Doorgaan naar hoofdcontent

Vergelijken

Na wederom een nacht op zolder (nu op mijn eigen matras, wat een verbetering) heb ik wel lekker geslapen. Ik zou wel altijd alleen willen slapen trouwens. Niet omdat ik niet van M. hou, daar niet van. Gewoon omdat ik altijd alle piepjes, kuchjes, bijna in slaapval en snurkgeluiden hoor. En ik daardoor voor mijn gevoel TIG keer moeilijker in slaap kom. 

Helaas heeft ons huis maar twee slaapkamers. Ja en de zolder natuurlijk. Mocht ik wel overwegen om op zolder te blijven slapen, dan zou dochter ook nog onze kamer kunnen nemen en M. haar kamer (ohh wat bedenk ik nu? Het is maar goed dat ze hier niet meelezen).

De chiropractor had al aangegeven dat ik vandaag iets van spierpijn zou kunnen voelen. Nou, dat klopt. Gelukkig niet extreem. 
Ik heb een lekkere warme thermolegging aan, met een jurk, daarover heen mijn nieuwe leren (van de kringloop) jasje. Gehaakte shawl om mijn nek. Fijn gevoel, een leuke kledingcombi.

Vanmorgen moest ik naar de tandarts namelijk. Vandaar dat aangeklede verhaal. Ik had bij twee kiezen bovenin wat scherpe randjes. Die zijn gepolijst. Er zijn foto's gemaakt en hij heeft nog een contrôle gedaan. 
Geen bijzonderheden. Dat houdt in dat ik mijn aanvullende tandartsverzekering van 22 euro per maand op ga zeggen. M. zegt die van hem waarschijnlijk ook op (33 euro per maand), dat scheelt toch weer aanzienlijk volgend jaar.

Qua zorgverzekering ga ik niet vergelijken. Vanwege de beugel van dochter blijven we nog een jaar bij de H.ema. Ik vind de service prima. Declaraties gaan heel makkelijk. Snelle uitbetaling ook. Het enige is dat er geen dekking is voor alternatieve geneeswijzen. Maargoed, mocht er iets zijn wat ik graag wil doen, dan betaal ik dat met liefde (en euro's) zelf wel.

Over vergelijken gesproken. Ik ben wel 'mezelf' veel aan het vergelijken op het moment. Dan met name op blog, social media (lees Instagram) en website gebied. Ik weet dat ik het niet moet doen, toch laat ik me er wel door beïnvloeden. Mooie 'lay outs' van blogs en websites. Prachtige foto's op Instagram. Van eetmomenten, tot huisinrichting. Ik durf soms bijna niets te plaatsen. Laatst plaatste ik een foto van onze eetkamertafel. Gewoon met alle zooi erop haha. Daarop kreeg ik wel wat leuke reacties. Dat 'echt' zoveel leuker is. 

Vanmorgen las ik een aantal creatieve (haak)blogs. Dan denk ik, wat voeg ik nog toe met een creatief blog en een wollige webwinkel? (Al hebben we -ik doe het samen- wel onze eerste klant, die met haar garen een supergave poncho voor haar kleindochter heeft gehaakt en mij daarvan de foto's heeft gemaild, omdat ze zo trots is).

Ach... ik denk dat het wat afgunst van mijn kant is. Ik blog (op persoonlijke) titel al jaaaaaaaren. Niet succesvol, maar wel omdat ik het zelf leuk vind. Sinds ik op de lagere school heb leren handwerken, hou ik me daar mee bezig. Ook niet succesvol. Als in bijvoorbeeld verkoop van door mij bedachte patronen, of een uitgever die me benaderd heeft voor mijn sublieme ontwerpen haha.

Maargoed. Ik weet gelukkig heel goed wat mijn talenten wel zijn. Ondertussen geniet ik dan maar de talenten van anderen en 'pik' daar de tips en trucs uit waar ik ook wat mee kan. Ik ben vast niet de enige 'vergelijkmiep' of wel dan?

Reacties

  1. Ik vergelijk ook. Niet zo zeer voor mijn consuminderblog maar ik zou graag een kookblog willen schrijven. Alleen als ik dan zie hoe fanatiek anderen zijn met foto's, filmpjes, evenementen aflopen, hierover bloggen, twitteren en instagrammen en daarnaast nog gewoon werken, dan zakt de moed een beetje in mijn schoenen. Dus heb ik al wel een blog aangemaakt maar nog niks nada op gezet. Ook omdat ik de lay-out al een hele tour vind om die mooi te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach het gras is altijd groener in andermans weide. Vergelijk niet teveel, kijk wat je zelf hebt.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je graag wil bloggen over eten/haken/breien/naaien, kan dat toch ook gewoon op deze blog? Ik zou het wel leuk vinden hoor! En je hoeft echt geen fotokamer te maken met daarin belichting, microfoons, kleedjes, kaarsen etc. Gewoon foto's met je telefoon zijn ook prima :)
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  4. is het een idee om een logeermogelijkheid te maken op zolder, waar jij dan af en toe (lekker) slaapt. Logeren bij jezelf dus?
    Wij kamperen soms op de logeerkamer op onze eigen zolder, en het geeft echt een beetje vakantiegevoel. Als jij er beter van slaapt, is het een idee?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij slapen soms ook apart omdat we dan allebei rustiger slapen. Verder slaap ik bijna altijd met oordopjes in omdat ik vrij licht slaap en 'overal' wakker van word. Ik heb zachte oordopjes die je een beetje moet kneden/in vorm drukken. Ze houden niet alle geluiden tegen, maar voor mij dempt het genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z