zaterdag 13 september 2014

Luie zaterdag en ontslag

Heerlijk, een zaterdag met zijn tweetjes thuis. Dochter ging gisteren uit logeren. Bij opa en oma (mijn ouders). Vandaag ging ze 'bootje varen' met mijn vader. Heel gezellig. Ik kreeg net de foto's via de app namelijk.
Morgen gaan we op verjaardag in Deventer. M. en ik gaan met de trein. Toch gebruik maken van ons weekendvrij abonnement. We mogen ook meerijden met mijn ouders. Maar met de trein vind ik wel gezellig.

Tijdens het opruimen deze week (ja, langzaam maar zeker kan ik me daar toe zetten) vond ik wat oude agenda's terug (nou ja, inhoud, het nadeel van losbladig, is dat het her en der verspreid in mapjes zit).

Flashback naar 2008. Ik werkte part-time voor een soort van 'callcenter' en verdiende 440 euro netto per maand. Vanwege het beƫindigen van mijn bedrijf had ik op een of andere manier veel geld teruggekregen van de belastingdienst. Iets van 7500 euro. We hadden in die tijd een megaschuld af kunnen kopen bij het incassobureau. Dus het geld kon eerst door naar de spaarrekening, waardoor we daar 'ineens' 10.000 euro hadden staan. Toen bedacht ik dat ik wel ontslag kon nemen. Hoefde ik namelijk in de zomervakantie niets te regelen voor onze dochter. Wat bijzonder zeg, als ik daar nu aan terug denk.

Later dat jaar (november 2008) ging ik wel weer part-time werken. Via het uitzendbureau kwam ik terecht bij mijn oude werkgever, waar ik in 1998 was vertrokken vanwege het zelfstandig ondernemerschap. 

Natuurlijk fantaseer ik er nu ook wel eens over, hoe het zou zijn om niet meer voor een baas te werken. De jaren dat ik ondernemer was, waren niet de florissante jaren qua geld. Wel qua ervaringen :) Dus ik hou het eerst nog even bij fantaseren. Per 1 maart 2015 loopt mijn contract af. Afhankelijk van mijn nog te behalen diploma en wat andere omstandigheden, hoor ik dan of ik wel of niet een vaste aanstelling krijg. Wie weet hoef ik dan niet meer te fantaseren...

Gisteren belde mijn leidinggevende nog. Vanwege mijn langdurige afwezigheid hebben ze iemand aangesteld. Heel fijn, dat geeft mij rust. Niet dat ik nou zo onmisbaar ben natuurlijk, haha, maar ik voel me erg verantwoordelijk voor mijn werk. En dat bevordert mijn herstel niet echt. Dat weten ze op mijn werk ook. Dus fijn dat er ook van daaruit wordt meegedacht.

Over herstel gesproken. Dit was een bijzonder weekje. Wisselend qua energie en gevoel. Beetje zo'n achtbaan, waar ik toch al niet dol op ben. Ik voel wel steeds meer 'rust' en 'acceptatie' komen. En ik neem het maar bij de dag.

Donderdag ontving ik trouwens een nieuwe agenda. Een Filofax Clipbook (A5 formaat). Ik kocht een witte. Helemaal super. Een prachtige creatie heb ik er van gemaakt. Vandaag zag ik dat Flow (van het tijdschrift) een wekelijks blad uit geeft. Flow Weekly, op A5 formaat. Erg leuk. Direct gekocht (99 cent :)) en 'gesloopt'. De pagina's die me aanspraken heb ik in mijn nieuwe agenda gedaan. M. kent na ruim 14 jaar mijn agendatik en zegt er niets meer van.

Ik ben nou eenmaal dol op papier. Heerlijk, een blanco pagina. Of een nieuwe week in een agenda. Zijn er meer van die 'agenda en/of papier freakjes' hier?

5 opmerkingen:

 1. Zeker!! Een leeg boekje of agenda is een heerlijk gevoel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zelf erg dol op kantoorspullen in het algemeen, vooral nieuwe. Dus inderdaad, wit papier (liefst voorraad!), lege boekjes, nieuwe agenda, maar ook: voorraad nietjes, voorraad paperclips, lamineerapparaat, kopieerapparaat, nou ja, de hele mikmak als het even kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jarenlang zeker 7 of 8 heb ik een hele simpele gehad die prima voldeed en klein was. Vorig jaar ben ik verhuisd en kwam niet meer bij die winkel en een andere, ongeveer hetzelfde, gekocht. Voldoet ook maar toch mis ik mijn oude wel. Voor komend jaar toch weer terug naar mijn eerste liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De tijd dat mijn agenda aan het einde van het (schooljaar) minstens 4 keer zo dik was, ligt allang achter me maar ook in mijn huidige agenda 'sjouw' ik altijd van alles mee :)

  BeantwoordenVerwijderen