Doorgaan naar hoofdcontent

Lekker geld tellen

Nou geld tellen is wat overdreven :) maar waarschijnlijk trok het wel je aandacht? Wat ik aan het tellen ben, zijn de aanvragen voor de certificaten. 
Ik heb ontdekt dat het blogger contact formulier niet echt heel handig is hiervoor.

En dat ik M. even lief aan moet kijken voor een excelbestandje. Een overzicht met namen, emailadressen, aantal certificaten, bedrag, wel of niet een link en rekeningnummer voor de uitbetaling volgend jaar. Nu schrijf ik het in mijn agenda. Het bedrag krijgt een kleurtje zodra er betaald is. Heel creatief, maar niet echt praktisch. 

Degenen die al een certificaat besteld hebben echt superbedankt. 
Wat een lieve, opbeurende en inspirerende opmerkingen schrijven jullie. 
Ik zit af en toe blozend achter mijn iPadje <3 
Gelukkig kunnen jullie dat niet zien.

Vandaag was weer een drukke dag werktechnisch. Gisteren was ik ruim 10 uur op de werkvloer. Inclusief lunchpauze hoor. Maar vandaag was ik verstandig en ging ik een uurtje eerder weg. Naar de bieb, gereserveerde dvd serie voor dochter ophalen. Rondje H.ema, ik kocht bijna een corrigerende onderjurk. Toen bedacht ik dat het voordeliger is om gewoon wat aan mijn vetrolletjes te doen haha. Bij de Appie is op dinsdag het lekkere brood in de aanbieding. Ik bedacht nog een snelle maaltijd (mie met vegetarische balletjes, roerbakgroente en satehsaus). Dat viel goed in de smaak.

Dochter was erg moe vandaag. Ze had vanmorgen een sportochtend en vanmiddag moest ze naar de ortho. Niet een heel druk programma. Dus ik wil het even in de gaten houden. Ik vind haar voor een bijna 13 jarige wel vaak vermoeid. Wellicht een vitamine tekort of iets anders.

Huiswerktechnisch heb ik gisteren niets meer gedaan. (Ohhh, slechte moeder, zei dochter). Vanavond heb ik er wel naar gekeken. Het voordeel is dat ik deze module vorig jaar ook al gevolgd heb. Dus de eerste opdrachten kan ik met wat kleine aanpassingen doen. Pfieuw. Ik merk wel dat ik me er echt toe moet zetten, zo 's avonds na een lange dag. Nu is het tijd voor ontspanning. 

Poes Semmie is heel demonstratief voor me op tafel gaan liggen.
M. zit al een poos op de bank. Hij heeft het nieuwe boek van Gerard Hormann gekocht. Ik moet wachten tot hij het uit heeft. Ik ben ook zo'n geduldig type.
Wie van jullie (ik weet Min of Meer) heeft het al gelezen?

Reacties

 1. De .pdf versie las ik, weken voordat het boek uitkwam. Leuk he, scheelt een boek in de boekenkast. Ben dol op niet al te grote ruimtebespaardders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, dat had ook gekund. Ik ben dol op ruimtebespaarders. Vind alleen een boek wel prettig lezen als echt boek. *schrijft zij die een e-book gaat schrijven haha*

   Verwijderen
 2. Ik heb het nog niet gelezen. En zal het eerlijk gezegd ook niet kopen. Manlief heeft er wel interesse in. Dus wie weet dat hij het als cadeau gaat krijgen. Even over je dochter. Hou het toch maar in de gaten. Het zou zomaar Pfeiffer kunnen zijn.
  Misschien kun je voor al die crowdfunders al eens laten weten waar je boek precies over gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pfeiffer, hmmm daar had ik nog niet aan gedacht. Dank voor de tip. Waar het boek over gaat? Oh ik dacht dat ik dat wel beschreven had. Over hoe wij in 6 jaar tijd onze schuld van bijna een ton hebben afgelost. Dus geldzaken, maar ook hoe we qua denkwijze veranderd zijn en nog veel meer leuke (nouja, dat kan ik nu zeggen, toen niet) dingen :)

   Verwijderen
 3. Je dochter zit nu voor het eerste jaar in het VO, toch? Het kan dan idd gaan om een tekort van o.a. vitamine D. Een collega zijn zoon had er ook last van, maanden uit de roulatie geweest en op van alles getest. Bleek een vitamine D te kort zijn, wat volgens de huisarts vaker bij kinderen die voor het eerst op het VO zitten voorkomt. Het is natuurlijk ook een hele omslag he?

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Janneke, daar dacht ik zelf ook al aan. Zal even kijken hoe ik dat kan laten testen bij haar.

   Verwijderen
 4. hai, Ik ben bezig een variant te lezen, maar dan in het Engels :
  http://www.meniskaskaimas.lt/static/uploads/file/The_4_Hour_Workweek.pdf.

  Wie wil dat niet, een werkweek van 4 uur? Succes met je excelplannen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wel het boek van Tim Feriss. Dank je voor de PDF link @Renga ik ga eens kijken. 4 urige werkweek is helemaal super. Daar teken ik direct voor.

   Verwijderen
 5. Is het hele E-book in het engels en zo ja waarom?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Lot wat ik ga schrijven in allemaal in het Nederlands. Het voorbeeld van de schrijf/tekenstijl is in het engels. Ik zal kijken of ik vast een voorbeeldpagina kan maken :)

   Verwijderen
  2. Na nogmaals alles gelezen te hebben ga ik toch niet meedoen, sorry. . De reden is dat er zoveel tijd zit tussen nu en werkelijke gaan schrijven datum, teveel delen waarin je geen tijd hebt te schrijven. Ik heb boek ook verder niet nodig,maar zou het weggeven indien mogelijk en zelf geen e-reader ook.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar šŸ’—  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham (Dank voor de oplettende lezers, ik heb nu de juiste link geplaatst :))

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geĆÆnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk