Doorgaan naar hoofdcontent

Aansprakelijkheid erkend

Gisteren stond er een bericht van de mijnheer van het 'letselschadebureau' op mijn voicemail. Niet spontaan hoor, ik had uiteraard zelf al gebeld en gemaild, aangezien ik sinds mijn laatste mail op 20 augustus niets meer gehoord had.

De tegenpartij heeft de aansprakelijkheid erkend. Dat is fijn, want nu worden er zaken in gang gezet. Ik hoop dat de 750 euro, welke ik als dagwaarde van mijn autootje vergoed krijg, snel wordt overgemaakt. Het bedrag gaat namelijk naar de bufferrekening. Met alle bedragen die we zo links en rechts nog tegoed hebben, zou het bedrag binnen afzienbare tijd op 9900 euro staan. Altijd goed. Halen we dit jaar gewoon het streefbedrag van de buffer :)

De meningen over wat het eerst af te lossen zijn verdeeld las ik in de reacties. Ik denk dat we beginnen met het laagste bedrag. Daar hebben we in juli al een  extra aflossing aan gedaan. Naast aflossen vind ik het ook wel erg belangrijk dat we ons huis winterklaar maken. Dus wellicht splitsen we de bedragen en stoppen we eerst nog geld in het verbouw/kluspotje. Maar even zien hoe en wat.

Ik heb nog twee rekeningen geopend bij de ASN bank. Een jongerenrekening voor dochter. Ze heeft al een rekening bij de A.BN. Daar boekt mijn schoonmoeder iedere maand 10 euro naar over. De nieuwe rekening wil ik voor haar gebruiken voor het kleedgeld. En eventuele andere extraatjes.

Voor onszelf heb ik NOG een spaarrekening geopend. Nu hebben we vrijwel voor elk potje een spaarrekening. Voor menigeen zal het een wirwar aan rekeningen zijn. Voor mij werkt het heel goed. En rustgevend :) ook niet onbelangrijk.

Want rust, nou, daar blijk ik nog meer van te moeten nemen/hebben, volgens de fysiotherapeute. Ze is gisteren begonnen met het behandelen van 'triggerpoints'. Laat ik het er op houden dat ik gisteravond niet echt blij was. Vannacht ook niet. Hoofdpijn en oorsuizen maken slapen wel onprettig. Van haar mag ik van alles weer doen. Naar buiten, bewegen, ontspannen etc. Maar zeker nog niet aan het werk. Dat strookt zo niet met mijn idee om volgende week weer te beginnen. Ik ben benieuwd wat de bedrijfsarts zegt.

Computer/iPad tijd mag ook niet te lang. Dat snap ik wel, want dat is geen ideale houding. Dus ga ik me maar op andere manieren vermaken en nuttig maken :) Gelukkig heb ik nog genoeg tijdschriften te lezen. Volgens mij wordt het ook lekker weer. Vandaag dan maar weer op de fiets erop uit. Wie weet word ik dan ooit nog eens sportief. #kucht 

Reacties

  1. Wat een nasleep nog hè.. Het komt wel weer goed.
    Wilde je nog vragen welke site dat was die percentages korting uitkeert?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja @moneypenny, die nasleep, daar heb ik me wel een beetje op verkeken. Site heet p-less. Mocht je je (gratis) in willen schrijven, dan maak je me blij wanneer je mijn promolink gebruikt:
      http://p-less.nl/inschrijven/?via=4009904F

      Verwijderen
  2. Gaat het weer een beetje? En als je niet mag typen, dan niet doen he....Computer is geduldig!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z