dinsdag 16 september 2014

Schoolkosten en breingeheimen

Vorige week heb ik de factuur voor het eerste jaar middelbare school betaald.

100,00 euro voor de ouderbijdrag
  20,95 euro voor de literatuurboekjes Nederlands 
100,00 euro voor het brugklaskamp
------------
220,95 euro

We moesten nog wat woordenboeken, een Bos atlas en andere spullen aanschaffen. Dus heb ik maar bedacht dat we vanaf nu elke maand 30 euro berekenen voor de kosten van volgend jaar. Fijn om dat gewoon maar op de rekening te hebben staan.

Vanmorgen kwam dochter bij mijn bed. De Franse les was uitgevallen, dus hoefde ze pas om 11.15 uur op school te zijn. Wat een leven :)
Ze maakte nog even (echt zo snel en handig) een gaaf filmpje in iMovie voor de kunstopdracht. Ik zat hier met verbazing (en lichte afgunst) te kijken. Want ze heeft het zichzelf merendeels aangeleerd. Van een vriendinnetje overver heeft nog nog wat extra tips en truuks geleerd. Echt gaaf vind ik het, dat ze dat zo goed kan.

Ze heeft op school ook een vak studiecoaching. Daar werken ze met het boek Breingeheimen. Wat een interessant boek. Daarin wordt van alles over de werking van de hersenen uitgelegd. Plus verschillende manieren om te kunnen leren en onthouden. De invloed van bijvoorbeeld suikers, drugs en alcohol op het lijf en nog veel meer.

Dochter vond het niet 'cool' dat ik het boek graag wilde bekijken/lezen. Dus ga ik dat maar doen als ze er niet is. Want ik heb altijd geroepen dat ik makkelijk kan leren. Dat is ook wel zo, maar alleen dingen die ik zelf interessant vind gaan me makkelijk af... Dus leren om nog makkelijker te leren, dat wil ik wel.

Als het goed is wordt het vandaag een warme dag. (Jihaa, goed voor de zonnepanelen, die kunnen nog wel wat extra opbrengst gebruiken). Ik heb al een was gedraaid en ga zo met een au-laitje en een nieuw boek van de kringloop (de kracht van het Nu) in de zon op een bedje liggen. Als ik dan toch moet ontspannen, haha, dan maar zo.

Bedankt trouwens voor jullie auto reacties. Gisteren zagen we Hollands Next Top Model. Die nieuwe T.wingo's zijn ook wel erg gaaf zeg. Zaterdag a.s. hebben we twee proefritten op de agenda staan. Een P.anda en een 500. Dus ik ben benieuwd.

In november krijgen we voor 3 maanden de auto van mijn schoonouders te leen. Dus de noodzaak om nu direct een auto aan te schaffen is er gelukkig nog niet. Kunnen we daar nog even wat voor sparen.

11 opmerkingen:

 1. Klinkt allemaal heel positief!! Super :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vraag eens of de Bosatlas echt nodig is. Meestal zoeken de kinderen de dingen op op internet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft de Bosatlas vorige week voor het eerst gebruikt. Ik vind hem ook mooi, dus geen probleem.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ja, goed boek, nu even het hoofdstuk over zelfvertrouwen opzoeken voor d'r, want ze is 'bang' voor de eerste proefwerkweek....

   Verwijderen
 4. Voor mijn zoons heb ik die Bosatlas nooit gekocht. Ik geloof dat ze hem één keer nodig hebben gehad en toen mochten ze de atlas van de buurvrouw gebruiken.
  En als je woordenboeken moet kopen, koop ze dan gewoon bij de Action. Die dure van de boekhandel hoeven ook niet. En idd is er van alles op internet te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woordenboeken hebben we wel de aanbevolen boeken gedaan. Ook al ben ik fan van de A.ction :) Sommige zaken koop ik liever origineel.

   Verwijderen
  2. in die dure woorden boeken staat niks meer dan die goedkopere van de action

   Verwijderen
 5. De kosten voor mijn dochter op de brugklas bedragen 134 euro. De bosatlas heb ik gekocht toen onze zoon op de brugklas zat. Zeggen en schrijven één keer gebruikt. Doodzonde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat scheelt bijna 100 euro. Waar zit dat verschil in? Ach, in het ergste geval kan ik nog prachtige enveloppen maken van de Bosatlas haha.

   Verwijderen