vrijdag 19 december 2014

Goede tijden voor de post

In de categorie echte post kom ik zeer aan mijn trekken deze dagen. De ene na de andere leuke kaart vindt zijn/haar weg naar onze brievenbus. Zoals altijd moet ik nog beginnen. Vorige week hebben we er twee ofzo verstuurd. Nu liggen ze klaar om geschreven te worden op tafel te verstoffen. Vanavond maar even een begin maken. Ik had hele leuke gekocht, maar weet niet meer waar ik die neer heb gelegd. Oftwel, opruimen is ook geen overbodige luxe.

Dochter heeft vakantie. Afgelopen week hadden ze een brugklasproject op school. Gisteravond was de afsluiting. Alle ouders/verzorgers, broertjes en zusjes waren ook uitgenodigd. Het was erg leuk. Wel heeeeeeeeel druk, 300 brugklassers met daarvan vrijwel alle ouders. 

Daarvoor had ik op mijn werk nog een gezellige kerstborrel. Vanmorgen ging mijn lampje zeg maar langzaam aan. Vanmiddag ben ik even op de thee geweest bij een vriendin. We delen onze liefde voor Feng Shui. Haar huis is al helemaal af. Ik vergaap me daar altijd aan hoe sfeervol en opgeruimd het is. Ach, heb ik iets om naar te streven :)

M. heeft vandaag een late dienst. Hij werkt tot 21.00 uur en heeft nog een kerstborrel. Dus dochter en ik hebben besloten zo een portie kibbeling te gaan eten. Na een dikke plak kerststol en een halve rol Marabou mjölk choclad heb ik nog niet zo'n trek. (Nee, suikervrij gaat niet zo goed *kucht*).

Ik ben blij dat het binnenkort de kortste dag van het jaar is. Ik kan me nu al weer verheugen op de lente en de zomer. Ik weet dat ik geen tijd voorbij moet wensen. Maar man-o-meter wat heb ik toch altijd weinig met deze tijd van het jaar. Uiteraard maken we het binnen gezellig. Lampjes en kaarsjes aan. Dekentje erbij op de bank.

Helaas kunnen we niet altijd maar op die bank zitten (of lekker fröbelen aan tafel). Gisteren deed ik boodschappen. Onvoorstelbaar hoe druk het was in de supermarkten. Mensen met (in mijn ogen) overdreven volle boodschappenkarren.

Ach nu schuilt er in mij ook geen styliste en/of keukenprinses. Ik kijk altijd vol bewondering naar de opgeflufte foto's van gelukkige gezinnen met weldadig gedekte tafels in tijdschriften. Hier ziet het er helaas nooit zo uit. 

Laat ik het maar op houden dat ik andere kwaliteiten heb. Ik ben wel benieuwd naar wat jullie gaan eten met de kerst? Wellicht doe ik dan nog inspiratie op. 

3 opmerkingen:

  1. Ik had van alles bedacht maar het loopt allemaal iets anders en nu eten we elders, dus laat ik me verrassen, ook wel fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerste kerstdag maak ik ossenstaartsoep, de dag van te voren al. Dochter maakt het hoofdgerecht "iets met vis" en andere dochter creme brulee als toetje. Oma van 84 eet mee, kauwen is lastig voor haar, dus daar houden we rekening mee, dit moet lukken. Tweede kerstdag zelfgemaakte pasta, pesto, americanasaus, nog te bedenken toetje en geen voorgerecht. Dit moet lukken. Fijne dagen, ik lees je blog graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk chili con carne. Altijd lekker en makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen