dinsdag 2 december 2014

Vergelijken

Na wederom een nacht op zolder (nu op mijn eigen matras, wat een verbetering) heb ik wel lekker geslapen. Ik zou wel altijd alleen willen slapen trouwens. Niet omdat ik niet van M. hou, daar niet van. Gewoon omdat ik altijd alle piepjes, kuchjes, bijna in slaapval en snurkgeluiden hoor. En ik daardoor voor mijn gevoel TIG keer moeilijker in slaap kom. 

Helaas heeft ons huis maar twee slaapkamers. Ja en de zolder natuurlijk. Mocht ik wel overwegen om op zolder te blijven slapen, dan zou dochter ook nog onze kamer kunnen nemen en M. haar kamer (ohh wat bedenk ik nu? Het is maar goed dat ze hier niet meelezen).

De chiropractor had al aangegeven dat ik vandaag iets van spierpijn zou kunnen voelen. Nou, dat klopt. Gelukkig niet extreem. 
Ik heb een lekkere warme thermolegging aan, met een jurk, daarover heen mijn nieuwe leren (van de kringloop) jasje. Gehaakte shawl om mijn nek. Fijn gevoel, een leuke kledingcombi.

Vanmorgen moest ik naar de tandarts namelijk. Vandaar dat aangeklede verhaal. Ik had bij twee kiezen bovenin wat scherpe randjes. Die zijn gepolijst. Er zijn foto's gemaakt en hij heeft nog een contrôle gedaan. 
Geen bijzonderheden. Dat houdt in dat ik mijn aanvullende tandartsverzekering van 22 euro per maand op ga zeggen. M. zegt die van hem waarschijnlijk ook op (33 euro per maand), dat scheelt toch weer aanzienlijk volgend jaar.

Qua zorgverzekering ga ik niet vergelijken. Vanwege de beugel van dochter blijven we nog een jaar bij de H.ema. Ik vind de service prima. Declaraties gaan heel makkelijk. Snelle uitbetaling ook. Het enige is dat er geen dekking is voor alternatieve geneeswijzen. Maargoed, mocht er iets zijn wat ik graag wil doen, dan betaal ik dat met liefde (en euro's) zelf wel.

Over vergelijken gesproken. Ik ben wel 'mezelf' veel aan het vergelijken op het moment. Dan met name op blog, social media (lees Instagram) en website gebied. Ik weet dat ik het niet moet doen, toch laat ik me er wel door beïnvloeden. Mooie 'lay outs' van blogs en websites. Prachtige foto's op Instagram. Van eetmomenten, tot huisinrichting. Ik durf soms bijna niets te plaatsen. Laatst plaatste ik een foto van onze eetkamertafel. Gewoon met alle zooi erop haha. Daarop kreeg ik wel wat leuke reacties. Dat 'echt' zoveel leuker is. 

Vanmorgen las ik een aantal creatieve (haak)blogs. Dan denk ik, wat voeg ik nog toe met een creatief blog en een wollige webwinkel? (Al hebben we -ik doe het samen- wel onze eerste klant, die met haar garen een supergave poncho voor haar kleindochter heeft gehaakt en mij daarvan de foto's heeft gemaild, omdat ze zo trots is).

Ach... ik denk dat het wat afgunst van mijn kant is. Ik blog (op persoonlijke) titel al jaaaaaaaren. Niet succesvol, maar wel omdat ik het zelf leuk vind. Sinds ik op de lagere school heb leren handwerken, hou ik me daar mee bezig. Ook niet succesvol. Als in bijvoorbeeld verkoop van door mij bedachte patronen, of een uitgever die me benaderd heeft voor mijn sublieme ontwerpen haha.

Maargoed. Ik weet gelukkig heel goed wat mijn talenten wel zijn. Ondertussen geniet ik dan maar de talenten van anderen en 'pik' daar de tips en trucs uit waar ik ook wat mee kan. Ik ben vast niet de enige 'vergelijkmiep' of wel dan?

5 opmerkingen:

 1. Ik vergelijk ook. Niet zo zeer voor mijn consuminderblog maar ik zou graag een kookblog willen schrijven. Alleen als ik dan zie hoe fanatiek anderen zijn met foto's, filmpjes, evenementen aflopen, hierover bloggen, twitteren en instagrammen en daarnaast nog gewoon werken, dan zakt de moed een beetje in mijn schoenen. Dus heb ik al wel een blog aangemaakt maar nog niks nada op gezet. Ook omdat ik de lay-out al een hele tour vind om die mooi te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach het gras is altijd groener in andermans weide. Vergelijk niet teveel, kijk wat je zelf hebt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je graag wil bloggen over eten/haken/breien/naaien, kan dat toch ook gewoon op deze blog? Ik zou het wel leuk vinden hoor! En je hoeft echt geen fotokamer te maken met daarin belichting, microfoons, kleedjes, kaarsen etc. Gewoon foto's met je telefoon zijn ook prima :)
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 4. is het een idee om een logeermogelijkheid te maken op zolder, waar jij dan af en toe (lekker) slaapt. Logeren bij jezelf dus?
  Wij kamperen soms op de logeerkamer op onze eigen zolder, en het geeft echt een beetje vakantiegevoel. Als jij er beter van slaapt, is het een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij slapen soms ook apart omdat we dan allebei rustiger slapen. Verder slaap ik bijna altijd met oordopjes in omdat ik vrij licht slaap en 'overal' wakker van word. Ik heb zachte oordopjes die je een beetje moet kneden/in vorm drukken. Ze houden niet alle geluiden tegen, maar voor mij dempt het genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen