Doorgaan naar hoofdcontent

De slechtste toeristen ooit

Dag twee in Turijn. Na echt een s u p e r slechte nacht, zonder veel rust.... (naar elkaar toe zakkende matrassen, blaffende honden buiten, lichtinval van alle kanten, geluiden makende M. te weinig zuurstof -er kon geen raam open-, geen supplementen ingenomen want het water was op etc etc) startte ik wat moeizaam op vanmorgen.

We hadden vrij weinig in huis voor een ontbijtje. Kopje thee en een yoghurtje had ik genomen. Met de bus gingen we richting centrum. Op weg naar de italiaanse VVV. Het was echt verrukkelijk zonnig weer. We liepen een aantal 'barretjes' voorbij en ik stelde voor om wat te drinken en te eten. M. en dochter hoefden nog niets. En ineens was het 'te laat'. Een MEGA suikerdip voor mij. Met enorm onaardig gedrag. Na de brakke nacht had ik het helemaal geschoten. Ik wilde spontaan met de eerste vlucht naar huis. Het liefst alleen ook nog  :)

Al scheldend op M. liep ik door de prachtige straten van Turijn. Onder het motto, gezellig stel, je kent ze wel. Na wat koekjes en water werd ik weer wat aanspreekbaarder. We vonden het VVV bureau. Besloten om geen Piemonte/Torino kaart te kopen en gingen met de bus weer terug naar het startpunt.

Daar zag ik een bus richting de oude straat waar ik vroeger als au-pair woonde 
en werkte. M. en dochter vonden het goed om daar heen te gaan. Ik wilde heel graag naar Caffé Platti. Daar dronk ik vroeger altijd mijn cappuccinootjes. Helaas bleek het gesloten, failliet....

Verderop in de straat vonden we een 'bar/caffé'. We kochten heerlijke broodjes, dronken echt superlekkere cappuccino (voor maar 1,30 euro :)) met prachtig schuim. Ons hele ochtendprogramma was door mijn humeur al verpest, dus besloten we er een rustige middag van te maken. 

We wandelden door de stad. Zochten 'La Rinascente' op (een groot warenhuis). In mijn herinnering was het anders. Maar heel Turijn was in gedachten anders. Ik wist niet dat de Alpen zo dichtbij lagen. We kochten echt italiaans schepijs. Zaten op een bankje in de zon. Ik zag het nieuwste geurtje van Moschino (het flesje zit in een beer, zooo gaaf). Helaas voor mij past de geur echt niet bij me. Dus ging ik zonder verdere aankopen naar huis.

Onderweg maakten we een stop bij de supermarkt. We haalden van alles voor het ontbijt en 6 flessen water. (Bleken bij thuiskomst wel met bubbels te zijn :( gelukkig kon ik ze voor het koken gebruiken).

We schoven onze ligbedjes in het laatste 'plukje zon' en deden ruim een half uur onze ogen dicht. Toen ging de telefoon en belde mijn ex-vriendje. We hadden over en weer wat geappt vandaag en zouden vrijdag afspreken. Hij vroeg of we nu nog even af zouden spreken... Nu als binnen 20 minuten. Dus ik poetste mijn tanden, stifte mijn lippen, deed mijn witte (wel leuke, maar niet zo leuke) Crocs uit en verruilde ze voor Crocs met een sleehak. 

Het weerzien was een beetje vreemd. Maar voelde al snel vertrouwd. Hij was helemaal verbaasd over de lengte van onze dochter. En over hoe mooi ze is. Hij feliciteerde M. met ons kind.

Wat hadden een fijn gesprek. Het gaat helaas mentaal slecht met zijn moeder. Zijn vader is net vorig jaar overleden. Dus hij gaat nu elke dag eten bij zijn moeder en zorgt veel voor haar. Daarnaast heeft hij twee banen. Want het gaat niet zo heel goed met de italiaanse economie. Hij is niet getrouwd, heeft geen relatie op dit moment. We hebben gelachen en gaan vrijdag met zijn viertjes naar de pizzeria.

Morgen gaan we wel 'echt' dingen bekijken. Zodat we geen 'stempel' krijgen van de slechtste toeristen ooit. :)

Het is bijna 21.00 uur. Dochter zit bij me aan tafel en leert voor haar proefwerk biologie. Welke leraar dat nou bedacht heeft om dat op maandag na de vakantie in te plannen. (Lampekap).

M. en dochter hebben me trouwens vergeven voor mijn hutgedrag van vanmorgen. Ze vonden mijn ex ook heel aardig gelukkig. Dus ik ga met goede hoop dag drie van de vakantie in.

Reacties

  1. Haha.....zo herkenbaar. Maak er morgen maar een heerlijke dag van(ik stop altijd een rol mentos en koekjes in mijn zak)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. *gniffel*

    We zien je straks toch niet bij Memories terug?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oja! Die suikerdip op vakantie herken ik wel! Dus beter om maar wel goed te ontbijten voordat je op pad gaat, scheelt een hoop ellende :)
    Leuk dat je met de ex zo leuk verloopt, lijkt me bijzonder om elkaar na zo lange tijd weer te zien.
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In de telegr.... stond dit weekend een groot artikel over Turijn. Mooie stad.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z