Doorgaan naar hoofdcontent

Chiro-krak-practor

Na een bijzonder nachtje, ik sliep samen met poes Semmie op zolder, was ik vroeg wakker. Dochter moest voor beeldende kunst nog een filmpje maken en zou daarvoor vanmorgen wat vroeger op staan. Ik dacht, laat ik voor alle zekerheid ook mijn wekker zetten. Dat bleek niet echt noodzakelijk.
M. had de nacht doorgebracht in de huiskamer. (Geen ruzie hoor, wel een gestucte muur in onze slaapkamer haha). 

Om 10.00 uur had ik een afspraak bij de chiropractor in de stad. Ik had de tijd ietwat verkeerd ingeschat, dus ik moest enorm haasten om de trein te halen.
'Draag makkelijk zittende kleding' stond er op de website. Joggingbroek leek me wel een goed plan. Maar die draag ik verder nooit buitenshuis. Getooid in een erg vreemde kledingcombinatie ging ik op de fiets naar het station.
Gelukkig heb ik al verkering.

In de trein moest ik staan. Wat een kudde jeugd zeg. Allemaal luxe met de trein van 9.17 uur. Vroeger, moest ik vaak al om 8.00 uur beginnen. Maarja, ik ben ook al bijna bejaard.

Na een korte wandeling kwam ik aan bij de praktijk. Met mijn supergevoel voor richting was ik de hele laan uitgelopen om te ontdekken dat ik ook een kortere route had kunnen nemen.

Over het invullen van de vragenlijst omtrent mijn vroegere en huidige klachten deed ik ruim 15 minuten. Vervolgens naar de behandelkamer. Na wat verschillende testen, waarbij ik onder andere met twee watjes tussen mijn kiezen, op sokken, van de praktijk- naar de wachtruimte moest lopen (en weer terug) bleek ik aardig scheef. Met name in schouders en bekken. 

De chiropractor is een aardige, kundige jongeman. Hij zette mijn voet recht (ik heb al die tijd 'geroepen' dat mijn voet nog niet goed was). Daar kwam een enorm 'krak' geluid bij vrij. Verder deed hij nog wat 'grepen' en verbeterde de spierkracht in mijn armen en benen.

Vanmiddag was ik helemaal van de wereld. Samen met Semmie zat ik op de bank. Dekentje over en oogjes dicht.

Ik heb het idee dat deze behandelingen mij nu echt het gewenste resultaat gaan leveren. Wat ik jammer vind, is dat er van de huisarts en het ziekenhuis uit zo weinig advies is geweest. Was ik in plaats van naar de fysiotherapeute direct naar de chiropractor gegaan, was ik denk ik binnen 6 weken 'weer klaar' geweest.

Nou ja, met ALS kom ik niet verder. Mijn vader heeft een vrij groffe uitspraak hierover. Als mijn tante een l.l had gehad, was het mijn oom geweest. En dan op  zijn Gronings... 

Vrijdag mag ik weer heen. Volgende week ook nog 2x en daarna over op 1x per week. Ik heb de declaratie al ingediend bij H.ema zorgverzekering. 
Van de letselschade verzekeraar heb ik nog geen bericht. Ik ga er vanuit dat ik daar morgen een email van ontvang.

Reacties

  1. Hihi die kennen we hier (regio Amsterdam) zo:
    Als mijn tante een p*kkie had dan had ik oom moeten zeggen...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z