Doorgaan naar hoofdcontent

Luie zaterdag en ontslag

Heerlijk, een zaterdag met zijn tweetjes thuis. Dochter ging gisteren uit logeren. Bij opa en oma (mijn ouders). Vandaag ging ze 'bootje varen' met mijn vader. Heel gezellig. Ik kreeg net de foto's via de app namelijk.
Morgen gaan we op verjaardag in Deventer. M. en ik gaan met de trein. Toch gebruik maken van ons weekendvrij abonnement. We mogen ook meerijden met mijn ouders. Maar met de trein vind ik wel gezellig.

Tijdens het opruimen deze week (ja, langzaam maar zeker kan ik me daar toe zetten) vond ik wat oude agenda's terug (nou ja, inhoud, het nadeel van losbladig, is dat het her en der verspreid in mapjes zit).

Flashback naar 2008. Ik werkte part-time voor een soort van 'callcenter' en verdiende 440 euro netto per maand. Vanwege het beëindigen van mijn bedrijf had ik op een of andere manier veel geld teruggekregen van de belastingdienst. Iets van 7500 euro. We hadden in die tijd een megaschuld af kunnen kopen bij het incassobureau. Dus het geld kon eerst door naar de spaarrekening, waardoor we daar 'ineens' 10.000 euro hadden staan. Toen bedacht ik dat ik wel ontslag kon nemen. Hoefde ik namelijk in de zomervakantie niets te regelen voor onze dochter. Wat bijzonder zeg, als ik daar nu aan terug denk.

Later dat jaar (november 2008) ging ik wel weer part-time werken. Via het uitzendbureau kwam ik terecht bij mijn oude werkgever, waar ik in 1998 was vertrokken vanwege het zelfstandig ondernemerschap. 

Natuurlijk fantaseer ik er nu ook wel eens over, hoe het zou zijn om niet meer voor een baas te werken. De jaren dat ik ondernemer was, waren niet de florissante jaren qua geld. Wel qua ervaringen :) Dus ik hou het eerst nog even bij fantaseren. Per 1 maart 2015 loopt mijn contract af. Afhankelijk van mijn nog te behalen diploma en wat andere omstandigheden, hoor ik dan of ik wel of niet een vaste aanstelling krijg. Wie weet hoef ik dan niet meer te fantaseren...

Gisteren belde mijn leidinggevende nog. Vanwege mijn langdurige afwezigheid hebben ze iemand aangesteld. Heel fijn, dat geeft mij rust. Niet dat ik nou zo onmisbaar ben natuurlijk, haha, maar ik voel me erg verantwoordelijk voor mijn werk. En dat bevordert mijn herstel niet echt. Dat weten ze op mijn werk ook. Dus fijn dat er ook van daaruit wordt meegedacht.

Over herstel gesproken. Dit was een bijzonder weekje. Wisselend qua energie en gevoel. Beetje zo'n achtbaan, waar ik toch al niet dol op ben. Ik voel wel steeds meer 'rust' en 'acceptatie' komen. En ik neem het maar bij de dag.

Donderdag ontving ik trouwens een nieuwe agenda. Een Filofax Clipbook (A5 formaat). Ik kocht een witte. Helemaal super. Een prachtige creatie heb ik er van gemaakt. Vandaag zag ik dat Flow (van het tijdschrift) een wekelijks blad uit geeft. Flow Weekly, op A5 formaat. Erg leuk. Direct gekocht (99 cent :)) en 'gesloopt'. De pagina's die me aanspraken heb ik in mijn nieuwe agenda gedaan. M. kent na ruim 14 jaar mijn agendatik en zegt er niets meer van.

Ik ben nou eenmaal dol op papier. Heerlijk, een blanco pagina. Of een nieuwe week in een agenda. Zijn er meer van die 'agenda en/of papier freakjes' hier?

Reacties

  1. Zeker!! Een leeg boekje of agenda is een heerlijk gevoel ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben zelf erg dol op kantoorspullen in het algemeen, vooral nieuwe. Dus inderdaad, wit papier (liefst voorraad!), lege boekjes, nieuwe agenda, maar ook: voorraad nietjes, voorraad paperclips, lamineerapparaat, kopieerapparaat, nou ja, de hele mikmak als het even kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jarenlang zeker 7 of 8 heb ik een hele simpele gehad die prima voldeed en klein was. Vorig jaar ben ik verhuisd en kwam niet meer bij die winkel en een andere, ongeveer hetzelfde, gekocht. Voldoet ook maar toch mis ik mijn oude wel. Voor komend jaar toch weer terug naar mijn eerste liefde.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De tijd dat mijn agenda aan het einde van het (schooljaar) minstens 4 keer zo dik was, ligt allang achter me maar ook in mijn huidige agenda 'sjouw' ik altijd van alles mee :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z