Doorgaan naar hoofdcontent

Lekker geld tellen

Nou geld tellen is wat overdreven :) maar waarschijnlijk trok het wel je aandacht? Wat ik aan het tellen ben, zijn de aanvragen voor de certificaten. 
Ik heb ontdekt dat het blogger contact formulier niet echt heel handig is hiervoor.

En dat ik M. even lief aan moet kijken voor een excelbestandje. Een overzicht met namen, emailadressen, aantal certificaten, bedrag, wel of niet een link en rekeningnummer voor de uitbetaling volgend jaar. Nu schrijf ik het in mijn agenda. Het bedrag krijgt een kleurtje zodra er betaald is. Heel creatief, maar niet echt praktisch. 

Degenen die al een certificaat besteld hebben echt superbedankt. 
Wat een lieve, opbeurende en inspirerende opmerkingen schrijven jullie. 
Ik zit af en toe blozend achter mijn iPadje <3 
Gelukkig kunnen jullie dat niet zien.

Vandaag was weer een drukke dag werktechnisch. Gisteren was ik ruim 10 uur op de werkvloer. Inclusief lunchpauze hoor. Maar vandaag was ik verstandig en ging ik een uurtje eerder weg. Naar de bieb, gereserveerde dvd serie voor dochter ophalen. Rondje H.ema, ik kocht bijna een corrigerende onderjurk. Toen bedacht ik dat het voordeliger is om gewoon wat aan mijn vetrolletjes te doen haha. Bij de Appie is op dinsdag het lekkere brood in de aanbieding. Ik bedacht nog een snelle maaltijd (mie met vegetarische balletjes, roerbakgroente en satehsaus). Dat viel goed in de smaak.

Dochter was erg moe vandaag. Ze had vanmorgen een sportochtend en vanmiddag moest ze naar de ortho. Niet een heel druk programma. Dus ik wil het even in de gaten houden. Ik vind haar voor een bijna 13 jarige wel vaak vermoeid. Wellicht een vitamine tekort of iets anders.

Huiswerktechnisch heb ik gisteren niets meer gedaan. (Ohhh, slechte moeder, zei dochter). Vanavond heb ik er wel naar gekeken. Het voordeel is dat ik deze module vorig jaar ook al gevolgd heb. Dus de eerste opdrachten kan ik met wat kleine aanpassingen doen. Pfieuw. Ik merk wel dat ik me er echt toe moet zetten, zo 's avonds na een lange dag. Nu is het tijd voor ontspanning. 

Poes Semmie is heel demonstratief voor me op tafel gaan liggen.
M. zit al een poos op de bank. Hij heeft het nieuwe boek van Gerard Hormann gekocht. Ik moet wachten tot hij het uit heeft. Ik ben ook zo'n geduldig type.
Wie van jullie (ik weet Min of Meer) heeft het al gelezen?

Reacties

  1. De .pdf versie las ik, weken voordat het boek uitkwam. Leuk he, scheelt een boek in de boekenkast. Ben dol op niet al te grote ruimtebespaardders.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, dat had ook gekund. Ik ben dol op ruimtebespaarders. Vind alleen een boek wel prettig lezen als echt boek. *schrijft zij die een e-book gaat schrijven haha*

      Verwijderen
  2. Ik heb het nog niet gelezen. En zal het eerlijk gezegd ook niet kopen. Manlief heeft er wel interesse in. Dus wie weet dat hij het als cadeau gaat krijgen. Even over je dochter. Hou het toch maar in de gaten. Het zou zomaar Pfeiffer kunnen zijn.
    Misschien kun je voor al die crowdfunders al eens laten weten waar je boek precies over gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pfeiffer, hmmm daar had ik nog niet aan gedacht. Dank voor de tip. Waar het boek over gaat? Oh ik dacht dat ik dat wel beschreven had. Over hoe wij in 6 jaar tijd onze schuld van bijna een ton hebben afgelost. Dus geldzaken, maar ook hoe we qua denkwijze veranderd zijn en nog veel meer leuke (nouja, dat kan ik nu zeggen, toen niet) dingen :)

      Verwijderen
  3. Je dochter zit nu voor het eerste jaar in het VO, toch? Het kan dan idd gaan om een tekort van o.a. vitamine D. Een collega zijn zoon had er ook last van, maanden uit de roulatie geweest en op van alles getest. Bleek een vitamine D te kort zijn, wat volgens de huisarts vaker bij kinderen die voor het eerst op het VO zitten voorkomt. Het is natuurlijk ook een hele omslag he?

    groetjes
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Janneke, daar dacht ik zelf ook al aan. Zal even kijken hoe ik dat kan laten testen bij haar.

      Verwijderen
  4. hai, Ik ben bezig een variant te lezen, maar dan in het Engels :
    http://www.meniskaskaimas.lt/static/uploads/file/The_4_Hour_Workweek.pdf.

    Wie wil dat niet, een werkweek van 4 uur? Succes met je excelplannen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb wel het boek van Tim Feriss. Dank je voor de PDF link @Renga ik ga eens kijken. 4 urige werkweek is helemaal super. Daar teken ik direct voor.

      Verwijderen
  5. Is het hele E-book in het engels en zo ja waarom?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Lot wat ik ga schrijven in allemaal in het Nederlands. Het voorbeeld van de schrijf/tekenstijl is in het engels. Ik zal kijken of ik vast een voorbeeldpagina kan maken :)

      Verwijderen
    2. Na nogmaals alles gelezen te hebben ga ik toch niet meedoen, sorry. . De reden is dat er zoveel tijd zit tussen nu en werkelijke gaan schrijven datum, teveel delen waarin je geen tijd hebt te schrijven. Ik heb boek ook verder niet nodig,maar zou het weggeven indien mogelijk en zelf geen e-reader ook.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z