woensdag 6 augustus 2014

Zag je daar nou zo tegen op?

Een veelgehoorde uitspraak van mijn vader: 'Zag je daar nou zo tegen op?' 
Mijn zusje heeft het ooit op een tegeltje laten drukken. Die hangt hier in het toilet. Vandaag deed ik namelijk erg lang uitgestelde klussen. Een stuk behangen in de gang. Het raamkozijn in de badkamer aflakken en nog een kast schilderen. Toen het klaar was hoorde ik mijn vader het als het ware zeggen.

Wat gaat er veel tijd in het klussen zitten zeg. Pfieuw. Gisteravond bedachten we rond 20.00 uur dat we wel de kast op zolder konden plaatsen. Nou, rond 22.00 uur was alles op maat gezaagd. Om 23.34 uur stond ie eindelijk op zijn plek. Nog niet eens de plek die we precies bedacht hadden, want daar paste het 'net' niet helemaal. Die kas heb ik vanavond toch maar een beetje netjes geschilderd. Is morgen klaar om ingepakt te worden. Kan er weer een kudde dozen van zolder.

M. heeft gisteren gebeld met onze hypotheekverstrekker. We willen graag 'online' de gegevens kunnen inzien. Helaas is dat op dit moment nog niet mogelijk. Omdat we een lineaire hypotheek hebben, zouden we officieel elke maand een brief met het bedrag moeten krijgen. Dit was in het begin wel zo namelijk, maar de laatste drie maanden niet meer. Extra aflossen zou maar 1x per jaar mogen. Maximaal 15% van de hoofdsom van de hypotheek. Volgens mij had ik het in de voorwaarden anders gelezen. Maximaal 10% van de hoofdsom en als minimum aflossingsbedrag 500 euro. 
Daar moet ik me nog maar even in verdiepen.

Vandaag was er post van de belastingdienst. We vormen een 'samenwerkingsverband'. Nou dat klopt wel aardig, die omschrijving. Weinig romantisch stel sinds we een huis hebben gekocht haha.
We hebben ons trouwens niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Was zoals al door attente lezers was opgemerkt niet noodzakelijk voor teruggave van de BTW van de zonnepanelen.

Voor 3 september moeten we de BTW aangifte doen. Dan komt er hopelijk zo'n 600 euro terug van de 10 panelen. Altijd leuk. Zal, als ik er om denk, morgen even een 'update' geven van de meterstanden.

Morgen ook nog mijn tweede gastblog inleveren. Had ik dat wel geschreven? Anders gewoon nog een keer (beetje opschepperig, vergeef me). Ik ben gevraagd door een dame met een erg populaire webwinkel in prachtige sieraden, om 4 gastblogs te schrijven. Als dank mag ik wat uit de winkel uitzoeken. Eerste blog is 'goed ontvangen'. Concept voor het tweede blog heb ik al een beetje in mijn hoofd.

Maar eerst, op tijd op bed. Nu echt. Anders kan ik volgende week niet met goed fatsoen gefilmd worden. (Hopelijk is er wel iemand van de make up, want ik heb een maximum aantal pukkels al op mijn kin).

De ergste verfvlekken heb ik er al afgehaald met douchen. Nagels van een vers lakje voorzien (ik weet het, dat is niet zo slim vlak voor het slapen aan). Kledingcombi voor morgen hangt al klaar. Werkelijk nét echt, zo goed georganiseerd ben ik. *veegt kilo zout van tafel, want dit valt niet met een korreltje te nemen*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten