weken vanaf nu krijgen we bericht. En... als het meezit het geld ook.

Dan komt er vloerisolatie onder de woonkamer. HR++ glas in het dakkapel. Een nieuwe kunststof dakgoot. Wellicht nog kunststof kozijnen en HR ++ramen in de keuken. Wat een lekker vooruitzicht.

Voor de rest gaat het goed. Volgende week nog drie dagen werken en dan vakantie. Daar kijk ik naar uit. Zonder wekker wakker worden. Plannen maken met M. voor ons bedrijf in 2016. Studeren, klussen, de laatste koffietjes van dit jaar drinken en heerlijk ontspannen.


Gisteren had ik een kerstborrel van mijn werk. M. heeft het vanavond. Dus ga ik met dochter de voice kijken en verder met mijn breiwerk. Lekker 'huiselijk'.

Fijne avond, goed weekend alvast. Nog leuke plannen?

Reacties

  1. Lekker puh: mijn vakantie is gisteren al begonnen. Ik ga eerst uitbuiken - bijkomen van alle stress en drukte - en dan zien we wel verder...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kan je iets meer vertellen over CVW en SNN?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Centrum voor Veilig wonen doet de beoordelingen van schademeldingen. Ze huren daarvoor bouwkundigen in, die komen kijken/beoordelen of het een A, B of C schade is. De waardevermeerdingsregeling heb ik voorzien van een link in de blogpost
      http://www.snn.eu/waardevermeerdering/ Hier wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn. Wij hebben ons huis na 17 januari 2014 gekocht. Ik heb nu de rekeningen van de reeds uitgevoerde werkzaamheden ingediend. Met een beetje mazzel krijgen we daar dan 4000 euro van terug. Dat geld investeren we weer in de rest van de nog uit te voeren werkzaamheden.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z