Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
09 maart 2015

Vervroegde hypotheekaflossing nummmmmer drie

Ik dacht dat ik vandaag niets te bloggen had. Maar ik zag net dat het bedrag van de eindafrekening van E.nergiedirect is bijgeschreven. Jihaa. Ik plukte M. bij de afwas vandaan en vroeg of hij het goed vond om weer een aflossing op de hypotheek te doen.

Dat vond hij ook wel een 'strak plan'. Dus maakte ik zojuist voor de derde keer dit jaar 500 euro over. Ik ben benieuwd wat ons maandbedrag gaat worden. Van de betaling van vorige keer hebben we nog geen nieuw overzicht ontvangen.

Gezien de korte tijd tussen de vorige extra betaling en deze overboeking, denk ik dat we hier één nieuw overzicht voor krijgen. Maakt me niets uit. Ik ben blij dat het zo voorspoedig gaat met extra aflossen

Would you like to comment?

 1. Heerlijk om weer extra af te kunnen lossen. Wij hebben in Januari het maximale bedrag afgelost (aflossingsvrije hypotheek) en daarmee de maandlasten best goed kunnen laten zakken.
  En toch blijf je nieuwsgierig naar de post waarin het nieuwe maandbedrag staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhhh het maximale bedrag al afgelost. Datis lekker. Hoeveel scheelt dat in de maand Jen, als ik vragen mag?

   Verwijderen
  2. Wij mogen max 10% aflossen. Dit scheelt ons 48 euro in de maand.

   groetjes

   Verwijderen
 2. Gefliciteerd! Tis ook echt verslavend om extra af te lossen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ja, leuk, dank je wel Daantje. Voelt ook supergoed. Maar dat herken je denk ik wel.

   Verwijderen
 4. Goed zeg! Fijn dat het allemaal zo voorspoedig gaat met het aflossen. Ik krijg nooit een nieuw overzicht bij een aflossing, maar zie gewoon de volgende maand (of die erop) wat het nieuwe bedrag is. Zo'n overzicht lijkt me best wel handig, maar goed, dat zal wel verschillen per hypotheekverstrekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Voelt ook erg fijn. Wij kregen na onze eerste aflossing in januari een nieuw overzicht. Ik ben benieuwd hoor of we dat nu krijgen. Onze verzekering loopt via ASR.

   Verwijderen
 5. Dat gaat echt super. Je verwachting van 250 per maand overstijgt met 100 %. Fijn zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, als je het zo schrijft klinkt het nog beter. Het liefst zou ik dit jaar de 15% die we boetevrij mogen aflossen ook echt aflossen. Wie weet. We willen ook leuk en lekker leven, dus we zien wel.

   Verwijderen
 6. Gefelicitenergiet!
  Heerlijk, zo voor lopen op schema. Altijd handig, want er kunnen ook nog krappe maanden komen.
  Vroeg me wel af waarom jullie op de hypotheek aflossen en niet op de familielening- die een hogere rente kent?
  En heel benieuwd hoe jullie hypotheekgever omgaat met dit soort vaak voorkomende, relatief kleine aflossingen. Kan -ie het bijhouden? En kunnen er meer aflossingen per keer verrekend worden? Ik weet hoe de mijne is: administratie is een ramp, al lijkt het dat uiteindelijk alles OK is. Maar zelf blijven controleren is wel aan te bevelen.

  Lekker doorgaan he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Krappe maanden? Nou, die hebben we in het verleden genoeg gehad :) Hopelijk gaat dat nu aan ons voorbij. We lossen op de hypotheek af omdat de familiebanklening bij een vriendin is. Die gun ik van harte de rente. Wanneer de hypotheek eerder aflossen lukt in maximaal 10 jaar tijd, zijn we van alles af. Het rentepercentage op de hypotheek is lager. Met het leenbedrag en de totale looptijd langer. Ik heb het niet uitgerekend, maar ik denk dat we er goed aan doen om eerst de hypotheek te doen. Het voelt in ieder geval goed. We zullen opletten of het goed gaat met de betalingen.

   En zeker doorgaan.

   Verwijderen