Doorgaan naar hoofdcontent

Schoolkosten en breingeheimen

Vorige week heb ik de factuur voor het eerste jaar middelbare school betaald.

100,00 euro voor de ouderbijdrag
  20,95 euro voor de literatuurboekjes Nederlands 
100,00 euro voor het brugklaskamp
------------
220,95 euro

We moesten nog wat woordenboeken, een Bos atlas en andere spullen aanschaffen. Dus heb ik maar bedacht dat we vanaf nu elke maand 30 euro berekenen voor de kosten van volgend jaar. Fijn om dat gewoon maar op de rekening te hebben staan.

Vanmorgen kwam dochter bij mijn bed. De Franse les was uitgevallen, dus hoefde ze pas om 11.15 uur op school te zijn. Wat een leven :)
Ze maakte nog even (echt zo snel en handig) een gaaf filmpje in iMovie voor de kunstopdracht. Ik zat hier met verbazing (en lichte afgunst) te kijken. Want ze heeft het zichzelf merendeels aangeleerd. Van een vriendinnetje overver heeft nog nog wat extra tips en truuks geleerd. Echt gaaf vind ik het, dat ze dat zo goed kan.

Ze heeft op school ook een vak studiecoaching. Daar werken ze met het boek Breingeheimen. Wat een interessant boek. Daarin wordt van alles over de werking van de hersenen uitgelegd. Plus verschillende manieren om te kunnen leren en onthouden. De invloed van bijvoorbeeld suikers, drugs en alcohol op het lijf en nog veel meer.

Dochter vond het niet 'cool' dat ik het boek graag wilde bekijken/lezen. Dus ga ik dat maar doen als ze er niet is. Want ik heb altijd geroepen dat ik makkelijk kan leren. Dat is ook wel zo, maar alleen dingen die ik zelf interessant vind gaan me makkelijk af... Dus leren om nog makkelijker te leren, dat wil ik wel.

Als het goed is wordt het vandaag een warme dag. (Jihaa, goed voor de zonnepanelen, die kunnen nog wel wat extra opbrengst gebruiken). Ik heb al een was gedraaid en ga zo met een au-laitje en een nieuw boek van de kringloop (de kracht van het Nu) in de zon op een bedje liggen. Als ik dan toch moet ontspannen, haha, dan maar zo.

Bedankt trouwens voor jullie auto reacties. Gisteren zagen we Hollands Next Top Model. Die nieuwe T.wingo's zijn ook wel erg gaaf zeg. Zaterdag a.s. hebben we twee proefritten op de agenda staan. Een P.anda en een 500. Dus ik ben benieuwd.

In november krijgen we voor 3 maanden de auto van mijn schoonouders te leen. Dus de noodzaak om nu direct een auto aan te schaffen is er gelukkig nog niet. Kunnen we daar nog even wat voor sparen.

Reacties

  1. Klinkt allemaal heel positief!! Super :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vraag eens of de Bosatlas echt nodig is. Meestal zoeken de kinderen de dingen op op internet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze heeft de Bosatlas vorige week voor het eerst gebruikt. Ik vind hem ook mooi, dus geen probleem.

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Ja, goed boek, nu even het hoofdstuk over zelfvertrouwen opzoeken voor d'r, want ze is 'bang' voor de eerste proefwerkweek....

      Verwijderen
  4. Voor mijn zoons heb ik die Bosatlas nooit gekocht. Ik geloof dat ze hem één keer nodig hebben gehad en toen mochten ze de atlas van de buurvrouw gebruiken.
    En als je woordenboeken moet kopen, koop ze dan gewoon bij de Action. Die dure van de boekhandel hoeven ook niet. En idd is er van alles op internet te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Woordenboeken hebben we wel de aanbevolen boeken gedaan. Ook al ben ik fan van de A.ction :) Sommige zaken koop ik liever origineel.

      Verwijderen
    2. in die dure woorden boeken staat niks meer dan die goedkopere van de action

      Verwijderen
  5. De kosten voor mijn dochter op de brugklas bedragen 134 euro. De bosatlas heb ik gekocht toen onze zoon op de brugklas zat. Zeggen en schrijven één keer gebruikt. Doodzonde.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat scheelt bijna 100 euro. Waar zit dat verschil in? Ach, in het ergste geval kan ik nog prachtige enveloppen maken van de Bosatlas haha.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z