Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
05 november 2015

Lagere WOZ waarde, goed of niet?

Een brief van de gemeente. Met de OZB belasting, gebaseerd op een lagere WOZ waarde van onze woning. En dan ook niet een klein beetje lager.

Toen we de woning kochten, was de WOZ waarde 127.000 euro.
Aangezien wij een taxatie hadden laten doen, waarbij de woning (voor verbouwing) op 82.500 euro getaxeerd was, waren we het daar niet mee eens.
Bij het bezwaar werd het verlaagd naar 112.000 euro.

En nu is de WOZ waarde 83.000 euro. Goed voor ons, qua OZB belasting, maar niet bij een toekomstige verkoop. Toch? Maargoed, laten we eerst maar zorgen dat de 'hele tent' verbouwd is haha. Want voorlopig denken we nog niet aan verkopen. 

(Dit is een blogje die ik gisteravond al heb klaargezet voor vanmorgen. Dus de verloting van de boekjes, daar kom ik nog op terug :))

Would you like to comment?

 1. Ik heb hetzelfde gedaan toen ik mijn huis kocht. De WOZ was 210.000 en kocht het voor 180.000.
  Mijn WOZ is nu 179.000. Ik denk eigenlijk niet dat het heel veel invloed heeft op de waarde bij verkoop. Naar mijn weten kijken weinig mensen naar de WOZ-waarde. Zolang je woning netjes geprijsd is voor wat je krijgt en de buurt denk ik ten minste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach en gelukkig vermaken we ons nog prima hier in dit huis :)

   Verwijderen
 2. wij hebben in 2010 onze woning gekocht voor €210.000 alle kozijnen waren vernieuwd super isolatieglas, dakkapel, enz. als in de straat huizen worden verkocht die al gerenoveerd zijn stijgt de WOZ, nu zijn een paar woningen verkocht in de wijk voor €150.000 daardoor daalt onze WOZ volgend jaar weer, soms zit er wel €50.000 verschil per jaar in! dus WOZ zegt niet zoveel over de werkelijke verkoopwaarde.. voor ons geldt nu hoe lager de WOZ hoe lager de gemeentelijke belastingen, alleen als de hypotheek onder de WOZ waarde daalt is het lastig voor die eigenaren.. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, lagere WOZ waarde scheelt zeker voor de OZB kosten. Onze hypotheek is straks 8000 euro onder de OZB, maargoed, net wat je schrijft, het zegt niet zoveel over de werkelijke verkoopwaarde.

   Verwijderen
 3. Ik ben wel blij met een lagere woz waarde. Dat scheelt flink voor het huurwaardeforfait.

  BeantwoordenVerwijderen