Doorgaan naar hoofdcontent

Goede tijden voor de post

In de categorie echte post kom ik zeer aan mijn trekken deze dagen. De ene na de andere leuke kaart vindt zijn/haar weg naar onze brievenbus. Zoals altijd moet ik nog beginnen. Vorige week hebben we er twee ofzo verstuurd. Nu liggen ze klaar om geschreven te worden op tafel te verstoffen. Vanavond maar even een begin maken. Ik had hele leuke gekocht, maar weet niet meer waar ik die neer heb gelegd. Oftwel, opruimen is ook geen overbodige luxe.

Dochter heeft vakantie. Afgelopen week hadden ze een brugklasproject op school. Gisteravond was de afsluiting. Alle ouders/verzorgers, broertjes en zusjes waren ook uitgenodigd. Het was erg leuk. Wel heeeeeeeeel druk, 300 brugklassers met daarvan vrijwel alle ouders. 

Daarvoor had ik op mijn werk nog een gezellige kerstborrel. Vanmorgen ging mijn lampje zeg maar langzaam aan. Vanmiddag ben ik even op de thee geweest bij een vriendin. We delen onze liefde voor Feng Shui. Haar huis is al helemaal af. Ik vergaap me daar altijd aan hoe sfeervol en opgeruimd het is. Ach, heb ik iets om naar te streven :)

M. heeft vandaag een late dienst. Hij werkt tot 21.00 uur en heeft nog een kerstborrel. Dus dochter en ik hebben besloten zo een portie kibbeling te gaan eten. Na een dikke plak kerststol en een halve rol Marabou mjƶlk choclad heb ik nog niet zo'n trek. (Nee, suikervrij gaat niet zo goed *kucht*).

Ik ben blij dat het binnenkort de kortste dag van het jaar is. Ik kan me nu al weer verheugen op de lente en de zomer. Ik weet dat ik geen tijd voorbij moet wensen. Maar man-o-meter wat heb ik toch altijd weinig met deze tijd van het jaar. Uiteraard maken we het binnen gezellig. Lampjes en kaarsjes aan. Dekentje erbij op de bank.

Helaas kunnen we niet altijd maar op die bank zitten (of lekker frƶbelen aan tafel). Gisteren deed ik boodschappen. Onvoorstelbaar hoe druk het was in de supermarkten. Mensen met (in mijn ogen) overdreven volle boodschappenkarren.

Ach nu schuilt er in mij ook geen styliste en/of keukenprinses. Ik kijk altijd vol bewondering naar de opgeflufte foto's van gelukkige gezinnen met weldadig gedekte tafels in tijdschriften. Hier ziet het er helaas nooit zo uit. 

Laat ik het maar op houden dat ik andere kwaliteiten heb. Ik ben wel benieuwd naar wat jullie gaan eten met de kerst? Wellicht doe ik dan nog inspiratie op. 

Reacties

  1. Ik had van alles bedacht maar het loopt allemaal iets anders en nu eten we elders, dus laat ik me verrassen, ook wel fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerste kerstdag maak ik ossenstaartsoep, de dag van te voren al. Dochter maakt het hoofdgerecht "iets met vis" en andere dochter creme brulee als toetje. Oma van 84 eet mee, kauwen is lastig voor haar, dus daar houden we rekening mee, dit moet lukken. Tweede kerstdag zelfgemaakte pasta, pesto, americanasaus, nog te bedenken toetje en geen voorgerecht. Dit moet lukken. Fijne dagen, ik lees je blog graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk chili con carne. Altijd lekker en makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geĆÆrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z...

Het start met 1 euro

Alle begin is... Wat heb jij vroeger meegekregen aan het einde van de uitspraak, alle begin is... Bij mij was 'moeilijk'. Vaak is iets nieuws doen natuurlijk ook wel lastig, of moeilijk, om maar even bij dat woord te blijven. Vorig jaar (haha, zo leuk om dat te zeggen) las ik een mooi boek, over geld en geldzaken. Ik moest er zelfs om/van/door huilen. Binnenkort zal ik de foto's en redenen van het huilen beschrijven.  Even terug naar het begin. Dit jaar beginnen was niet zo moeilijk. M. en ik waren oudejaarsavond bij mijn ouders. Hapje gegeten, gekaart en geknobbeld. We moesten ons haasten om de fles met bubbels op tijd open te krijgen voor het twaalf uur was. Dus 1 januari was begonnen voor we het wisten. De plannen voor dit jaar Nou, ik heb ongeveer tigduizend plannen. Net als ieder jaar. Ik heb mijn agenda van 2023 vandaag lekker doorgebladerd. Altijd weer bijzonder om te zien wat er in een jaar allemaal kan gebeuren. Wat ik zou doen met een miljoen euro? De theezakjes v...

Schrik niet, een nieuwe blogpost na bijna een jaar

Eens even kijken of ik het nog kan, bloggen :) Een welkom terug aan mijzelf, haha. In oktober van dit jaar maakte ik een fout met mijn mailinglijst. Ik zette wat terug/recht/anders op mijn verzendlijst. En floep... Ruim 100 mensen kregen een mail die je normaal alleen krijgt bij het aanmelden. Omdat ik ook op mijn eigen mailinglijst sta, zag ik het. Heeeeel slordig natuurlijk. Maar het leverde wel een aantal leuke reacties via de mail op. Wat mijn blogs mensen gebracht heeft aan (geld) inspiratie. Zo leuk om te lezen. Dus ik dacht, ik waag gewoon nog een blogpoging. In deze wereld vol met snelle filmpjes, hou ik zelf ook van gewoon iets lezen. En ik denk dat er meer mensen zijn. Klusserdeklus De maand november stond vooral in het teken van klussen. Onze dochter heeft een huurwoning gekregen. De staat van de woning liet iets te wensen over. Gelukkig deed de woningbouw niet moeilijk over de verzoeken. Desondanks waren er nog heel wat liters saus en verf nodig om het naar eigen smaak af t...