Doorgaan naar hoofdcontent

Nachtbraker

Raar woord eigenlijk, nachtbraker. Ik hoefde niet te braken hoor vannacht. Ik ben alleen wel heel laat (of eigenlijk vroeg) gaan slapen.
M. en ik zagen een vreselijk flatterige film, genaamd: "I give it a year". Vanwege de acteur die in 'the Mentalist' speelt, ben ik blijven kijken. Echt, zo'n rare film verder. Ondertussen was ik begonnen met het haken van een hoes voor de poef (voetensteun). Op de bonnefooi. Rond 23.30 uur, was ik al heel ver. Maar zeker niet tevreden. 

Het antwoord van M. op mijn vraag, wat hij er van vond, maakte dat ik bijna alles weer uit heb gehaald. Ik haakte vervolgens weer verder, veel netter nu. Speelde een spelletje op mijn mobiel (zo jammer van mijn tijd, dus het spelletje heb ik weer verwijderd), ontdekte dat het al 01.00 uur was en dacht, ik haak nog even door tot waar ik gebleven was.
Om 02.30 uur was ik zo ver. Iets te fanatiek. Om manlief niet wakker te maken, ben ik gauw op dochters bed gaan liggen. Vanmorgen rond 09.30 uur werd ik wakker. 

Ondertussen is de hoes voor de poef af. Vanmiddag rond 17.30 uur. Heel erg mooi geworden. Ook de eerste oude jaloezie hangt voor het raam. Was even wennen, maar nu vinden we het allebei super mooi. Ik naaide nog een zoom met loodbandje in ons douchegordijn. We draaiden 2 wassen, aten buiten en gaan zo nog wat drinken met zijn twee. BTW aangifte nog doen.

Dan is de vakantie voorbij. Tijd om de wekker te zetten. Vanavond ook maar zorgen dat ik mijn kleding en tas voor morgen klaar heb. Aangezien ik geen extra verlofuren meer op kan nemen, werk ik vanaf morgen 'gewoon' 40 uren per week. Om dan nog wel wat aan mijn avond te hebben *kucht* heb ik besloten om van 7.30 tot 16.00 uur te werken. Mijn bed weet niet nog niet... :)

Reacties

  1. Ik neem mij ook elke zomer voor om om 7.30 uur te beginnen zodat ik meer aan de dag heb. Helaas schuift dit gaande het jaar op naar 8.00 uur, 8.30 uur en uiteindelijk tot 9.00 uur. Ideaal hé, variabele werktijden :(. /:). Gelukkig kan ik ook af en toe thuiswerken. Dan lukt het mij juist wel om vroeg te beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thuiswerken, dat lijkt me heerlijk. Kan helaas in mijn functie niet. Vanmorgen was ik er om 7.45 uur. Ik ging pas om 17.00 uur weg. :( Eigen schuld hoor. Morgen nieuwe poging.

      Verwijderen
  2. Sorry, ik drukte per ongeluk op de verwijderen knop met je reactie

    Ernie w heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Nachtbraker" achtergelaten:

    Ik begin al jaren met werken om 7 uur, ik heb een kantoorbaan. Ik ben heel blij dat mijn baas dit goed vind. Jarenlang heeft mijn man de kinderen naar school gebracht en ik kon dan om 11:45 uur bij school de kinderen weer oppikken. Nu red onze jongste zoon (14)zich zelf wel maar ik heb de werktijden niet aangepast.
    Ik werk van 7 tot 11:45 en heb dan een hele lange vrije middag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat is lekker zeg. Heb je dan ook nog voldoende energie voor de lange vrije middag? Ik ben zelf niet zo'n ochtendmens namelijk. Vandaar mijn vraag Ernie. En excuses voor de rare plaatsing van je reactie. Heb het zo maar even opgelost.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z