Doorgaan naar hoofdcontent

Hypotheek onder de 79.000 euro

Vandaag vierden M. en ik dat we al weer 15 jaar verkering hebben. Dat 'verkering' klinkt wel een beetje ouderwetsch. We zijn dan ook al ruim de 40 gepasseerd. Dus dat mag. Weinig romantiek hoor. Zeg maar helemaal niets. M. plaatste een zeer flatterige foto op F.acebook. Wel lief natuurlijk. Maar het was een zelfgenomen portretje. Compleet met lichte onderkin, een rare pluk haar en wat pukkels op mijn kin. Beetje jammer :) Maargoed, ook zo vindt hij me leuk denk ik dan maar haha.

Op verzoek van dochter aten we vanavond bij de McD. Heel feestelijk. 
Ik kocht nog 3 picolientjes bij de Appie met 35% korting voor bij de cappuccino. Lekker ruig zeg maar.

Een collega op het werk had voor mij een aantal pallets. Vanmorgen moest ik eerst naar de chiropractor (was ik door alle drukte bijna vergeten zeg). Toen ik aankwam bij het werk, heb ik de collega gebeld. Hij ging naar de ruimte waar de pallets stonden en ik reed er met de auto heen. Onder het motto geef hout, als je van elkaar hou(d)t heb ik mijn Fiatje volgeladen.

Bij thuiskomst heeft dochter geholpen met uitladen. We hadden allebei onze winter handschoenen aangedaan tegen eventuele splinters. Dochter was op slippers buiten. Leuk contrast.

In de brievenbus zat de eerste verjaarspost voor dochter. Ze wordt vrijdag al weer 13 jaar. En.... er zat een brief in van onze hypotheekverstrekker. Met een overzicht van de extra aflossingen. Twee van de drie stonden erop vermeld. Die van vorige week komt dan op de volgende. Op dit overzicht staat het bedrag van 79.231,71 euro als openstaand saldo. De derde aflossing van vorige week zorgt ervoor dat we onder de 79.000 euro komen. Jihaa. 

Het termijnbedrag wordt voor de maand april 489,90 euro. Hopelijk gaan we in de maand mei naar de 485 euro (ik hou van ronde bedragen). Dit is een bruto bedrag trouwens. Hypotheekrente aftrek laten we over 2015 ook weer in 2016 uitbetalen. 

Het werkt wel 'verslavend' dat aflossen. M.'s salaris voor deze week is vandaag weer bijgeboekt. Weer een deel daarvan apart zetten voor het aflossen leek me erg aantrekkelijk. Ik heb het niet gedaan hoor. We moeten nog de loodgieter voor het omleggen van het riool betalen. Dankzij al mijn vaders inspanningen zal dat bedrag hopelijk niet zo heel erg hoog uitvallen.

Daarnaast hebben we nog veel werkzaamheden buitenom die deze zomer echt gebeuren moeten. Dus ik doe verstandig :) en zet het geld op de 'huisrekening'.

Zijn er meer mensen die ook met aflossen bezig zijn en het 'verslavende' effect kennen? Hoe doen jullie dat?

Morgen nog 1 dag werken. Om 16.00 uur een borrel vanwege een met pensioen gaande collega. Zijn officiele receptie is later deze maand. Maar om hem op zijn laatste werkdag nou maarzo naar huis te laten gaan... Het is een dikke lieverd die man. Met wie ik in de eerste twee jaren heel veel heb samen gewerkt. Dus ik neem maar een pakje zakdoekjes mee :(

Reacties

  1. Wij zijn totaal in de ban van het aflossen! Onze hypotheek is nog lager dan die van jullie, dus we boffen (hebben we hard voor geknokt en veel voor gelaten) Wel heb ik 'm om laten zetten nog, voor een lagere rente, waardoor we vanaf volgende maand onder de 100 p/m bruto zitten. Echt een feestje waard, kan ik je zeggen. Geen mac. D hier. Vinden we niet lekker. Ik denk dat het een kaasfondue word, op 1 Juni, als de eerste lage maandbetaling een feit is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, McD was voor onze 15 jaar verkering. Als wij net als jullie ook op zo'n laag bedrag zitten dan doen we vast ook iets leuks :) Super zeg onder de 100 euro per maand. Moet echt een fijn gevoel zijn. Respect.

      Verwijderen
  2. Wauw, wat een prachtig laag hypotheekbedrag hebben jullie! En wat zal het een kick geven om de maandlasten steeds verder naar beneden te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je. We hebben heeeeeeeeeeel lang moeten wachten voordat we konden/mochten kopen. Het voordeel daarvan was dat we graag een huis wilden met een lage hypotheek. Het is helaas wel een klushuis, dus we hebben nog genoeg te doen. Jullie zijn toch ook heel goed bezig? En de steeds lager wordende maandlasten zijn zeker een kick.

      Verwijderen
  3. Ja, dat verslavende effect ken ik ook. Eerst wilden wij dit jaar niet extra aflossen, maar plots bedachten wij dat de deposito's niets meer opbrengen en dat wij dit beter af konden lossen. Ik ben gisteren de gehele dag opgewonden geweest. De ene hypotheek staat nog maar op 13000 en de andere is onder de 160 duizend gezakt. Naar 158.400. 10.000 euro aflossen in één keer scheelt zomaar 47 euro per maand. Als ik de 400 euro nog aflos dan gaat het maandbedrag ook onder een bepaalde grens zitten.
    Dit lijkt misschien nog een hoge hypotheek want we hebben ook nog een spaarhypotheek, maar tegenover die hypotheek staat een spaarsaldo van 123.000 euro op het einde van de looptijd. Dus eigenlijk moeten wij nog 13.000 en 45.000 aflossen. En we hebben nog 15 jaar de tijd. Heerlijk vooruitzicht, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha de hele dag opgewonden, dat herken ik. zo'n hieperdepiep gevoel. Gaaf dat jullie er zo goed voor staan. En een spaarhypotheek. Ja, jammer dat wij die niet meer af konden sluiten. 10.000 in 1x afgelost? Wow dat zou ik ook wel willen. Maar hier willen we de buffer graag weer eerst naar 10.000 euro hebben. Geeft op een of andere manier een fijner gevoel.

      Zeker een heerlijk vooruitzicht voor jullie. Nog maar 58.000 euro in 15 jaar tijd.

      Verwijderen
  4. Wat heerlijk, zeg! Daar kunnen wij alleen nog maar van dromen ;-). Ik neem aan dat jullie huis dus ook niet (meer) 'onder water' staat? (misschien kan ik dat ergens anders terugvinden).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben de luxe dat we het huis voor maar 84.000 euro gekocht hebben. Het is nu ongeveer 100.000 euro waard. (Volgens de makelaar in de tv uitzending bij Hoeveel ben je Waard :)) dus het heeft nooit onder water gestaan. Alleen de kelder haha, #flauw, sorry.

      Verwijderen
  5. Mooi zeg, dat schiet lekker op! Het verslavend effect merk ik wel, maar ik probeer me nu wat in te houden. Vind het op het moment even belangrijker om de buffer verder op te bouwen, dus ik houd het maar even bij die +- €300-€350 die er elke maand aan annuïteiten vanaf gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik ken dit verslavend effect van aflossen , ik zou het elke maand willen doen maar dit lukt niet , het gevoel om (zoals hierboven gezegd) om een hele dag vrolijk te lopen van de lagere rente .... heerlijk de volgende aflossing is voor juli geplant , ik kijk er al naar uit .....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed hoor, weer zoveel afgelost! Het is zeker verslavend, ik heb ook steeds de neiging mensen erover te vertellen maar schaam me daar dan toch voor (moet je die opschepper horen...). Ik ga deze maand door rentemiddeling van 5,75 naar 4%, en tegelijkertijd wordt de levenhypotheek die zwaar achterbleef qua rendement in de hypotheek gestort als aflossing. Ik ga er per maand honderden euros op vooruit, ik sta er bijna van te springen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben met het boek Hypotheekvrij bezig en het begint flink te kriebelen. Ons huis staat nu nog onder water, maar zijn bezig om te ontwoekeren. Dan lossen we in 1 keer bijna 30.000 af. Kan bijna niet wachten!! Daarna overzetten naar annuïteiten, scheelt dan maandelijks nog niks, maar het aflosvirus heeft me wel te pakken.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het is een leuk boek, veel weet je natuurlijk wel, maar toch een eye-opener. Was al hier en daar iets extra aan het aflossen maar zonder echt een plan. Nu, hypotheek omgezet. Beleggingsdeel afgekocht en annuiteiten van gemaakt en direct een lagere rente.
      Stand eind 2012 € 170000,-
      Stand nu € 136500,-
      Hebben nu vaste EXTRA AFLOSSING van € 350,- per maand.
      Dus incl. het ann. deel een € 600,- per mnd.
      Eens kijken hoelang wij dit volhouden, per 1 maart zonder werk en langdurig in de ziektewet!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z