Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste dag in Turijn

Dinsdagavond 20.05 uur en wij zijn aardig uitgekakt op/van/door onze eerste dag in Turijn. Mijn schoonvader hoorde ik om 5.30 uur al douchen. Mijn wekker stond om 6.00 uur, vroeg genoeg :) Om 6.45 uur zaten we in de auto. Met mijn schoonvaders zware voet op het gaspedaal waren we al binnen een half uur op Schiphol. 

Het moderne 'zelf je koffer' inchecken verliep vlotjes evenals de controle. Zodoende hadden we nog 1 uur en 45 minuten te overbruggen voordat onze vlucht vertrok. Bij S.tarbucks was een heeeeeeeele lange rij, dus kozen we voor L.a Place. Twee gore cappuccinootjes en een laffe aardbei'smoothie' voor onze dochter, 10,55 euro. Dan ben ik nog wel een kniepstuiver misschien, maar dat vind ik toch wel absurde prijzen.

Vlucht verliep voorspoedig. Dochter was een beetje zenuwachtig. Ze zei: 'Als we wel neerstorten, dan hou ik van jullie hoor'. Gelukkig ging alles goed.

Vanaf het vliegveld namen we de trein naar station Dora. Mijn Italiaans kwam goed van pas bij het kopen van de tickets. Voor 3 euro per persoon kochten we een trein/busticket waarbij we helemaal tot aan het appartement doorreden. Wel met de nodige wachttijd. Het vliegen was omgerekend sneller qua tijd dan de trein en de bus :) Wel genoten van de prachtige omgeving. Ik was vergeten hoe mooi het hier is. Met de besneeuwde toppen van de Alpen, het vele groen en de gekleurde huizen.

Het appartementje is schattig. Klein, maar van alles voorzien. Beetje krakkemikkig, maar dat mag de pret niet drukken. Het was prachtig weer vandaag. We hebben zelfs nog op onze ligbedjes buiten gelegen. Helaas is het zwembad nog niet klaar voor gebruik. 

Bij de locale supermarkt deden we wat boodschappen. En vanavond hadden we dikke lol met ons drie bij de plaatselijke 'Trattoria'. Het was er erg groezelig en bijna een beetje eng. We waren de enige gasten. Er was geen kaart. We kozen voor een pastasoort, waarvan ik de naam nog nooit gehoord had, met pesto. Toen ploften we al bijna uit elkaar. Een 'secondo piatto' met vlees hoefden we niet. Dochter wilde nog wel graag tiramisu. Ze had mazzel, er was nog 1 stuk. Er zat flink wat 'Marsala' in, dus al giebelend ging ze richting uitgang. Na het afrekenen kregen we nog een huisgebrouwen 'Limoncello' aangeboden. Gelukkig konden we zo de heuvel afrollen richting huisje haha.

Nu hebben we alledrie lekker een joggingbroekje aan. Vanavond geen avonturen meer, maar hopelijk lekker op tijd slapen. Ik heb via Whatsapp contact gehad met mijn Italiaanse ex-vriendje. Die heeft morgen tijd om met ons af te spreken. Dat vind ik best spannend na al die jaren :)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z