dinsdag 7 april 2015

Eerste dag in Turijn

Dinsdagavond 20.05 uur en wij zijn aardig uitgekakt op/van/door onze eerste dag in Turijn. Mijn schoonvader hoorde ik om 5.30 uur al douchen. Mijn wekker stond om 6.00 uur, vroeg genoeg :) Om 6.45 uur zaten we in de auto. Met mijn schoonvaders zware voet op het gaspedaal waren we al binnen een half uur op Schiphol. 

Het moderne 'zelf je koffer' inchecken verliep vlotjes evenals de controle. Zodoende hadden we nog 1 uur en 45 minuten te overbruggen voordat onze vlucht vertrok. Bij S.tarbucks was een heeeeeeeele lange rij, dus kozen we voor L.a Place. Twee gore cappuccinootjes en een laffe aardbei'smoothie' voor onze dochter, 10,55 euro. Dan ben ik nog wel een kniepstuiver misschien, maar dat vind ik toch wel absurde prijzen.

Vlucht verliep voorspoedig. Dochter was een beetje zenuwachtig. Ze zei: 'Als we wel neerstorten, dan hou ik van jullie hoor'. Gelukkig ging alles goed.

Vanaf het vliegveld namen we de trein naar station Dora. Mijn Italiaans kwam goed van pas bij het kopen van de tickets. Voor 3 euro per persoon kochten we een trein/busticket waarbij we helemaal tot aan het appartement doorreden. Wel met de nodige wachttijd. Het vliegen was omgerekend sneller qua tijd dan de trein en de bus :) Wel genoten van de prachtige omgeving. Ik was vergeten hoe mooi het hier is. Met de besneeuwde toppen van de Alpen, het vele groen en de gekleurde huizen.

Het appartementje is schattig. Klein, maar van alles voorzien. Beetje krakkemikkig, maar dat mag de pret niet drukken. Het was prachtig weer vandaag. We hebben zelfs nog op onze ligbedjes buiten gelegen. Helaas is het zwembad nog niet klaar voor gebruik. 

Bij de locale supermarkt deden we wat boodschappen. En vanavond hadden we dikke lol met ons drie bij de plaatselijke 'Trattoria'. Het was er erg groezelig en bijna een beetje eng. We waren de enige gasten. Er was geen kaart. We kozen voor een pastasoort, waarvan ik de naam nog nooit gehoord had, met pesto. Toen ploften we al bijna uit elkaar. Een 'secondo piatto' met vlees hoefden we niet. Dochter wilde nog wel graag tiramisu. Ze had mazzel, er was nog 1 stuk. Er zat flink wat 'Marsala' in, dus al giebelend ging ze richting uitgang. Na het afrekenen kregen we nog een huisgebrouwen 'Limoncello' aangeboden. Gelukkig konden we zo de heuvel afrollen richting huisje haha.

Nu hebben we alledrie lekker een joggingbroekje aan. Vanavond geen avonturen meer, maar hopelijk lekker op tijd slapen. Ik heb via Whatsapp contact gehad met mijn Italiaanse ex-vriendje. Die heeft morgen tijd om met ons af te spreken. Dat vind ik best spannend na al die jaren :)

2 opmerkingen: