zaterdag 30 augustus 2014

Hypotheekvrij en spontaan 100 euro

Gisteren kreeg ik bericht van de bieb. Ik had 3 boeken van Gerard Hormann gereserveerd en de eerste 2 boeken stonden klaar. M. was zo aardig om op de fiets nog even naar de bieb te 'sjesen' vanmiddag om 12.13 uur. (Sluiting van de bieb om 12.30 uur :))

In twee uur tijd las ik het boek Hypotheekvrij uit. Wat schrijft die man heerlijk vlot. Ik ben ook blij dat ik (redelijk) snel lees hoor. Nu ben ik nog meer overtuigd van het aflossen van onze hypotheek. Dat was ik al hoor. Maar door het lezen van zijn verhaal, bedacht ik dat het ook wel sneller kan, dan wij in eerste instantie voor ogen hebben. Ik heb nog niet alle vragen in het boek beantwoord. M. leest het nu. Ook hij raakt steeds meer geinspireerd.
Gelukkig heb ik zijn boek Helemaal vrij nog liggen als leesvoer voor morgen.

Onze dochter is weer terug van kamp. Zoals ik wel dacht (en zeker had gehoopt) heeft ze het enorm naar haar zin gehad. Helaas werd ze woensdag wel ongesteld en heeft ze niet veel gezwommen. Maar er waren nog 2 klasgenootjes ongesteld, dus 'stond' ze niet alleen aan de kant.

Weten jullie nog die creatieve opdracht die ik heb gedaan? Waar ik twijfelde over het te berekenen bedrag. Vandaag zag ik dat ik van de opdrachtgever een super aanbeveling op Linkedin heb gekregen (in mei al, maar dat had ik niet eerder gezien #schaam). Ik bedankte hem daarvoor en schreef over mijn verhuizing en aanrijding en nu niet mogen klussen. Kreeg ik een berichtje terug. Hij had mijn nieuwe adres niet, anders had hij een presentje gestuurd voor het huis. Nu had hij 100 euro overgemaakt, zodat ik een boom kon kopen voor in de tuin. Of iets anders, als ik dat liever had. Wow, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Echt superaardig.

Energietechnisch gaat het redelijk. Gistermiddag voelde ik me helemaal 'joppie/toppie'. Uiteraard daardoor weer veel te veel gedaan (niet veel vergeleken met normaal bij mij hoor), de afwas, bedden afgehaald, de was en wat dingen opgeruimd. Na het eten kreeg ik een mega inkak moment. Daar heb ik maar aan toe gegeven. M. had een softbalwedstrijd. Dus samen met dochter lekker op de bank gezeten en 'the Voice' gekeken. 

Ik kan zo emotioneel worden van die mooi zingende kandidaten. Veeg dan ook regelmatig de tranen uit mijn ogen.  

Vanmorgen heb ik tot 10.30 uur uitgeslapen. En verder (naast het lezen van het boek) nog niet veel gedaan. 

Maandagmorgen om 9.00 uur kan ik bij de huisarts terecht. Ik ga fietsen (ja echt). Gisterochtend kwam spontaan nog een collega bij me langs. Hij zei: 'Ja, joh, ga lekker weer aan het werk. Om er dan na een week of wat achter te komen dat je nog meer klachten hebt.' Uiteraard heel goed bedoeld (net als jullie hier <3). Dus ik doe verstandig. Ga mijn momenten van ontspanning (meer) nemen en wacht af wat het advies van de bedrijfsarts is op 8 september. De gedachte alleen al geeft me rust. 

Qua opleiding heb ik gekozen voor de zaterdagversie. Ik hoef nog maar 4 zaterdag heen. 1x per maand. Dus dat is te doen.

10 opmerkingen:

 1. En dan zou ik bij de bedrijfsarts ook niet je eigen, ietswat overenthousiaste ik-kan-het-best-wel-weer laten zien, maar vooral ook de minpunten; je energie, je pijnklachten en je vermoeidheid. Want als jij roept dat het allemaal kan ... dan zal zijn advies daarin mee gaan en misschien moet je juist nu even een beetje begrensd worden (hmm ... volgens mij heb ik iets te lang met BA's gewerkt en teveel 'dossiers' voorbij zien komen ... haha).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. BA's als in bedrijfsartsen? Ik ga lipstickloos en in een voor mij foute kledingkleur denk ik haha. Nee, ik zal verstandig doen hoor.

   Verwijderen
  2. BA's als in bedrijfsartsen ja ... het doel is om verzuim zo kort mogelijk te houden (waar mogelijk) dus je kan invullen wat er op zo'n spreekuur gebeurt als je daar (te) positief en met een het-valt-wel-mee humeur gaat zitten terwijl het helemaal nog niet zo goed gaat.

   En in dat laatste stukje zit het 'm want uiteraard hoe sneller weer aan het werk hoe beter, maar ... dan moet het wel gaan en niet ten koste gaan van jezelf. Nu aan het werk en straks een stap terug moeten doen, is veel lastiger ...

   Verwijderen
 2. Geen slecht advies idd want de opdracht voor de bedrijfsarts is de mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te zetten.
  Ik liet mijn make-up thuis ooit, omdat ik mezelf goed gezond kon smincken terwijl ik het niet was....nu zag zij het in 1 oogopslag
  Dat scheelde weer uitleggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, met make-up ben ik ook erg goed in het 'verdoezelen'. Ik wil zo graag weer normaal functioneren, dat ik er goed om moet denken mezelf daarin niet voorbij te lopen... Ik hoop dat ik me volgende week gewoonweg al een stuk beter voel.

   Verwijderen
 3. Wat aardig zeg, die 100 euro!
  Ik zie wel een nadeel aan dat zo populaire aflossen. Mijn situatie: mijn inkomen is gedaald en gaat mogelijk nog verder dalen (ik denk zelfs dat het niet eens meer meegeteld mag worden door mijn situatie) en de eisen van hypotheekverstrekker zijn verscherpt c.q. de bedragen die uitgeleend worden lager. Nou kan ik wel gaan aflossen en elke maand geld besparen maar als ik dan wil of moet verhuizen heb ik een probleem (tenzij ik echt veel overwaarde heb). Geld dat je hebt afgelost krijg je niet meer onder dezelfde voorwaarden terug in je hypotheek en ik krijg ook niet meer zoveel hypotheek.
  Als ik dus aflos, zet ik mezelf hier vast.
  Ook vind ik het verstandiger om eerst een buffer te sparen en daarbij voldoende spaargeld te hebben om een auto te vervangen (van mijn man) als je die een hebt, of om andere dure zaken die je nodig hebt om geld te verdienen of te leven te vervangen (gereedschappen of materialen voor beroep, medische hulpmiddelen etc.) Het is wat mij betreft onlogisch om daar dan weer geld voor te moeten lenen.
  ;-) Hoe zien jij en Hornman dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, lief he, vanmorgen zag ik de 100 euro bijgeschreven staan. Hoe ik het zie met de hypotheek om bij aanschaf van een volgend huis weer te kunnen lenen? Goede vraag, zal even met Gerard bellen (grapje). Ik heb me daar eerlijk gezegd nog niet in verdiept. Het is wel handig om te weten uiteraard. Omdat dit huis niet ons uiteindelijke droomhuis is en wij over een jaar of tien denken te verhuizen.

   Verwijderen
  2. Oh ja, ik kom er dus nog even op terug binnenkort :) #wordtvervolgd

   Verwijderen
  3. Gniffel... bel em even ja ;-). Ik dacht dat er misschien iets over in het boek stond. Ik geloof dat ik die wijsheid dat je het nooit terug geleend krijgt onder dezelfde voorwaarden weer van Eef van Opdorp heb maar zelf dacht ik ook al langere tijd in die richting... wat ik aflos, krijg ik deels gewoon niet meer terug als ik mn hyp wil verhuizen.
   Nou ja, als jij Gerard nou ff belt, bel ik Eef, vragen we ze of ze niet even met elkaar willen bellen ;-). Vragen we Marieke en Erica ook meteen, hypotheek aflos advies experts conference call ;-). Ssssure! ;-).

   Verwijderen
  4. Bij verhuizen steek je de overwaarde (=verkoopprijs - hypotheekbedrag) in het huis. Als je nieuwe huis duurder is, zit je met een gat. Afhankelijk van je salaris kun je dat lenen bij de bank, maar zonder rente aftrek. Dus snel aflossen! Of dat gat vullen met geld dat je gespaard had; want je wist dat je naar een duurder huid toe wilde (zoals het rijke wijf) Maar als je nieuwe huis goedkoper is, kun je met minder hypotheek toe (en ben je nog sneller hypotheekvrij).

   Verwijderen