zondag 23 augustus 2015

De eerste school/werkweek

Zo, de eerste school/werkweek zit er weer op. Voor iedereen bij ons thuis wennen om weer in een ritme te komen. Heerlijk die wekker zo vroeg (heel sarcastisch bedoeld uiteraard :)) 

Dochter heeft een 'pittig' rooster, met 'lange dagen' en nieuwe schoolvakken, duits en natuur- en scheikunde. Veel nieuwe leraren ook. Ze is niet even gecharmeerd van iedereen, zoals dat gaat wanneer je 13 bent. 

De week vloooooog voorbij. We aten minder gezond dan ik op vakantie had bedacht. Gelukkig werkte de detox door en passen alle broeken nog moeiteloos. 

Vandaag is het prachtig weer bij ons, dus ik heb veel buiten gezeten. 
Gisteren zijn we met dochters kamer bezig geweest. Haar nieuwe bed (halfhoogslaper) en kast eruit en haar oude bed er weer in. M. en ik dachten dat zo klaar te hebben. Nou.... 21.30 uur zat het bed eindelijk in elkaar. De schroeven waarvan we dachten dat ze bij het bed hoorden, pasten niet helemaal. (We zijn best aardig tegen elkaar gebleven moet ik zeggen).
Dus hebben we wat schroeven van de halfhoogslaper gebruikt. Die staat wel al te koop op M.arktplaats, maar daar heeft zich nog niemand voor gemeld.

Dochter heeft spontaan haar kast uitgeruimd, twee zakken met kleding gevuld en al haar overige spullen uitgezocht. Ze wil ook graag haar kledingkast van haar kamer af en dan toch weer een bureautje. Zucht... vorig jaar was het andersom. Dus daar gaan we nog een oplossing voor verzinnen. Helaas is de kamer te klein om EN en kast EN een bureau in haar kamer te zetten. Zij is de enige die er qua kamer op achteruitgegaan is in dit huis. 

Maar eerst zijn wij zelf aan de beurt. In onze slaapkamer willen we graag nog nachtkastjes en twee leuke smalle ladenkasten. Mijn moeder heeft (had, haha) de nieuwe I.kea gids al, dus die heb ik grondig doorgekeken en voorzien van heeeeeel veel plakkers voor alle ideeën. 

Fijne zondagavond, is de vakantie bij jou ook weer voorbij?

3 opmerkingen:

  1. Hier ook weer voorbij, kids zijn alweer naar school geweest, ze hadden er erg veel zin in(not)..beetje weer nu normaal nu, hoop op wel nog een lekkere nazomer qua weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, wij hebben nog een laatste week. Volgende week heeft dochter pas op woensdag de eerste lessen. Op dinsdag wel naar school maar nog onbekend waarvoor. Zoon begint ook maandag met het rooster halen en ik denk dinsdag de lessen. Dus zitten nog in vakantiesfeer.

    BeantwoordenVerwijderen