Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
04 januari 2015

Eerste extra aflossing op de hypotheek

Oh, ik kon het niet laten. Al sinds we een nieuw financieel overzicht gemaakt hebben, wilde ik heel graag een extra aflossing doen op de hypotheek. Ook al hebben we de bedragen op de rekeningen na aanschaf van de auto nog niet weer op het gewenste niveau.

Gewoon om te weten wat het ons extra op gaat leveren. Dus boekte ik net 500 euro over :) Vorig jaar had ik al contact gehad met de klantenservice van onze hypotheekverstrekker. We mogen per jaar 15% extra aflossen. Boetevrij. Gewoon door middel van een overboeking. Bij de omschrijving ons hypotheeknummer en de vermelding extra aflossing.

Nu is 15% wellicht wat utopisch voor dit jaar. Al zou ik dat wel graag willen.
Hier vind je het tabblad met de overzichten van onze huidige bedragen. Streven is om in ieder geval de HRA van dit jaar extra af te lossen en zoals beschreven 250 euro per maand apart te zetten. Mijn idee is om iedere keer dat er 500 euro op de (aflos)rekening staat, dit dan ook af te lossen. Dat zou betekenen dat er dit jaar tenminste 3000 euro extra afgelost gaat worden. Heel fijn vooruitzicht.

We vermoeden dat we van de energie rekening ook nog zo'n 500 euro terugkrijgen. Plus van onze oude flat komt er nog een afrekening van de stookkosten. Helemaal leuk.

Met de zuinige auto die we nu hebben, gaan we onze NS weekendvrij abonnementen in augustus niet verlengen. Ook het tijdschriften abonnement niet. Scheelt zo weer 90 euro per maand. Ach, ik weet het, een rare afwijking, lekker mezelf al rijk rekenen. Ben ik heel goed in, haha.

Ik ontdekte trouwens net dat ik bij onze bank, alle rekeningen een eigen naam kan geven. Blij ei ;) Uiteraard direct gedaan. Nou... morgen is het gebeurd met de vakantiepret. Dochter weer naar school. M. aan het werk. En ik ook. Om te beginnen 2 uurtjes per dag de komende week. Wel een beetje spannend. Hopelijk hou ik het goed vol. Dinsdag in ieder geval nog een afspraak met de chiropractor. Gaat vast allemaal goedkomen met mij in 2015.

Nu ter ontspanning nog een aflevering van onze favoriete Netflix serie van dit moment kijken. 

Would you like to comment?

 1. Herkenbaar: ik kon het ook niet laten en heb op 1 januari meteen een aflossing overgemaakt. Onze laatste want nu is de hypotheek afgetaald! Blijblijblij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, de laatste. Gefeliciteerd. Een moment waar wij ook zeeeeer naar uitkijken.

   Verwijderen
  2. Laatste stuk afgelost daar kijk ik naar uit. Hm net 17400 afgelost dus in feb gaan wij br 73 naar beneden. Scheelt wel weer maar moet nog 109200 en hoop dat voor onze pensioen weg te werken. Of eerder. Buiten de 'ouderen' hoeveel van de jongeren zijn zo verstandig.
   Trouwens ik vind dat ze een hypotheek moeten krijgen niet voor 30 jaar maar gewoon delen in de jaren tot iemand zijn pensioen bijv 67 j.dus langer de tijd daardoor lager hypo. Oppeper voor de woning markt

   Verwijderen
  3. val ik onder de jongeren? net 30 en wij leggen extra in de spaarhypotheek om hem om laag te krijgen Over 27 jaar klaar :-) hopelijk lukt verkorten nog groetjes Sonja

   Verwijderen
  4. Zoooo 17400 euro Akkie. Respect.

   Verwijderen
  5. @Sonja, voor mij val je onder de jongeren hoor :) Goed bezig om extra in te leggen op de spaarhypotheek.

   Verwijderen
  6. Ik lees nu pas deze site. Verkorten van bankspaarhypotheek looptijden ga ik zelf niet aan beginnen.... Ik hou liever geld achter de hand; spaar; beleg en zorg dat ik na 20j looptijd contant genoeg heb om in 1 keer de hypotheek af te lossen ipv weer nieuwe rente vast periode te gaan kiezen. Het aflossingsvrije deel gaat zsm naar 0 en haalt de 10 jaar dan "net".

   Verwijderen
 2. Succes met werken komende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel. Ik heb goede hoop, na de goede dagen van de afgelopen periode.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij hebben dit jaar ook het streven om extra af te lossen. De 1e 300,00 zijn overgeboekt en 2 dagen!!! later heeft de bank het al verwerkt in het overzicht. We betalen nu 2 maanden 1,38 minder per maand. Is niet echt een mega bedrag maar per 1-4-2015 gaat er weer wat van het rentebedrag af. Alle kleine beetjes worden vanzelf grote bedragen........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Binnen 2 dagen al verwerkt. Supersnel. Ik ben benieuwd hoe snel dat bij ons gaat. 1,38 euro minder per maand lijkt inderdaad niet veel. Maar net als je schrijft Ernie, het wordt vanzelf een groot bedrag.

   Verwijderen
 5. Lekker begin van het nieuwe jaar, de toon is gelijk gezet met een extra aflossing....

  Ben benieuwd wat jouw favoriete Netflix serie is. Wij kijken momenteel Grimm, erg spannend :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grimm ken ik (nog) niet Daantje. Wij zijn momenteel verslaafd aan Drop Dead Diva. Niet spannend, wel erg vermakelijk. Lekker luchtig en ontspannend.

   Verwijderen
 6. Dat is toch alweer 500 euro minder. Goed van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk als je al meteen het jaar kan beginnen met een extra aflossing. Ik wacht nog op een afschrijving en dan wil ik ook een extra aflossing doen op een lening. Is toch weer een stapje dichterbij volledig schuldenvrij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn voor jullie. Ook goed dat je je weer wat sterker voelt. Ik wens je heel veel goeds toe in 2015.

   Verwijderen
  2. Ja het is leuk om te beginnen maar niet noodzakelijk. Het is net hoe je het plantechnisch in elkaar steek en je budgetplanning optimaliseert...

   Verwijderen
 8. Good post however I was wondering if you could write
  a litte more on this
  subject? I'd be very thankful if you could elaborate a
  little bit
  further. Many thanks!

  BeantwoordenVerwijderen