dinsdag 9 december 2014

Lange reistijd, gelukkig wel korting

Vanmorgen om 6.36 uur werd ik wakker van een onbekend geluid op zolder. Poes Semmie maakte dankbaar gebruik van mij als klimkussen. Ze besloot op mijn heup verder te gaan slapen. Heel praktisch. 

In de veronderstelling dat M. zijn wekker om 6.45 uur af zou gaan, dommelde ik nog even weg. Om. 7.21 uur schrok ik wakker, ik had M. nog niet gehoord. Gauw ging ik naar beneden (onze slaapkamer is nog niet af, dus ik lig nog boven) om hem te roepen.

Ik voederde de poes, die helemaal in de war was en kopjes gaf aan M. (hij geeft haar normaal altijd eten 's ochtends). Ook kookte ik water. Tot zover mijn hulpvaardigheid op de vroege ochtend. M. 'bonjourde' me de keuken uit, terug naar bed.

Om 8.30 uur ging mijn wekker. Rond 10.00 uur wilde ik graag op mijn werk zijn. Met een half uurtje rijden zou dat allemaal prima lukken. Dus vond ik dat ik nog wel h e e l  e v e n kon blijven liggen. Ik kreeg (terwijl ik nog heerlijk in bed lag) een berichtje van M. dat het heel druk was onderweg en dat hij met de auto stil stond op de ringweg.

Schrik, hij was met de auto.... Oeps dat zat niet in mijn planning. Ik had ook de aanname gedaan dat hij 'gewoon' met zijn vouwfiets en trein zou gaan. Maar hij bleek een lekke band te hebben. De rechtstreekse bus naar mijn werk van 9.00 uur zou ik al niet meer redden. Dochter zou op mijn oude fiets naar het station en daar wilde ik nu zelf mee weg. Dus daar moesten we wat op verzinnen.

Het compromis werd samen op de fiets naar het station. In de trein wilde ze niet naast me zitten. Ze stond op zo'n 5 meter afstand. Stel je voor, contact met je moeder in de trein, haha. 

Na de trein ging ik verder met de bus. Ruim 20 minuten bus. Bracht de reistijd met fietsen, trein en bus op ruim 50 minuten. Best wel lang voor een enkele reis. Ik had nog wel een kortingsproduct op mijn ov kaart gezet. Voor de trein en bus betaalde ik 6,20 euro in totaal.

Op mijn werk was het goed. Ik had een gesprek met mijn leidinggevende. Volgende week dinsdag ga ik twee uurtjes werken. Donderdag wilde ik dat ook doen en dan 's middags naar de kerstborrel van mijn werk. Maar ik mag dan niet werken, alleen naar de borrel. 

Vanavond ga ik op tijd slapen. Vanmiddag was ik pas 'laat' terug namelijk. Ik deed een 'belrondje'. Van de zorgverzekering kreeg ik een bedrag uitbetaald. Dochter zou een sportbrace ontvangen hebben, welke gedeclareerd was door een onbekend bedrijf. Wordt nader bekeken en komen ze op terug.
De voordeur sluit niet goed, dus belde ik met de 'kunststof deurenboer'. Die komen morgen aan het einde van de middag om de deur te stellen.
Verder zegde ik mijn 'Body Stress Release' behandeling van volgende week af. 
Mijn schoonmoeder belde nog van 'overver'. Toen was de middag ook zo weer om.

2 opmerkingen:

  1. Wat een verschil tussen meisjes en jongens van 12. Die van mij pakt nog mijn hand als we op straat lopen en hij laat niet los als zijn grote liefde voorbij fietst. Vind ik toch heel wat...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker een groot verschil. Alleen thuis is ze niet zo stoer. Dan moet ik haar instoppen. En er liggen uiteraard nog 'tig' knuffels in bed. Ik heb wel met haar te doen. Lang volwassen lijf met alles erop en eraan. Hormonen doen het ook goed zeg maar. Ik merk haar onbegrepenheid en herken dat van mezelf van vroeger. Hopelijk doe ik het goed als moeder.

      Verwijderen