Doorgaan naar hoofdcontent

De eerste school/werkweek

Zo, de eerste school/werkweek zit er weer op. Voor iedereen bij ons thuis wennen om weer in een ritme te komen. Heerlijk die wekker zo vroeg (heel sarcastisch bedoeld uiteraard :)) 

Dochter heeft een 'pittig' rooster, met 'lange dagen' en nieuwe schoolvakken, duits en natuur- en scheikunde. Veel nieuwe leraren ook. Ze is niet even gecharmeerd van iedereen, zoals dat gaat wanneer je 13 bent. 

De week vloooooog voorbij. We aten minder gezond dan ik op vakantie had bedacht. Gelukkig werkte de detox door en passen alle broeken nog moeiteloos. 

Vandaag is het prachtig weer bij ons, dus ik heb veel buiten gezeten. 
Gisteren zijn we met dochters kamer bezig geweest. Haar nieuwe bed (halfhoogslaper) en kast eruit en haar oude bed er weer in. M. en ik dachten dat zo klaar te hebben. Nou.... 21.30 uur zat het bed eindelijk in elkaar. De schroeven waarvan we dachten dat ze bij het bed hoorden, pasten niet helemaal. (We zijn best aardig tegen elkaar gebleven moet ik zeggen).
Dus hebben we wat schroeven van de halfhoogslaper gebruikt. Die staat wel al te koop op M.arktplaats, maar daar heeft zich nog niemand voor gemeld.

Dochter heeft spontaan haar kast uitgeruimd, twee zakken met kleding gevuld en al haar overige spullen uitgezocht. Ze wil ook graag haar kledingkast van haar kamer af en dan toch weer een bureautje. Zucht... vorig jaar was het andersom. Dus daar gaan we nog een oplossing voor verzinnen. Helaas is de kamer te klein om EN en kast EN een bureau in haar kamer te zetten. Zij is de enige die er qua kamer op achteruitgegaan is in dit huis. 

Maar eerst zijn wij zelf aan de beurt. In onze slaapkamer willen we graag nog nachtkastjes en twee leuke smalle ladenkasten. Mijn moeder heeft (had, haha) de nieuwe I.kea gids al, dus die heb ik grondig doorgekeken en voorzien van heeeeeel veel plakkers voor alle ideeën. 

Fijne zondagavond, is de vakantie bij jou ook weer voorbij?

Reacties

  1. Hier ook weer voorbij, kids zijn alweer naar school geweest, ze hadden er erg veel zin in(not)..beetje weer nu normaal nu, hoop op wel nog een lekkere nazomer qua weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, wij hebben nog een laatste week. Volgende week heeft dochter pas op woensdag de eerste lessen. Op dinsdag wel naar school maar nog onbekend waarvoor. Zoon begint ook maandag met het rooster halen en ik denk dinsdag de lessen. Dus zitten nog in vakantiesfeer.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z