Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
09 april 2015

Vierde extra aflossing van de hypotheek

Vandaag was een geslaagde dag. In meerdere opzichten. We sliepen alledrie goed. Geen blaffende honden (heel bijzonder). Waarschijnlijk was ik na een nacht gewend aan het andere licht. Plus we waren zo moe gisteravond, dat dat waarschijnlijk ook heeft meegewerkt.

Vanmorgen namen we rond half elf de bus richting centrum. We bezochten de Mole Antonelliana. Met de panoramische lift gingen we naar boven. Echt een aanrader. Uiteraard verwacht ik wel van M. en dochter dat ze binnenkort dan ook de Martinitoren gaan beklimmen. Want wel de toeristische dingen doen in het buitenland, maar niet in eigen stad, dat vind ik niet kunnen haha.

We zouden vervolgens met een bootje varen op de Po. Dat bleek een volledige cruise te zijn. Daar voelden we alledrie niet zoveel voor.
Dus namen we de tram richting 'Parco Valentino'. We kochten een ijsje en gingen even languit liggen op het gras.

Ik keek of het salaris van M. was bijgeschreven. Vanwege Pasen zou het later geboekt worden. En aangezien we al twee weken hebben gehad waarbij het niet op tijd overgemaakt was, wilde ik het graag zeker weten. Salaris was er nog niet bij. Wel het door de tegenpartij van de letselschadeverzekering beloofde bedrag :) Heeeeeeeel erg fijn. Dus trakteerden we dochter alvast op een paar nieuwe licht turqooise A.ll Stars voor haar verjaardag. Zij superblij. 

De rest van de bedragen schoof ik wat heen en weer op de verschillende rekeningen. En ik maakte toch een extra aflossing van 500 euro over.
Lang leve internetbankieren in het buitenland. We krijgen hopelijk binnenkort een nieuw overzicht. Elke 500 euro scheelde tot nu toe iets van 4 euro (bruto) per maand. Ons rentebedrag gaat sowieso elke maand met 70 cent naar beneden, dus reken maar iets van 3 euro. Snel verdiend dacht ik zo.

Het is nu bijna 18.45 uur. We hebben de avond nog voor ons. Veel bijzonders gaan we (gezien de reeds gelopen kilometers) niet meer doen. Wel bedenken wat we gaan eten.

Gisteren mailde mijn vader trouwens foto's van de vorderingen van de rioleringswerkzaamheden bij ons thuis. Bleek wel tegen te vallen en is nog niet klaar. Fijn dat hij dit wil doen tijdens onze afwezigheid. Ook handig natuurlijk zo'n huis/poes oppas. Erg lief van mijn ouders.

Would you like to comment?

 1. Wat een herlijke Pa heb je. Geniet van de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @opnieuw beginnen Ja, echt een supervader. En moeder ook hoor. Erg dankbaar voor.

   Verwijderen
 2. Haha, je bent er ook eentje ook hoor ;) Alsnog vanuit het buitenland een aflossing doen :D Wel een mooie vakantie-herinnering lijkt me ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Daantje ik had niet overlegd met M. Hij vond het wel ok, maar gaf ook aan dat we nu eerst geld apart zouden zetten voor de verbouwing van de keuken. Oeps... ik was iets te enthousiast zeg maar. Ach en anders geven we het op vakantie snel weer uit aan andere dingen....

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je je hypotheekaflossing meteen maandelijks merkt in (iets) lagere kosten, dat lijkt me behoorlijk motiverend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @mrs H. te B. Ja, dat werkt zeker motiverend :) Al beseffen we ons wel dat we ook wel leuke dingen moeten (willen) blijven doen natuurlijk. Niet alleen aflossen.

   Verwijderen
 4. Je vader bedoelt dat je voorlopig niet moet thuiskomen,,,,,,,,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Bloem nou ik hoop wel dat het weer dicht is voor we thuiszijn :) De poes zal wel kilo's gegroeid zijn door de verzorging van mijn ouders haha.

   Verwijderen
 5. Dat is goed nieuws. Geniet nog maar heerlijk van jullie vakantie en fijn voor dochterlief dat ze mooie schoenen heeft gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Gewoon Vlijtig Dochter heeft echt al tig x genoemd hoe 'cool' ze haar schoenen vindt :) Blij dat we dit voor haar kunnen doen.

   Verwijderen
 6. Heerlijk toch zo vanuit het buitenland kunnen aflossen.
  En fijn dat jullie weer beter sliepen, is zo zonde van je vakantie als je als een zombie moet rondlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Min of Meer het slapen ergens anders is voor mij vaak een reden om niet weg te willen... Gelukkig gaat het deze x goed. En ja, heerlijk het aflossen. Al gaan jullie nog veeeel sneller.

   Verwijderen
 7. Klinkt als heerlijke bedragen in mijn oren. Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Crafts 'n' Skills ja zeker heerlijke bedragen. Zijn we blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen