Doorgaan naar hoofdcontent

Lange reistijd, gelukkig wel korting

Vanmorgen om 6.36 uur werd ik wakker van een onbekend geluid op zolder. Poes Semmie maakte dankbaar gebruik van mij als klimkussen. Ze besloot op mijn heup verder te gaan slapen. Heel praktisch. 

In de veronderstelling dat M. zijn wekker om 6.45 uur af zou gaan, dommelde ik nog even weg. Om. 7.21 uur schrok ik wakker, ik had M. nog niet gehoord. Gauw ging ik naar beneden (onze slaapkamer is nog niet af, dus ik lig nog boven) om hem te roepen.

Ik voederde de poes, die helemaal in de war was en kopjes gaf aan M. (hij geeft haar normaal altijd eten 's ochtends). Ook kookte ik water. Tot zover mijn hulpvaardigheid op de vroege ochtend. M. 'bonjourde' me de keuken uit, terug naar bed.

Om 8.30 uur ging mijn wekker. Rond 10.00 uur wilde ik graag op mijn werk zijn. Met een half uurtje rijden zou dat allemaal prima lukken. Dus vond ik dat ik nog wel h e e l  e v e n kon blijven liggen. Ik kreeg (terwijl ik nog heerlijk in bed lag) een berichtje van M. dat het heel druk was onderweg en dat hij met de auto stil stond op de ringweg.

Schrik, hij was met de auto.... Oeps dat zat niet in mijn planning. Ik had ook de aanname gedaan dat hij 'gewoon' met zijn vouwfiets en trein zou gaan. Maar hij bleek een lekke band te hebben. De rechtstreekse bus naar mijn werk van 9.00 uur zou ik al niet meer redden. Dochter zou op mijn oude fiets naar het station en daar wilde ik nu zelf mee weg. Dus daar moesten we wat op verzinnen.

Het compromis werd samen op de fiets naar het station. In de trein wilde ze niet naast me zitten. Ze stond op zo'n 5 meter afstand. Stel je voor, contact met je moeder in de trein, haha. 

Na de trein ging ik verder met de bus. Ruim 20 minuten bus. Bracht de reistijd met fietsen, trein en bus op ruim 50 minuten. Best wel lang voor een enkele reis. Ik had nog wel een kortingsproduct op mijn ov kaart gezet. Voor de trein en bus betaalde ik 6,20 euro in totaal.

Op mijn werk was het goed. Ik had een gesprek met mijn leidinggevende. Volgende week dinsdag ga ik twee uurtjes werken. Donderdag wilde ik dat ook doen en dan 's middags naar de kerstborrel van mijn werk. Maar ik mag dan niet werken, alleen naar de borrel. 

Vanavond ga ik op tijd slapen. Vanmiddag was ik pas 'laat' terug namelijk. Ik deed een 'belrondje'. Van de zorgverzekering kreeg ik een bedrag uitbetaald. Dochter zou een sportbrace ontvangen hebben, welke gedeclareerd was door een onbekend bedrijf. Wordt nader bekeken en komen ze op terug.
De voordeur sluit niet goed, dus belde ik met de 'kunststof deurenboer'. Die komen morgen aan het einde van de middag om de deur te stellen.
Verder zegde ik mijn 'Body Stress Release' behandeling van volgende week af. 
Mijn schoonmoeder belde nog van 'overver'. Toen was de middag ook zo weer om.

Reacties

  1. Wat een verschil tussen meisjes en jongens van 12. Die van mij pakt nog mijn hand als we op straat lopen en hij laat niet los als zijn grote liefde voorbij fietst. Vind ik toch heel wat...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker een groot verschil. Alleen thuis is ze niet zo stoer. Dan moet ik haar instoppen. En er liggen uiteraard nog 'tig' knuffels in bed. Ik heb wel met haar te doen. Lang volwassen lijf met alles erop en eraan. Hormonen doen het ook goed zeg maar. Ik merk haar onbegrepenheid en herken dat van mezelf van vroeger. Hopelijk doe ik het goed als moeder.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z