Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
08 april 2015

De slechtste toeristen ooit

Dag twee in Turijn. Na echt een s u p e r slechte nacht, zonder veel rust.... (naar elkaar toe zakkende matrassen, blaffende honden buiten, lichtinval van alle kanten, geluiden makende M. te weinig zuurstof -er kon geen raam open-, geen supplementen ingenomen want het water was op etc etc) startte ik wat moeizaam op vanmorgen.

We hadden vrij weinig in huis voor een ontbijtje. Kopje thee en een yoghurtje had ik genomen. Met de bus gingen we richting centrum. Op weg naar de italiaanse VVV. Het was echt verrukkelijk zonnig weer. We liepen een aantal 'barretjes' voorbij en ik stelde voor om wat te drinken en te eten. M. en dochter hoefden nog niets. En ineens was het 'te laat'. Een MEGA suikerdip voor mij. Met enorm onaardig gedrag. Na de brakke nacht had ik het helemaal geschoten. Ik wilde spontaan met de eerste vlucht naar huis. Het liefst alleen ook nog  :)

Al scheldend op M. liep ik door de prachtige straten van Turijn. Onder het motto, gezellig stel, je kent ze wel. Na wat koekjes en water werd ik weer wat aanspreekbaarder. We vonden het VVV bureau. Besloten om geen Piemonte/Torino kaart te kopen en gingen met de bus weer terug naar het startpunt.

Daar zag ik een bus richting de oude straat waar ik vroeger als au-pair woonde 
en werkte. M. en dochter vonden het goed om daar heen te gaan. Ik wilde heel graag naar Caffé Platti. Daar dronk ik vroeger altijd mijn cappuccinootjes. Helaas bleek het gesloten, failliet....

Verderop in de straat vonden we een 'bar/caffé'. We kochten heerlijke broodjes, dronken echt superlekkere cappuccino (voor maar 1,30 euro :)) met prachtig schuim. Ons hele ochtendprogramma was door mijn humeur al verpest, dus besloten we er een rustige middag van te maken. 

We wandelden door de stad. Zochten 'La Rinascente' op (een groot warenhuis). In mijn herinnering was het anders. Maar heel Turijn was in gedachten anders. Ik wist niet dat de Alpen zo dichtbij lagen. We kochten echt italiaans schepijs. Zaten op een bankje in de zon. Ik zag het nieuwste geurtje van Moschino (het flesje zit in een beer, zooo gaaf). Helaas voor mij past de geur echt niet bij me. Dus ging ik zonder verdere aankopen naar huis.

Onderweg maakten we een stop bij de supermarkt. We haalden van alles voor het ontbijt en 6 flessen water. (Bleken bij thuiskomst wel met bubbels te zijn :( gelukkig kon ik ze voor het koken gebruiken).

We schoven onze ligbedjes in het laatste 'plukje zon' en deden ruim een half uur onze ogen dicht. Toen ging de telefoon en belde mijn ex-vriendje. We hadden over en weer wat geappt vandaag en zouden vrijdag afspreken. Hij vroeg of we nu nog even af zouden spreken... Nu als binnen 20 minuten. Dus ik poetste mijn tanden, stifte mijn lippen, deed mijn witte (wel leuke, maar niet zo leuke) Crocs uit en verruilde ze voor Crocs met een sleehak. 

Het weerzien was een beetje vreemd. Maar voelde al snel vertrouwd. Hij was helemaal verbaasd over de lengte van onze dochter. En over hoe mooi ze is. Hij feliciteerde M. met ons kind.

Wat hadden een fijn gesprek. Het gaat helaas mentaal slecht met zijn moeder. Zijn vader is net vorig jaar overleden. Dus hij gaat nu elke dag eten bij zijn moeder en zorgt veel voor haar. Daarnaast heeft hij twee banen. Want het gaat niet zo heel goed met de italiaanse economie. Hij is niet getrouwd, heeft geen relatie op dit moment. We hebben gelachen en gaan vrijdag met zijn viertjes naar de pizzeria.

Morgen gaan we wel 'echt' dingen bekijken. Zodat we geen 'stempel' krijgen van de slechtste toeristen ooit. :)

Het is bijna 21.00 uur. Dochter zit bij me aan tafel en leert voor haar proefwerk biologie. Welke leraar dat nou bedacht heeft om dat op maandag na de vakantie in te plannen. (Lampekap).

M. en dochter hebben me trouwens vergeven voor mijn hutgedrag van vanmorgen. Ze vonden mijn ex ook heel aardig gelukkig. Dus ik ga met goede hoop dag drie van de vakantie in.

Would you like to comment?

 1. Haha.....zo herkenbaar. Maak er morgen maar een heerlijke dag van(ik stop altijd een rol mentos en koekjes in mijn zak)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. *gniffel*

  We zien je straks toch niet bij Memories terug?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oja! Die suikerdip op vakantie herken ik wel! Dus beter om maar wel goed te ontbijten voordat je op pad gaat, scheelt een hoop ellende :)
  Leuk dat je met de ex zo leuk verloopt, lijkt me bijzonder om elkaar na zo lange tijd weer te zien.
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de telegr.... stond dit weekend een groot artikel over Turijn. Mooie stad.

  BeantwoordenVerwijderen