Doorgaan naar hoofdcontent

Aandacht schenken


Ja ja, dag twee in de geefmaand. Aandacht schenken. Ik blijk in de perimenopauze (<- dat is pas een mooi woord voor galgje) te 'zitten'. Dus schonk ik aandacht aan mijn aan alle kanten aandacht vragende lijf. 
OMG, klapperde eierstokken, gillende hormonen, wat een feest #maarnietheus  

Ik deed mijn moeder in het kader van de kerst een patroon cadeau van een gehaakt rendier. Bij mijn zusje in de zaak is er in december een kerstmarkt. Mijn moeder is bezig om leuke items te m(h)aken voor de verkoop.

En voor de rest laat ik even de boel de boel. Morgen naar de huisarts om te vragen wat ik kan doen. Ik slik sinds een week Famosan. Dat brengt wel iets verlichting, maar nog niet dat wat ik hoop. Tips zijn heel erg welkom. 

Reacties

  1. Ik heb me door mijn vorige inmiddels gepensioneerde huisaarts laten vertellen, dat de periode tussen "gaan rommelen met menstruaies" en "laatste menstruatie is jaar geleden geweest" wel een jaar of tien kan duren. Ga daar maar eens aan staan, zwangere en ontzwangerende dames!
    Inmiddels ben ik 50 en nog geen opvlieger gehad. Denk ik tenminste, want een paar weken terug had ik het zo nu en dan erg warm, maar toen had ik ook keelontsteking.
    Wat ik soort van preventief niet meer doe: s avonds koffie, thee of alcohol drinken. Ook geen blauw licht s avonds (oftewel actief of passief schermkijken)
    Wat ik soort van preventief wel doe: prioriteit geven aan goede nachtrust.
    Frisse lucht en beweging waar de drukke werkweek het maar toe laat.

    Kortom: het rommelt aan alle kanten maar tot op heden heb ik verder geen overgangsklachten. Of mijn man last heeft van mijn overgang, vraag ik niet ;-) Het gezin maakt grapjes over mijn leeftijd maar nooit gericht op stemmingswisselingen of zo, dus dat valt blijkbaar mee.

    Succes er mee! We staan er allemaal voor...
    'n anonieme maar regelmatige lurkster

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wees blij #opvliegervrij Ik heb ze in verschillende gradaties gehad de afgelopen 3 maanden. Hoe laat stop je met beeldschermen? Dat is namelijk bij mij nog wel een verbeterpunt. Beweging kan ook meer/beter. Daar moet ik dan nog wel een weg in vinden in verband met spierpijn. Stemmingswisselingen bestaan voornamelijk uit in- en in verdrietig zijn, van het ene op het andere moment. Heeeeeel gezellig haha.

      Verwijderen
  2. Ik zit al een jaar of 5 in de opvliegers, sta ermee op en ga ermee naar bed. Ook heftige die soms wel 10 minuten duren en je overal nat bent van het zweet. Baal er soms wel van maar het beste is maar over je heen laten komen. Glas koud water wil nog wel eens helpen. Het zal wel weer een keer overgaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tien minuten?! Echt waar? Oh dat heb ik gelukkig nog niet gehad en krijg ik hopelijk ook niet. Goed dat je het 'over je heen kunt laten komen'. Daar ben ik druk mee aan het oefenen.

      Verwijderen
  3. Ik kijk ook uit naar de grote stroom tips (lees: #ooklastvandathormoongepiep) ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welkom bij de club :) Al vraag ik me af of je graag lid bent van deze club.

      Verwijderen
  4. voor de stemmingswisselingen kun je sint janskruidthee drinken, dit in combinatie met anticonceptiepil is niet aan te bevelen,
    voor de opvliegers kun je Rode klaver slikken, dit is een plantaardig progesteron en helpt bij opvliegers, als je erg zweet is salie als thee een goede remedie. bij kruiden is het wel zo dat je een week of 6/8 gebruikt en dan 2 weken niet.. dan werkt het langer. Bieke
    ]]

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Bieke, ik heb direct even gekeken naar Rode Klaver, daar had ik vanmiddag ook al iets over gelezen. Sint Janskruidthee ga ik morgen halen.

      Verwijderen
  5. Gewoon over je heen laten komen. Wat bij mij wel hielp was geen chocolade en erg gekruid eten. Vroeger dronk ik weleens een glaasje wijn maar daar ben ik toen helemaal mee gestopt. Ik ben nu 62 jaar en heb nog steeds af en toe last van een opvlieger. Ik heb me over de overgang niet veel zorgen gemaakt, ook niets er voor gebruikt en het gaat vanzelf over. (Al duurt het wel een jaar of tien!).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk, die opvliegers, die kan ik wel over me heen laten komen. Maar de andere klachten nog tien jaar (wat?!!, dat is echt lang) in het vooruitzicht hebben stemt me niet heel vrolijk hoor Lianne :) Gelukkig ben ik geen wijndrinker, dus dat scheelt. Chocola is wel een punt van aandacht.

      Verwijderen
  6. Ik ben nu twee jaar helemaal menstruatievrij. Daarvoor een jaar of 3 gekwakkeld. De opvliegers heb ik sinds ik denk een anderhalf jaar. Soms heviger dan normaal. Het begint in mijn hoofd en dan voel ik een vreemd tintelend gevoel. En binnen no time vliegt mijn vest (want dat is wat ik nu steeds draag) weer uit.
    De augustus en septembermaand heb ik weinig last gehad, maar momenteel zit ik weer hevig in de opvliegers.
    Van mijn arts die absoluut niet over wil gaan tot medicatie heb ik Actifit 50+ van Davitamon, Omega 3 visolie voorgeschreven gekregen.
    Dat helpt, maar ik ben geen trouwe slikker.
    Ja, ik ben een wijndrinker, maar chocolade eet ik zelden. Ach, we moeten erdoor heen. Succes ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Actifit 50+ is ook nog een idee. Ja klopt, we moeten er doorheen haha :)

      Verwijderen
  7. Hmm.... hier merk ik wel wat veranderingen in de manier waarop mijn lijf reageert. Ik heb het wel wat meer en vaker warm enzo. En ik transpireer meer. Maar... geen opvliegers en mood swings. Die stemmingswisselingen had ik voorheen tijdens de menstruatie, zo..... De hele wereld was tegen me. Als dat weer begint, dan kan de wereld zich wel bergen. Maar goed, genoeg over mij. Succes vandaag bij de huisarts! Ik hoop dat je er een weg in vindt, het lijkt me niet makkelijk. Ik vind de kaart die je gisteren op FB postte en je tekening erg mooi. Mooie reminder!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z