Doorgaan naar hoofdcontent

Dan maar een kok inhuren?

In gedachten zag ik het al helemaal voor me. In het nieuwe huis, met die strakke keuken, een nieuwe oven, inductiekookplaat, stoomoven eventueel.... Dan zouden toch mijn keukenprinses genen tevoorschijn komen. En toverde ik de lekkerste maaltijden, m o e i t e l o o s, in elkaar.

Terug naar de realiteit. We hebben het verbouwen van de keuken uitgesteld naar volgend jaar. We gebruiken nog steeds het oude oventje van mijn oma. 
Het functioneert, maar daar is het ook wel mee gezegd. De boterkoek die ik vanmiddag maakte is toch net een beetje aangebrand. 

Ik denk altijd dat ik goed kan koken. Nou... de blikken van vanavond, bij M. en dochter, na het nemen van hun eerste hap van de romige wortelsoep, spraken boekdelen.

Ok, ik had geen gember in huis. Dus gebruikte ik een stengel bleekselderij. Kokosmelk had ik ook niet staan, dus deed ik wat gewone melk met 4 eetlepels kokospoeder. (Creatief ben ik wel haha). Ik vond het wel lekker. Houdt in dat ik nog de rest van de week soep eet. 

Ik heb er wel eens over gefantaseerd. Wonen in een warm land. Dan 'gewoon' een kok inhuren. 's Ochtends doorgeven wat ik wil eten en daar verder geen omkijken naar hebben. Uiteraard zou ik dan ook graag iemand in willen huren die het huishouden doet. Want wat kost dat veel tijd. Nu ben ik geen huishoudSTER, ik doe het hoognodige, maar neem alleen de was. (Gelukkig heb ik geen kleding die ik moet strijken) en bijvoorbeeld stofzuigen. Met poes Semmie blijf ik bezig. 

Ach... dat warme land is nog niet zover. Eerst hier de komende herfst/winter periode 'overleven'. Gelukkig is het binnenkort al weer 21 december en worden de dagen daarna iets langer.

M. is vanavond met mijn vader naar de H.ornbach. Zaterdag komt mijn vader onze slaapkamermuur stucen en er moet nog wat materiaal gekocht worden.
Wat zal het fijn zijn als dat klaar is. Kan daarna de vloer erin (moeten we nog wel uitzoeken) en kunnen we kasten en een nieuw bed kopen.

Ik twijfel over wat we op de vloer zullen doen. In onze oude slaapkamer hadden we laminaat. Vloerbedekking (als in tapijt) lijkt me ook wel wat. Iemand daar ervaring mee? En wellicht nog adviezen? Bijvoorbeeld tapijttegels? 

Reacties

  1. Er is speciaal slaapkamertapijt. Niet zo hoogpolig als andere en dus gemakkelijk te zuigen.
    Waarom zou je tapijttegels nemen? Wil je meerkleurig of een patroontje leggen? Denk je dat er vaak een tegel vuil zal worden en wil je die dan verplaatsen? Als je in een oud huis woont dan is er bijna niks recht (ja, ervaring) en moet je de tegels langs de muren bijsnijden, je hebt dan al veel tegels die niet meer ergens anders kunnen liggen.
    Voordeel van vloerbedekking is dat het warmer aan de voeten is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig met pvc. Op de hele bovenetage ligt riet eiken pvc van G.amma ook in de badkamer. Staat super.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In ons nieuwe huis liggen op twee slaapkamers tapijttegels. Die gaan er op termijn uit. Ik krijg ze niet goed schoon met stofzuigen en ik heb liever harde vloerbedekking, in ons vorige huis lag op onze slaapkamer vinyl. Hier ligt laminaat, maar dat vind ik een stuk kouder aanvoelen. Eigenlijk niet zo heel fijn, maar wel beter voor mijn longen omdat dit beter schoon te houden is.
    Ik denk dat we voor onze zoons een goede kwaliteit vinyl, marmoleum of linoleum kopen tzt.
    Ik vind het trouwens erg leuk om met een bezem het huis schoon te houden. Stukje onafhankelijkheid en geen herrie aan mijn hoofd,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog een aanvulling, in ons nieuwe huis zit een oude keuken die verder nog prima voldoet. Ben helemaal blij met dat grote aanrecht en de zespitter :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op de slaapkamers boven ligt hier al 25 jaar kurk. Makkelijk schoon te houden en toch warm aan je voeten. Wel om de 7 à 8 jaar even schuren en lakken. Na 25 jaar ziet het er nog uit als nieuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik had altijd vloerbedekking, heerlijk! Nu heb ik laminaat, ook prima te doen, maar natuurlijk wel een stuk kouder. Het is wel weer makkelijker schoon te krijgen en te houden, dat is een voordeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Slechte ervaringen met slaapkamertapijt: bloedneuzen, braaksel, menstruatiebloed :(

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb mezelf getrakteerd op van die heerlijk hoogpolige vloerbedekking op de slaapkamer, met van die "touwtjes" zeg maar, i.p.v dicht op elkaar staande pluche. Donkerbruin en helemaal niet moeilijk te zuigen. Doordat het hoog en "rommelig" is, zie je er niet veel op. Fijner dan de kou van laminaat (ik heb een hekel aan laminaat, ook al heb ik het op de logeerkamer wel liggen) Maar doe vooral datgene wat bij je past qua onderhoud, kosten en sfeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb op de hele bovenverdieping zeil - een goede kwaliteit, niet te koud aanvoelend... Ik wil nog matjes gaan breien voor voor het bed.. Voor mij geen tapijt(tegels) meer - nergens voor nodig. Zeil is veel makkelijker om te (laten - ook dat nog!) schoonmaken...

    "Hanneke"

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een kok in dienst...... dan moet je nog verzinnen wat er gekookt wordt;-) kun je net zo goed zelf koken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hier ligt kurk on de slaapkamers. Niet goedkoop. Wel warm(als tapijt) en glad(als laminaat), wat met mijn koude voeten en zoon's ezceem hele fijne dongen zijn waar ik nog vaak van geniet.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tapijt ligt er en zou ik weer nemen, vin heet mooier en warmer

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z